El protagonista

Leo Messi

La desena del 10

Qui si no? Ell. Sempre ell. Leo Messi. Elogi a l’omnipresència. Etern protagonista. Encara que Ernesto Valverde opti per assignar-li un paper secundari i el deixi d’inici a la banqueta. Tant és. Tothom sap que sortirà, apareixerà i decidirà. Va ser així. Va sortir, va aparèixer i va decidir. Només li van caldre disset minuts. Seu va ser el gol que va decidir la lliga. Jugada embolicada del Barça dins l’àrea del Llevant, pilota escopida cap enfora per la defensa, i allà, al balcó de l’àrea, Arturo Vidal va rescatar un rebot ofensiu per activar de nou l’acció. La pilota recuperada pel xilè va tornar a peus de Messi i Leo va fer la resta. Retall amb la cama dreta per convidar Rubén Vezo i Rober Pier a passar-se de frenada, i definició encreuada amb el peu esquerre buscant el pal llarg. Aitor Fernández va aconseguir tocar la pilota amb els dits però no va impedir l’inevitable. Gol i lliga. Tot en un. La vint-i-sisena en la història del club, la desena de l’equip en els últims quinze anys i la desena també d’un Leo Messi que amb aquesta es converteix en el futbolista de la història del Barça amb més títols de lliga, davant d’Andrés Iniesta.

Contra l’Alavés, en l’anterior jornada, Messi va jugar l’última mitja hora de partit. També ahir va començar el partit des de la banqueta. El partit de dimecres contra el Liverpool mana. Estava pactada una participació similar a la de Vitòria, però la falta d’encert de cara a porteria de l’equip en la primera meitat i la victòria prèvia de l’Atlético contra el Valladolid va obligar Valverde a refer la seva decisió. Messi va avançar la seva entrada en escena. Va sortir després del descans i va donar el títol al Barça. Gol en el minut 62. El gol que decideix una lliga. Seu va ser l’últim i seu va ser el primer gol del Barça en aquesta lliga. Va ser en la jornada 1, contra l’Alavés (3-0), també al Camp Nou, el 18 d’agost. Aquell dia, Messi va marcar en el minut 64. Ahir, en el 62. Dos minuts van evitar una carambola només a l’abast d’un geni.

Messi també va ser l’encarregat de recollir al final del partit el trofeu damunt la gespa de l’estadi, entregat pel president de la federació, Luis Rubiales. La seva desena lliga. L’1 de juny, Leo vol aixecar una altra copa. Espera la Champions.