Barça

Espectadors i expectació

Les baixes per lesió d’actors principals com Dembélé, Firmino i Keita condicionen els plans de Valverde i Klopp per a la batalla d’Anfield

Tots tres s’ho hauran de mirar des de fora i ara els focus estan centrats absolutament en la figura de Mohamed Salah. L’egipci vol forçar la màquina i jugar, i tot Liverpool està inquiet amb la seva evolució

El Wanda espera. La final de Madrid, el partit amb majúscules que Leo Messi i tot el barcelonisme anhelen amb impaciència des de la conjura del dia del Gamper, és a només noranta minuts. Molt a prop. A tocar dels dits. Per anar al Metropolitano, però, el Barça ha de fer primer escala a Liverpool. El conjunt blaugrana torna a territori britànic just un mes després. D’Old Trafford a Anfield Road. Una Champions amb accent anglès. Després d’assaltar el Teatre dels Somnis per primera vegada en la història, ara el Barça aspira a sortir victoriós de la batalla d’Anfield. Allà es ven una plaça per a la desitjada final de la Champions. L’altra, a Amsterdam.

El 3-0 del partit d’anada de les semifinals jugat dimecres passat al Camp Nou permet anar a la terra dels Beatles amb optimisme. El convenciment és total. Ajuda el 3-0 i ajuden també les baixes sensibles del Liverpool de Jürgen Klopp. No hi serà Firmino. Els seus problemes musculars l’aparten de la gran cita. El mateix Liverpool es va encarregar de confirmar la seva absència en un comunicat emès dissabte després del partit de Premier contra el Newcastle. Baixa sensible la de l’internacional brasiler i baixa important també la de Keita. Aquesta ja coneguda des de fa dies. Keita es va lesionar precisament en el partit del Camp Nou. Té un tendó trencat de l’abductor i ja no jugarà el que queda de temporada. Però a Liverpool tots els ulls estan posats ara mateix en la figura de l’egipci Mohamed Salah. L’estrella dels reds va acabar el partit contra el Newcastle amb un fort cop al cap. La imatge de Salah abandonant el terreny de joc dissabte amb evidents símptomes de dolor després de la seva topada amb el porter Martin Dubravk va encendre totes les alarmes a Liverpool. Saben que les mínimes possibilitats d’una hipotètica remuntada passen per les seves botes.

La Champions comença a ser territori maleït per a Salah. Fruita prohibida. L’acció amb Sergio Ramos el va deixar fora de combat en l’última final de Kíev, i ara aquest contratemps contra el Newcastle el podria deixar fora de la tornada de les semifinals contra el Barça. Avui, dilluns, se li farà una TAC per descartar qualsevol lesió al cap, segons va avançar el rotatiu The Telegraph. Des d’Anglaterra asseguren que l’egipci forçarà la màquina per jugar el partit, però la prova mèdica d’avui decidirà. En el supòsit que jugui, sembla evident que no ho farà en les millors condicions. Del temible trident del Liverpool, només Mané arriba al matx en plena forma.

També el Barça hi arriba amb una baixa important. Ousmane Dembélé. Qui si no? Eternament castigat per les lesions des que va arribar a Barcelona. El francès estarà finalment entre tres i quatre setmanes de baixa. Ho va confirmar ahir el club en un comunicat, després de les proves que se li van realitzar a Barcelona. El primer diagnòstic, fet a Vigo, parlava d’una lesió als isquiotibials. Les proves a què va ser sotmès ahir confirmen un trencament al bíceps femoral de la cama dreta. No és la mateixa cama de la lesió contra el Rayo, ni tampoc la de la recaiguda contra el Lió, però en el seu cas plou sobre mullat. Dembélé no jugarà contra el Liverpool i ara mateix sembla descartat per a la final de copa contra el València al Benito Villamarín del dia 25 de maig. Per una qüestió de terminis i també per antecedents i risc. Una setmana més de marge tindria per a una hipotètica final de la Champions. Ja ho veurem.

Ernesto Valverde ha convocat vint-i-tres futbolistes per a la batalla d’Anfield. En l’anterior ocasió Dembélé va viatjar a Manchester sense l’alta i també ho va fer Todibo tot i no estar inscrit, però ara tots dos es queden a Barcelona per lesió i cauen de la llista. A Liverpool sí que hi seran tots els disponibles i també Rafinha. L’equip va entrenar-se ahir al matí a la ciutat esportiva, en una sessió en què van participar el porter del juvenil Arnau Tenas i tres dels homes del filial que van tenir la sort de jugar a Balaídos. Wague, Riqui Puig i Collado van treballar a les ordres de Valverde, però només el lateral senegalès té bitllet per a Anfield. També el porter Iñaki Peña.

El Liverpool, per cert, arriba al partit com a líder provisional de la Premier, després de guanyar al camp del Newcastle per 2-3, amb gols de Van Dijk, Salah i un altre d’Origi a quatre minuts del final. Primer lloc per als de Klopp, en espera del resultat del City de Guardiola, que juga avui, dilluns, contra el Leicester. Klopp va donar descans a homes com Matip, Joe Gómez i Milner respecte del partit del Camp Nou i contra el Newcastle van jugar Lovren, Alexander-Arnold i Sturridge. Molt més descansat arriba el Barça. Messi, Suárez, Piqué, Alba i la resta de la patum van veure el partit contra el Celta des de casa. Tots reservats per a la gran cita. Demà el Barça no pot fallar.

DECIDIRÀ LA TAC

A Liverpool confien en la recuperació de Salah, però la TAC dictarà sentència

DEMBÉLÉ

Amb dues finals a l’horitzó, a Barcelona inquieta Dembélé, entre 3 i 4 setmanes fora

Cakir, com en la final de Berlín

El Liverpool-Barça estarà dirigit pel col·legiat turc Cüneyt Cakir (42 anys), un vell conegut dels aficionats culers. Cakir va ser l’àrbitre de l’última final de la Champions que va jugar el Barça contra el Juventus a Berlín el 2015 (3-1). És un habitual a Europa. De fet, aquesta mateixa temporada ja ha arbitrat l’equip d’Ernesto Valverde. Va ser en el partit d’anada dels vuitens de final al camp del Lió (0-0).

Cakir estarà ajudat en el VAR pels holandesos Felix Zwayer i Sascha Stegermann.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)