Barça

El Barça ja acarona la lliga

Els blaugrana guanyen la Real Sociedad amb gols de Lenglet i Jordi Alba i podrien ser campions dimecres si s’imposen a l’Alavés i l’Atlético de Madrid falla contra el València

El brasiler va ser rebut amb xiulets quan va entrar, després de la seva polèmica celebració

Va ser un triomf poc lluit però que apropa molt el títol de lliga

D’ençà que el Barça es va imposar a l’Atlético de Madrid al Camp Nou que l’únic dubte que queda és saber quan les matemàtiques atorgaran el títol de campió de lliga al conjunt de Valverde. Podria ser la setmana vinent si dimarts guanyen a l’Alavés a Vitòria i els madrilenys no ho fan un dia després contra el València al Wanda Metropolitano. Aquest és el gran desig. I això és gràcies a la victòria contra la Real Sociedad. Va ser un triomf poc lluit, gairebé de tràmit, però que no per això deixava de ser important. Els blaugrana en van fer prou amb un gol de Lenglet a la sortida d’un córner i amb un altre de Jordi Alba tot just després que els donostiarres empatessin per permetre que els seguidors més fidels que ahir van fer una pausa en les seves vacances de Setmana Santa marxessin amb una alegria al cos.

La revolució contra l’Osca estava justificada perquè la tornada contra el Manchester United era propera, però amb el duel d’anada de semifinals contra el Liverpool encara massa lluny en l’horitzó –1 d’abril–, Valverde va optar només per fer alguns retocs en l’equip, fidel, és clar, a la prudència del seu discurs. A més a més, l’Atlético de Madrid havia vençut en el seu partit i no es tractava de donar la més mínima esperança als colchoneros més optimistes. El tècnic va fer un canvi en defensa, posant Semedo al lateral dret en el lloc de Sergi Roberto; amb Busquets apercebut va fer jugar Rakitic de mig centre, i Arthur i Arturo Vidal van ser els interiors, mentre que al davant Dembélé va recuperar la titularitat en detriment de Coutinho al costat de Messi i Luis Suárez.

El Barça va sortir intens, conscient que en aquesta mena de partits el millor és anar ràpid per feina per després, ja sí, poder jugar amb el rellotge i gestionar els descansos. L’equip blaugrana ja descompta els dies per ser campió i està amb l’ànim de resoldre com més aviat millor el campionat per poder-se centrar en la lliga de campions. L’actitud amb què van sortir era la correcta, però els fallava l’execució, amb massa imprecisions, sobretot en la fase decisiva. Dominaven el joc però erraven en la passada final o en aquell control que et dona avantatge. L’equip volia però no podia i les úniques ocasions arribaven a pilota aturada. I, com no podia ser d’altra manera, de Leo Messi. En la primera, l’argentí va estavellar la pilota a la tanca i en la segona va optar per un rematada suau, temperada, que es va elevar massa per sobre la porteria de Rulli.

La Real Sociedad va ser valenta en el plantejament i va sortir amb tres puntes, però tampoc aconseguia arribar amb perill a la porteria de Ter Stegen, que només va haver d’intervenir una vegada; això sí, en una de molt clara que li va treure a Juanmi, que s’havia plantat tot sol davant l’alemany. William José, en el rebuig, també va fallar. El Barça seguia buscant el gol sense encert fins que, en el llançament d’un córner, Lenglet es va anticipar als defensors per rematar de forma impecable a la xarxa tot just abans del descans. El central francès mereixia estrenar-se en la lliga com a golejador després d’estar completant una magnífica temporada.

No es va donar per vençuda la Real Sociedad, que ben aviat, en el segon temps, faria intervenir Ter Stegen en un xut que es va enverinar després de tocar Semedo i igualaria el partit després d’una passada mil·limètrica de Merino cap a Juanmi, que va guanyar l’esquena a Piqué abans de superar la sortida del porter alemany amb una rematada creuada. No haver de remar gaire el Barça per remuntar, perquè, dos minuts després, Jordi Alba s’internaria a l’àrea donostiarra per fer el segon amb un xut ras amb la seva cama dreta, la dolenta.

De nou amb les coses a lloc, Valverde va seguir fent canvis i va donar entrada a Coutinho per Dembélé. Necessitarà de bones actuacions el brasiler per fer-se perdonar la seva desafiant celebració del dia del Manchester United perquè un sector del Camp Nou el va rebre amb una xiulada. En un ambient fred, els dos equips van voler ser respectuosos amb el públic i fins a l’últim moment van dignificar el partit. El Barça buscant un tercer gol que els acabés de donar la tranquil·litat i per no endur-se cap ensurt d’ultima hora, i la Real Sociedad buscant un empat de prestigi que els valorés la bona feina feta. Però malgrat algunes ocasions per part de les dues bandes, el marcador no es va moure. Els blaugrana ja descompten els dies per ser campions i poder-se centrar en el gran objectiu d’Europa.

LENGLET

El central francès es va estrenar en la lliga i rep el premi a la seva gran temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)