Barça

“Espero que Rubiales tingui feina avui”

Valverde. El tècnic vol lligar la lliga i que el president de la federació entregui ja avui el trofeu al Barça, per poder tancar una carpeta abans del Liverpool

“És un dia important. És un partit que et pot donar una lliga. Juguem a casa nostra, davant la nostra afició i no podem fallar.” Valverde ho té clar. Dia D, Hora H. El gran dia, vaja. El Barça pot proclamar-se campió de lliga avui mateix. Ho té tot a favor. Després que dimecres l’Atlético de Madrid ajornés la celebració blaugrana guanyant al Wanda contra el València per 3-2, el Barça torna a tenir ara una doble oportunitat. Serà campió si l’Atlético perd a casa contra el Valladolid o si el Barça guanya el seu partit contra el Llevant, o fa el mateix resultat que l’Atlético. A Ernesto li és igual l’escenari, només li importa l’objectiu. Li és igual ser campió abans de saltar a la gespa o quan acabi el partit, però sí que té clara una cosa: vol arribar amb la lliga enllestida abans del partit contra el Liverpool. No vol esperar més: “El que volem és guanyar la lliga. Acceptaré qualsevol fórmula. Volem que el camp sigui una festa sigui d’una manera o d’una altra”. “Ara només pensem en el Llevant. Molts equips canviarien el seu lloc pel nostre. És un partit que ningú es vol perdre. Després ja pensarem en el Liverpool. El que és clar és que guanyar la lliga et dona un plus d’energia de cara al partit de dimecres”, admetia ahir en roda de premsa.

El tècnic vol lligar la lliga ja d’una vegada per totes. Li agrada, a més, que el president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, hagi decidit finalment ser present avui a l’estadi per entregar la copa en el cas que es conjurin els astres, com passa a la Premier, per exemple. La lliga s’aixeca quan toca. “Espero que demà [avui per al lector] el president de la federació tingui feina i no vingui només a mirar un partit”, manifestava amb to distès el tècnic.

Feina per a Rubiales i feina per a un Messi que tornarà amb tota probabilitat a la titularitat i que està davant la seva desena lliga. Seria la segona seguida per a un Valverde absolutament satisfet amb la feina feta: “Estic molt content des del punt de vista personal. El que estem fent és molt difícil i estem molt satisfets. Tenim jugadors extraordinaris i amb ells les coses són més fàcils.” Serà, a més, la vuitena lliga del Barça de les últimes onze, i la desena dels últims quinze anys. Regnat blaugrana incontestable i al qual Valverde dona un mèrit enorme: “El fet que el nostre club hagi guanyat tantes lligues en els últims anys és una cosa a la qual donem moltíssim valor. Guanyar una lliga és un premi a la feina de tota una temporada. La Champions i la copa poden dependre de moments puntuals. A la lliga, en canvi, et pots equivocar molt poc i has de fer-ho molt bé durant tot l’any.”

A molts culers els genera certa morbositat guanyar la lliga avui contra el Llevant després de tot el sarau que es va muntar amb el club presidit per Quico Catalán i el cas Chumi en aquesta edició de la copa del Rei. Valverde, sempre al marge d’aquest tipus de situacions, fuig de qualsevol polèmica: “Nosaltres no pensem en aquest tipus de coses. Només pensem que jugarem contra un equip que es juga el descens i que no ens posarà les coses fàcils.”

CONJURA FINAL

“Volem que sigui una festa. Donem moltíssim valor a la lliga. No podem fallar”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)