Barça

UEFA Youth League

Coneixedors de la història

El Barça es vol convertir a Nyon en el primer equip que revalida el màxim trofeu continental de futbol de base

El Barça no es conforma només promocionant jugadors al seu primer equip sinó que també pretén cristal·litzar l’excel·lència en el futbol de base amb el màxim trofeu continental. La UEFA Youth League comença l’esprint final amb la final a quatre, en què els blaugrana esperen ser el primer club a revalidar el títol. Guanyar aquesta edició suposaria el tercer campionat en sis edicions.

El Barça ha fomentat una cultura campiona en el seu planter. “Som al màxim escenari europeu juvenil. És un privilegi poder estar en aquesta posició”, reflexiona el migcampista Jandro Orellana. “Som privilegiats de vestir aquest escut i aquesta samarreta i tenir la possibilitat de portar el Barça a les cotes més altes”, hi afegeix el defensa Sergi Rosanas, que fa deu temporades que vesteix de blaugrana. Però alhora la tendència victoriosa ha generat una pressió de la qual l’equip actual no es pot deslliurar. “[Aquesta tendència] té una doble vessant”, explica el tècnic Denis Silva: “En moments complicats sempre donem la cara. L’equip s’ajunta, sap viure els moments difícils i els tira endavant. La part complicada és la pressió perquè l’escut t’obliga a guanyar, tot i que no sempre ho faràs. I amb això hem de fer progressar els jugadors, perquè els moments difícils els faran millors jugadors”, hi afegeix.

L’equip més jove

A diferència dels dos altres campionats (el 2014, amb Munir com a estrella i Òscar Garcia a la banqueta; i el 2018, amb Riqui Puig al mig del camp i Pimienta al capdavant de l’equip), enguany el club ha format un conjunt amb una base de jugadors de primer i segon any. “L’equip de l’any passat globalment era més adult i més experimentat i això per algunes circumstàncies ajudava”, afirma Jandro, que ara forma part del bloc més veterà (set jugadors són nascuts del 2000, més tres del 1999; és a dir, menys de la meitat de l’equip). “La nostra funció serà transmetre als jugadors més novells com es viu tot plegat”, hi afegeix el migcampista, que ja va viure el campionat del curs passat juntament amb Tenas, Jandro, Nils i Marqués, que formen part de l’equip, i també amb Miranda, Guillem, Mingueza i Monchu, que baixen del filial. “Tots ells coneixen la casa, coneixen l’equip i la filosofia. Ens ajudaran molt”, afirma Silva.

La convocatòria
3
jugadors
nascuts el 1999: Guillem, Mingueza i Monchu, que formen part del Barça B.
7
jugadors
nascuts el 2000: Baño, Miranda (Barça B), Jandro, Lucas, Marqués, Peque i Serrano.
8
jugadors
nascuts el 2001: Tenas, Rosanas, Altimira, Sola, Sanz, Antonio Jesús, Konrad, Nils.
5
jugadors
nascuts el 2002: Pol, Martínez, Mármol, Nico, Ansu.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)