Barça

No caminaran sols

El Camp Nou serà un clam empenyent el Barça, aquesta nit, en el partit d’anada de la semifinal de la Champions, contra el Liverpool

En el que es pot considerar una final anticipada, s’enfrontaran dues maneres d’entendre el futbol: l’ordre i la possessió dels catalans contra el vertigen i l’anada i tornada dels anglesos

El primer de maig es tancarà enguany amb el partit més important de la temporada al Camp Nou. El coliseu blaugrana, per molt que Jürgen Klopp no el consideri un temple del futbol, aplegarà la seva fidel i nombrosa parròquia, i bullirà, com en tantes altres grans nits, per animar els seus jugadors en el partit d’anada de la semifinal de la lliga de campions, contra el Liverpool. Potser sense l’encant del vell Anfield, però amb la força que mereix un equip de llegenda liderat pel millor futbolista de tots els temps, l’estadi del Barça, ple com un ou, es farà notar aquesta nit. No se sentirà el You’ll never walk alone, hi haurà altres cants, però Messi i companyia no caminaran sols.

Dues maneres d’entendre el futbol, dos estils oposats: l’ordre i la possessió contra el vertigen i el joc d’anada i tornada. El partit serà també això, l’eterna lluita entre els que volen la pilota i els que busquen els espais. El Barça i el Liverpool, segurament els dos millors equips d’Europa, cara a cara en una semifinal amb flaire de final. Els catalans arriben al duel pletòrics, quatre dies després de celebrar la lliga, a un mes de la final de copa, amb l’onze de gala en perfecte estat i amb tota l’energia centrada en aquesta eliminatòria. Els anglesos, en canvi, esgoten les seves possibilitats en la lluita per la Premier, perseguint un Manchester City que no afluixa, quan només queden dues jornades. Arribar, per segon any consecutiu, a la final de la Champions seria, sens dubte, un bon consol per a ells en el cas que es confirmés que, una temporada més, no guanyaran la lliga anglesa.

Control o ‘rock’n’roll’

El cas és que aquesta nit cal esperar la millor versió del Liverpool, i, per tant, el Barça haurà d’oferir també la seva millor cara. Estan prohibides les absències sobtades, com la dels primers minuts del partit de tornada de l’eliminatòria anterior, contra el Manchester United. Si es repeteix allò, el més normal és que l’equip d’Ernesto Valverde ho pagui car. De fet, el primer a ser-ne conscient és el mateix entrenador i ahir, en roda de premsa, ho va deixar molt clar, com abans havien fet Messi i Luis Suárez. Per evitar els perills del Liverpool, el Barça haurà d’allunyar-lo de l’àrea de Ter Stegen i, alhora, mirar de no donar-li espais. És important mantenir la possessió de la pilota i evitar un duel d’anada i tornada. El descontrol afavoreix el joc de rock’n’roll que proposa Jürgen Klopp. Es tracta d’imposar l’estil, ni més ni menys.

Coutihno o Dembélé al costat de Messi i Suárez? Aquest sembla que és el principal dubte en l’alineació blaugrana. El brasiler ha insinuat una millora en els últims partits que, afegida al poc que ha ofert el francès des que es va recuperar de l’última lesió, el pot fer titular contra el seu exequip. Pel que fa a la resta, no s’espera una defensa diferent de la formada per Sergi Roberto, Piqué, Lenglet i Jordi Alba, ni un mig del camp que no integrin Sergio Busquets, Rakitic i Arthur. En el Liverpool els dubtes són al mig del camp, una zona on Klopp acostuma a moure molt els seus jugadors. Henderson, Fabinho i Wijnaldum es perfilen com els escollits aquesta vegada. On no hi ha dubtes és en la tripleta d’atac: com era d’esperar, Firmino ha viatjat i estarà al costat de Salah i Mané. I en la defensa, Alexander-Arnold i Robertson, dues bales, ocuparan els laterals, mentre que Van Dijk serà la principal referència a l’eix, al costat de Matip.

DESPRÉS DE LA LLIGA

Tota l’energia del Barça està centrada en aquesta eliminatòria

CONCENTRACIÓ

Estan prohibides les absències, com la dels primers minuts contra el United
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)