Barça

Ja és una realitat

El Barça torna a superar el Bayern en un partit molt complert i madur i lliga un històric bitllet per a la final de Budapest

L’expulsió de Hamraoui, al 70’, va marcar la segona meitat en què les blaugrana van haver de resistir fins al xiulet final

BARÇA 1 BAYERN 0

GOLS:1-0 (45+1’) Mariona, de penal.ÀRBITRE:Esther Staubli.Targetes grogues:a les visitants Skorvankova, Wenninger i Lewandowski.Targetes vermelles:per doble groga a la local Hamraoui (70’) i directa al tècnic visitant, Thomas Wörle (79’).PÚBLIC:12.764 al Miniestadi, rècord d’assistència en un partit a casa del femení blaugrana. BAYERN: Benkhart Lewandowski
Hendrich Wenninger
Schweers Leupolz Skorvankova
Demann 78’ Magull
Roord, 59’ Rolfö Däbritz Damnjanovic
Islacker 70’
RESTA DE CONVOCADES: Zinsberger (p.), Vonkova, Lohmann i Maier.
BARÇA: Paños Torrejón Pereira Mapi León Leila Hamraoui
Vicky Losada Alexia Mariona
Andressa Alves 82’ Martens
Aitana 87’ Toni Duggan
Oshoala 70’
RESTA DE CONVOCADES: Font (p.), Van der Gragt, Melanie i Candela.

Era el dia i el moment per fer història i el Barça va complir. Davant 12.764 espectadors que gairebé omplien el Miniestadi i que van establir un nou rècord d’assistència a l’entitat superant per poc l’entrada dels quarts de final del curs passat contra l’Olympique de Lió, el conjunt blaugrana no només va fer bo el 0-1 de l’anada, sinó que es va tornar a imposar al Bayern per lligar la seva primera classificació per una final de la Champions League. En l’altra semifinal no hi va haver sorpreses i el totpoderós Olympique de Lió serà el rival de les blaugrana el proper 18 de maig a Budapest.

Acostumats els últims anys a veure’s entre els millors d’Europa, al Barça li ha arribat el premi de la final potser fins i tot més aviat de l’esperat, però amb total mereixement. I és que a les de Lluís Cortés se’ls hi han alineat tots els astres en el tram final d’una temporada complicada; les catalanes han aprofitat la benevolència dels sorteigs, evitant sempre els principals favorits, per plantar-se a la última fase en el millor moment de forma del curs. A més, contra el Bayern, les culers van mostrar una maduresa adquirida els últims anys i una personalitat desbordant, que els hi va permetre imposar el seu joc en molts trams de l’eliminatòria i saber patir en els moments que el joc ho requeria.

En la primera meitat, com en el partit d’anada, el Barça va sortir disposat a fer-se amb el control del partit mitjançant la possessió. En uns primers 45 minuts igualats, però, el Bayern també hi va voler dir la seva, amb la capitana Leupolz al centre d’operacions. De fet, la 8 visitant, la gran novetat d’aquest segon partit després de causar baixa a l’anada, va tenir l’oportunitat de canviar l’esdevenir de l’eliminatòria amb una canonada que va topar amb el travesser just passada la mitja hora. Abans, però, havien estat precisament també les bavareses les primeres en aproximar-se a la porteria rival amb una rematada massa tova de Skorvankova (5’), una acció que va replicar uns minuts després Martens amb la seva jugada marca de la casa: l’holandesa va traçar una diagonal cap a dins, però el seu xut també va sortir massa fluix. Va ser aleshores quan les locals van viure els seus millors minuts, tranquil·les amb la pilota i sense passar angúnies davant d’un Bayern que intentava anar a buscar el rival molt més amunt que no pas en el partit de Munic. Però el Barça es va oblidar d’acostar-se a l’àrea rival i, davant la manca de sensació de perill, les alemanyes van fer un pas endavant traslladant el joc a camp rival. I en una d’aquestes, Leupolz va recollir una pilota a la frontal després d’un rebuig per engaltar una potent rematada lluny de l’abast de Paños però que el travesser es va encarregar d’escopir (32’). Va ser l’acció més perillosa del conjunt de la capital de Baviera, un ensurt que va ajudar a despertar de nou el Barça, que al 43’ va tenir una doble ocasió a peus de Duggan i Torrejón. I encara hi hauria temps per a què Martens, en una acció individual, deixés l’eliminatòria encarrilada: al 45’, l’extrem holandesa va convertir en or una pilotada defensiva en imposar-se a Lewandowski i provocant un penal que Mariona es va encarregar de traduir en l’1-0 en el marcador.

El gol, però, ni molt menys va sentenciar res perquè al Barça encara li tocaria patir, sobretot a partir de l’expulsió de Hamraoui, que no podrà jugar la final (70’). Les visitants van sortir amb una marxa més a la represa, i per a les blaugrana, la segona meitat va ser un constant exercici de resistència, aferrades a l’instint de supervivència, una defensa sòlida i a Sandra Paños, autora d’una aturada estratosfèrica. Abans de l’expulsió, les vermelles ja haurien pogut anivellar el matx i situar-se a un sol gol de capgirar l’eliminatòria en el minut 50, en una ràpida jugada per banda que va acabar amb la rematada, incomprensiblement fora, de Däbritz, o en un xut de Rolfö que va rebutjar Torrejón amb el cap. Però tot es va complicar encara més per a les culers quan Hamraoui va veure la segona groga i el Bayern es va abocar amb tot a l’atac, embotellant el Barça a la seva pròpia àrea a través de centrades laterals. Tot i el context desfavorable i la incapacitat de connectar amb Oshoala per fer mal al contracop, però, el Barça va resistir prou bé al setge del conjunt alemany, que només va tenir una nova oportunitat clara de fer l’empat. Aleshores, quan el Miniestadi ja assumia l’1-1, va aparèixer la gegant figura de Paños per realitzar una de les aturades de l’any i insuflar l’última alenada d’aire per acabar el matx. De fet, en els darrers minuts, el Bayern va desconnectar i les blaugrana haurien pogut fer el 0-2 en un parell de contracops en superioritat que no van saber culminar. La sentència, però, no va ser necessària i el Barça va poder celebrar una classificació que, passi el que passi en la final, ja és històrica per a l’entitat.

RESISTÈNCIA

Per lligar l’històric bitllet per a la final, el Barça va haver de patir en la segona meitat

RÈCORD

12.764 espectadors van gairebé omplir les graderies del Miniestadi

L’OLYMPIQUE

El conjunt francès va fer bons els pronòstics i serà el rival a la final de Budapest
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)