Barça

Messi remata la lliga

L’argentí va descansar pensant en el Liverpool, però va sortir al camp després del descans per marcar l’únic gol del partit, el 34è d’aquest campionat

Bardhi, del Llevant, va enviar una pilota al pal en l’últim minut

barça 1 llevant 0

LLEVANT:Aitor Fernández; Moses (Morales, 46’), Coke, Vezo, Rober Pier, Luna; Vukcevic (Bardhi, 64’), Campaña, Rochina (Roger, 83’), Jason; Borja Mayoral. BARÇA:Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Rakitic, Arturo Vidal, Arthur (Busquets, 72’); Dembélé (Sergi Roberto, 84’), Luis Suárez i Coutinho (Messi, 46’). GOLS:1-0, Messi (61’).ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea (basc). Grogues a Rakitic, Piqué, Semedo, Busquets, Rochina, Vezo i Coke.PÚBLIC:91.917 espectadors. El públic va tenir un record per a Tito Vilanova, que ens va deixar fa cinc anys.

El Barça no va fallar. En un partit amb final emocionant i amb el pal salvant la victòria blaugrana en l’últim minut, els d’Ernesto Valverde van poder celebrar el títol de lliga, la 26a de la història del club, la desena en els últims quinze anys, la vuitena en els últims onze. És aquesta la superioritat de l’era Messi, l’encarregat d’aixecar la copa com a capità i l’autor de l’únic gol del partit, el del títol.

La victòria de l’Atlético de Madrid, una altra vegada per la mínima i amb gol en pròpia porteria, va obligar el Barça a guanyar el Llevant per ser campió. Voler aixecar ja la lliga i aparcar el campionat a tres jornades del final va fer que Valverde no es reservés gaires futbolistes pensant en el Liverpool. Això sí, va tenir descans per segon partit consecutiu el millor de tots. Leo Messi es va tornar a quedar a la banqueta, com a Vitòria, i aquesta vegada el va acompanyar Sergio Busquets, un home fonamental en l’equip i que està molt carregat de minuts. No sortien d’inici ni l’equilibri, Busquets, ni el desequilibri, Messi, però els blaugrana van tenir, de les dues coses, en la primera part. Això sí, el desequilibri i les bones oportunitats de gol creades bàsicament per un Coutinho molt actiu no van trobar el camí del gol.

Rakitic va tornar a fer de Busquets. El croat és imprescindible per a Valverde i per a l’equip i sembla difícil que pugui marxar aquest estiu com voldrien alguns membres de la zona noble, que veuen en el seu traspàs una bona oportunitat per ingressar diners que equilibrin la balança de sortides i entrades. Com quasi sempre, va complir el croat, portant l’equip a jugar en camp contrari i fent inclús bons canvis de joc buscant principalment Jordi Alba. L’única notícia negativa, o no, va ser la groga que va veure i que li impedirà jugar a Vigo, una targeta que havia buscat i no trobat en uns quants partits.

El desequilibri, sense Messi, va ser cosa més de Coutinho i Luis Suárez. Menys de Dembélé que, excepte en una cavalcada, poc protagonisme va tenir en la primera part. Sí que el van tenir els altres dos davanters. Van buscar el gol que donés el títol des de l’inici, però tots dos van topar una vegada rere l’altra amb un bon Aitor Fernández. I quan no va ser el porter del Llevant va ser el travesser, com en un gran llançament de falta del brasiler. Seria la seva última aportació al partit. Perquè es va quedar al vestidor a la mitja part, un canvi que fa pensar en la seva titularitat dimecres contra el seu exequip.

La marxa de Coutinho va significar l’entrada de Messi. I amb el crac de Rosario sobre el terreny de joc tot és més fàcil i hi ha més possibilitats que les oportunitats acabin en gol. Dit i fet. Va estar a punt de marcar Rakitic amb una bona rosca en els primers minuts, però el gol de la lliga havia de ser de Messi. Una gran definició de l’argentí amb l’esquerra en el minut 17 va permetre que el Camp Nou cantés allò de “campions” barrejat amb crits d’“independència”. L’argentí feia el seu gol número 34 en la lliga després d’una bona recuperació i assistència de l’home de les lligues, Arturo Vidal. El xilè n’ha aconseguit vuit de consecutives.

El gol havia de tranquil·litzar els de Valverde, però va passar tot el contrari. També perquè el Llevant, necessitat de punts en la lluita per la permanència, es va estirar, pressionant més amunt la sortida de pilota dels blaugrana, que van cometre algunes errades en la sortida que podrien ser mortals dimecres contra el Liverpool. Ter Stegen va aparèixer per salvar una rematada de Borja Mayoral i Morales va fallar una oportunitat molt clara quan estava en una posició immillorable per fer l’empat. Els últims minuts van ser agònics per al Barça. Si el Llevant no va empatar i va frustrar la festa blaugrana va ser per la feina feta d’un espectacular Piqué, com tota la temporada, i per la sort dels campions. Perquè en l’últim minut Bardhi va estavellar al pal una pilota que va caure després a mans de Ter Stegen com podia haver acabat dins la porteria, uns minuts finals de nervis que van deixar pas a l’eufòria, però que són preocupants pensant en el Liverpool. Però allò ja serà un altre partit i una altra competició.

COUTINHO

Va ser el millor del Barça en la primera part, en què va enviar una falta al travesser

PIQUÉ

El Llevant va pressionar al final i el central va sostenir l’equip molts minuts

BUSQUETS

El migcentre va ser un dels homes importants que va descansar per dimecres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)