Barça

A punt per a la celebració

El Barça guanya a Mendizorrotza i serà campió avui si perd l’Atlético de Madrid o dissabte si derrota el Llevant al Camp Nou

Valverde dona descans a alguns titulars, com Messi, però els blaugrana dominen a plaer i guanyen amb gols d’Aleñá i Suárez

El Barça ja toca la seva vuitena lliga en onze anys. Després de guanyar ahir a Mendizorrotza amb un equip amb algunes novetats, els d’Ernesto Valverde podrien ser campions avui mateix si l’Atlético de Madrid perd al Wanda Metropolitano contra un València que lluita per entrar en la zona de lliga de campions. Si no és avui, els blaugrana tindran una nova oportunitat dissabte, aquesta vegada ja depenen d’ells mateixos, contra el Llevant i al Camp Nou, per celebrar amb la seva afició una lliga en la qual han estat molt superiors a tots els seus rivals. El que sembla clar és que el títol caurà abans de l’eliminatòria contra el Liverpool i els de Valverde podran dedicar tots els seus esforços a la semifinal de la lliga de campions.

El Barça va madurar el partit en una primera part en què els de Valverde van anar de més a menys. El tècnic blaugrana, que havia deixat Rakitic a Barcelona, va donar descans a altres titulars, entre ells Leo Messi. També a Lenglet, Jordi Alba i Arthur. Com si sabessin que Messi sortiria a l’inici de la segona part, com acostuma a fer l’argentí quan es queda a la banqueta, els blaugrana, també condicionats pel plantejament ultradefensiu de l’Alavés, es van dedicar a cansar el rival. Van tenir tanta possessió els de Valverde i van haver de córrer tant perseguint la pilota els locals que fins i tot Rolán ja va acabar amb rampes la primera part, fart de perseguir les excursions a l’atac de Sergi Roberto per la banda esquerra. Van ser les dues bandes vies d’arribada del Barça a l’àrea de Pacheco, però ni Semedo ni Sergi Roberto van encertar en l’última passada des de la línia de fons. El primer perquè li costa treure bones centrades. El segon perquè jugava a cama canviada i cada vegada que tenia la possibilitat de centrar havia de canviar-se la pilota de peu.

A banda de les arribades per banda, amb els dos laterals obrint molt el camp, va apostar el Barça per llargues possessions i moure la pilota de costat a costat buscant un forat en la defensa local. Els de Pitu Abelardo defensaven amb deu jugadors, deixant només Borja Bastón, que moltes vegades també perseguia la pilota, com a únic referent en punta. No passen per un bon moment els vitorians i Abelardo va apostar per tancar-se, fer-se forts pel centre de la defensa amb tres centrals i el suport de Tomás Pina i Wakaso, i mirar d’aprofitar alguna pèrdua blaugrana per sortir al contraatac o alguna jugada a pilota aturada. De fet, només van arribar a la porteria de Ter Stegen en la primera part amb dues rematades de Rodrigo Ely, una després d’un servei de banda llançada com un córner i una segona després d’una falta lateral.

Havia creat molt més perill el Barça en els primers minuts del partit. I més clar. Luis Suárez i Coutinho van estar molt actius en l’inici del partit. Els dos van tenir una doble oportunitat per marcar en el minut cinc, però primer Pacheco i després un defensa van evitar el gol. L’uruguaià va tenir dues bones oportunitats més. La primera, després d’una passada de Coutinho, en què Laguardia va evitar el gol. La segona, després d’una altra bona passada a l’espai de Dembélé. Aquesta vegada va ser Pacheco qui va deixar sense premi l’uruguaià.

La segona part va començar amb dues importants novetats per banda blaugrana. Messi començava a escalfar i Valverde decidia canviar de costat els dos laterals. Són innombrables les decisions encertades que ha pres el tècnic blaugrana des que seu a la banqueta del Barça i que han canviat els partits en favor del seu equip. El canvi dels laterals, una més. No va trigar ni deu minuts Sergi Roberto a ser decisiu per la dreta. Va arribar amb perill per la dreta i la seva passada a l’interior de l’àrea la va aprofitar Aleñá per inaugurar el marcador amb una rematada precisa amb l’esquerra que va entrar ajustada al pal de la porteria de Pacheco. Marcava el Barça un gol amb segell de la Masia. Amb l’Alavés madur, no havia calgut ni que entrés Messi al camp perquè el Barça es posés a davant. Els d’Abelardo, als quals la lliga se’ls està fent molt llarga i a poc a poc van perdent les seves oportunitats de jugar a Europa el curs vinent, van quedar tocats després de veure com el pla dissenyat pel seu entrenador havia arribat fins a aquell minut. I ho va aprofitar el Barça per fer el segon gol del partit. Una falta lateral va acabar amb la pilota dins la porteria de Pacheco. Entre Piqué i Umtiti, que va demostrar ahir que les molèsties que va tenir la setmana passada en el genoll van quedar en un ensurt, la van ficar. L’àrbitre va anul·lar el gol per fora de joc, però el VAR va veure unes mans de Tomás Pina. Luis Suárez, amb Messi esperant per entrar, va fer el segon.

Amb el partit sentenciat, Messi va entrar al terreny de joc per brindar alguna jugada marca de la casa a l’afició local, molt empipada ahir durant tot el partit. Primer, amb el president de la La Liga, Javier Tebas, que ha sancionat durament el grup d’animació local, després amb l’àrbitre del partit, Cordero Vega, i per últim amb la seva directiva, amb la qual no està satisfeta per la possible marxa d’Abelardo. Problemes a Vitòria que no tenen al Camp Nou, on es preparen ja per celebrar el títol de lliga i per començar a pensar en el tercer triplet de la història del club blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)