Barça

Amb el cap a Liverpool

El Barça juga aquesta nit a Vigo amb la lliga a la butxaca i a tres dies de disputar la tornada de la semifinal de la Champions, a Anfield Road

Valverde deixa fora de la convocatòria Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Alba, Luis Suárez i Messi

Per al Celta el partit és molt important ja que, si guanya, tindrà a tocar la permanència

El FC Barcelona rebrà el primer passadís pel títol de lliga aquest vespre, a Balaídos, on no guanya des del 2015, tres dies abans que li toqui defensar, contra el Liverpool, a Anfield Road, un gran resultat (3-0) en la tornada de la semifinal de la Champions. Precisament per això, contra el Celta de Vigo no hi haurà cap dels indiscutibles titulars d’Ernesto Valverde. El tècnic no vol córrer riscos innecessaris i, per això, a més dels sancionats Rakitic i Sergio Busquets, ha deixat a Barcelona Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Jordi Alba, Messi i Luis Suárez carregant les piles per a la batalla de dimarts. En el seu lloc s’ha endut quatre jugadors del filial –Iñaki Peña, Wagué, Riqui Puig i Collado–, que completen una convocatòria plena d’actors secundaris. De fet, així serà també en les altres dues jornades de lliga que resten: contra el Getafe, al Camp Nou, i l’Eibar, a Ipurua. En l’horitzó immediat apareixen, el 25 de maig, la final de la copa, que el Barça jugarà contra el València al Benito Villamarín de Sevilla i, una setmana després, la gran final de la Champions League, al Wanda Metropolitano de Madrid, que només una inexplicable desgràcia impediria que disputés.

Serà la segona vegada en les últimes setmanes que Valverde recorre als menys habituals. Ho va fer a Osca el 13 d’abril, una setmana després de la victòria contra l’Atlético de Madrid (2-0), que sentenciava la lliga. Llavors, Ter Stegen va mantenir la titularitat en la porteria, però aquesta vegada ha quedat fora de la llista i, per tant, en el seu lloc jugarà Jasper Cillessen. El neerlandès, que molt probablement la pròxima temporada no vestirà de blaugrana, debutarà així en la lliga. En la defensa és previsible que, com a El Alcoraz, el senegalès Mousa Wagué sigui el lateral dret, que Jason Murillo, Thomas Vermaelen i Samuel Umtiti juguin a l’eix central i que Malcom ocupi el costat esquerre. En el mig del camp semblen segurs Carles Aleñá i Riqui Puig, que també van jugar a Osca. Els acompanyaria el francès Jean-Clair Todibo, ja que Arthur Melo està tocat i té poques possibilitats de jugar. Finalment, és de preveure que en atac juguin Kevin Prince Boateng i Ousmane Dembelé, que necessita minuts de joc per recuperar el ritme.

El Celta se la juga

Per al Celta, en canvi, la transcendència del partit és enorme. Els gallecs s’hi juguen ni més ni menys que bona part de les seves possibilitats d’assegurar la permanència a primera divsió. Una victòria davant el campió els permetria mantenir, i fins i tot augmentar, la renda de punts que els separen dels tres últims classificats quan només queden dos partits per al final del campionat. I el contrari passaria en el cas d’una derrota. L’absència de les principals figures del Barça és, doncs, una bona notícia per a l’equip celeste, que rebrà l’escalf de la seva afició amb una sonada rebuda abans del partit. Però ho és encara més la tornada del seu principal referent ofensiu, Iago Aspas, recuperat de l’esquinç a l’espatlla dreta que es va fer la setmana passada, contra el Leganés, i del migcampista Okay Yokuslu, que no va jugar a Butarque per sanció. Tots dos seran, ben segur, titulars avui.

SANCIONATS

Rakitic i Sergio Busquets es perdran el partit per acumulació de targetes

QUATRE DEL FILIAL

Valverde ha convocat Iñaki Peña, Wagué, Riqui Puig i Àlex Collado

EL CELTA, AMB TOT

Els gallecs recuperen dos jugadors fonamentals: Iago Aspas i Okay

Escribá: “Messi m’encanta, però que no vingui”

L’entrenador del Celta, Fran Escribá, no es refia de les rotacions que pugui fer Valverde i es prepara per a un partit complicat contra el Barça. Amb tot, el tècnic, que ahir feia 54 anys, reconeix que l’absència de Messi és una bona notícia per als seus. “Amb independència de l’exhibició de l’altre dia, soc dels que consideren Messi el millor jugador que s’ha vist mai. M’encanta veure’l jugar, però prefereixo que no vingui. No és un futbolista de dos o tres anys de gran rendiment: en fa més de deu que està a un nivell extraordinari”, va manifestar. Escribá va considerar lògic que Valverde faci rotacions aquest vespre pensant en la tornada de la semifinal de la Champions: “Tot i que tenen un gran resultat, els espera un partit difícil la setmana que ve, i és lògic que vulguin gestionar els esforços.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)