Barça

Toca recollir els fruits

Si guanya avui al Llevant al Camp Nou, el Barça aconseguirà la seva vint-i-sisena lliga, la vuitena en onze anys, i fins i tot ho podria fer sense jugar en funció del que faci l’Atlético de Madrid contra el Valladolid

Valverde podria fer algun retoc en l’equip titular pensant en la Champions i ha convocat tota la plantilla com sol ser habitual

Avui és el dia de recollir els fruits de la feina ben feta. Ara és l’hora. No es pot fallar. El Barça té la possibilitat d’aconseguir el seu 26è títol de lliga de forma matemàtica quan encara falten tres jornades per disputar-se, i convertir pràcticament en intranscendents els partits contra el Celta, el Getafe i l’Eibar. No hi ha res que faci presagiar que s’esguerrarà la festa preparada al Camp Nou per celebrar la segona lliga consecutiva de l’equip dirigit per Ernesto Valverde. Tant el cos tècnic com els jugadors volen guanyar-la ja. Molts d’ells, fins i tot, haurien firmat aconseguir-la dimecres esperant una ensopegada de l’Atlético, que no es va produir. El Barça en té prou sumant els tres punts, però també podria ser que fos campió si l’Atlético de Madrid perdés abans –juga a les 16.15 h– contra el Valladolid al Wanda Metropolitano. En cas d’empat de l’equip madrileny, al conjunt blaugrana li valdria el mateix resultat per celebrar la lliga i destapar les ampolles de cava.

El Barça ho té tot a favor. És millor equip, tots els jugadors estan disponibles tret del lesionat Rafinha, i té la motivació i les ganes per no allargar més un campionat que ha liderat amb una solvència insultant, amb només dues derrotes, contra el Leganés i el Betis; i d’aquesta última ens hem de remuntar fins a l’11 de novembre. Els blaugrana també volen ser campions abans d’afrontar l’eliminatòria de les semifinals de la Champions. Els donaria confiança i els permetria centrar-se únicament en el duel del primer de maig contra el conjunt anglès.

Però tampoc es poden confiar del tot. El Llevant, després d’imposar-se al Betis, pot respirar una mica més però continua plenament immers en la lluita per la salvació. I aquesta és dura perquè hi ha diversos equips en joc. Ja se sap que en aquest tram final els equips que estan amb l’aigua al coll acostumen a ser més perillosos. El tècnic dels valencians, Paco López, això sí, podria fer algun canvi i reservar algun jugador perquè en la pròxima jornada tenen un partit vital contra el Rayo Vallecano. Això no treu, però, que renunciï a aconseguir un resultat positiu al Camp Nou. Ho intentaran. Per molt que siguin conscients que tenen massa coses en contra. La il·lusió i motivació del Barça per guanyar la lliga i també la història. Mai han guanyat al feu blaugrana i en els últims anys n’han sortit golejats.

Un dels grans dubtes és veure amb quin onze sortirà el Barça en el partit. Valverde va reconèixer que podria fer algun canvi tenint en compte el partit contra el Liverpool, però també hi va afegir que és un duel en què hi ha una un títol en joc i que tindran quatre dies de descans abans del repte europeu. A més a més, el partit que decideix la lliga pocs se’l volen perdre. A Vitòria, Messi –que ha marcat vuit gols al Llevant en les últimes quatre visites al Camp Nou en la lliga–, Arthur i Jordi Alba van ser suplents, mentre que Ivan Rakitic no va entrar en la llista. Com sol ser habitual quan hi ha la possibilitat de guanyar un títol, Valverde ha convocat tots els jugadors de la plantilla. Ja es veurà qui juga però avui el més important són els tres punts perquè valen una lliga. Un títol totalment merescut i que els jugadors i l’afició mereixen celebrar.

OBJECTIU

El Barça vol ser campió de lliga abans del duel de Champions contra el Liverpool

MESSI

Ha marcat 8 gols en les últimes 4 visites dels valencians a l’estadi en lliga

EL RIVAL

El Llevant pot ser perillós perquè encara està en la dura lluita per evitar el descens

Samarreta commemorativa, entrega i focs d’artifici

Malgrat la prudència del club i l’entrenador de torn en aquests casos, el FC Barcelona ja ho té tot preparat per celebrar la consecució de la 26a lliga de la història al Camp Nou. I seria la número 8 en 11 anys. Precisament, aquest detall és el que es veurà en les samarretes commemoratives que lluiran els jugadors després del partit. S’hi podrà llegir el següent lema: “8 d’11, l’extraordinari és que sembli normal.” Després, el president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, baixarà a la gespa per entregar la copa de campió al capità del Barça, Leo Messi. La copa se la queden en propietat en aquesta ocasió. Un cop entregada, el Camp Nou es quedarà a les fosques i començarà l’últim tram de la festa amb els tradicionals focs artificials i els parlaments dels protagonistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)