Barça

Luis Suárez

Torna el ‘pistoler’

Suárez, que té un racó al museu del Liverpool, adverteix de la pressió d’Anfield i anuncia que si marca no ho celebrarà

Philippe Coutinho i Luis Suárez tornen a Anfield, estadi que els va idolatrar abans de fitxar pel Barça. L’uruguaià, tot i que ahir –quan va arribar a l’hotel de concentració– va ser xiulat per alguns aficionats locals enfadats pel gol que els va fer la setmana passada, continua sent un ídol per a la majoria d’aficionats del Liverpool, que no obliden els seus gols. És un dels grans de la història moderna del club red, tot i haver guanyat només un títol vestint la seva samarreta. Va arribar de l’Ajax en el mercat d’hivern del curs 2010/11 per 23 milions de lliures i va marxar l’estiu del 2014, per 80 milions d’euros, després de fer 82 gols en tres temporades i mitja, en 133 partits. Només va guanyar una copa de la lliga, però el seu record és inesborrable per a l’afició del Liverpool, que no oblida la seva última temporada a Anfield, en què va marcar 31 gols en la Premier que li van servir per guanyar la Bota d’Or i ser escollit jugador de l’any a Anglaterra.

L’uruguaià té un racó al museu del club. Allà, amb el títol del pistoler, hi ha la seva imatge, celebrant un gol vestit amb la samarreta del Liverpool, i es recorda que és l’únic jugador que ha guanyat la copa Amèrica sent futbolista del club d’Anfield, la del 2011. També hi ha una samarreta seva del Barça en un altre racó, el que tenen dedicat a Steven Gerrard. La samarreta té una dedicatòria del blaugrana “al millor jugador del món”.

Suárez és part de la història del Liverpool i el Liverpool és important en la carrera de l’uruguaià. Per això va anunciar ahir que si avui marca no ho celebrarà. “La gent que estima aquest esport i sap de futbol sap el que representa fer un gol en semifinals de Champions. Vaig celebrar el gol al Camp Nou amb la meva gent, però no el celebraria aquí per respecte a l’afició del Liverpool, com no el vaig celebrar a Groningen quan vaig marcar amb la samarreta de l’Ajax”, diu l’uruguaià, que no ha marcat lluny del Camp Nou des de fa més de tres anys en la Champions, fet que no el preocupa. “Marcar seria la tranquil·litat perquè el Liverpool hauria de fer més gols per passar, però no em preocupa. A més, el de Manchester el compto com meu”, explicava el davanter blaugrana, que espera una bona rebuda de la que va ser la seva afició: “Per tota la feina que vaig fer aquí, per haver disputat la Premier, per haver classificat l’equip per a la Champions i per tot el que sento pel Liverpool, estic segur que hi haurà més aplaudiments que xiulets. Tinc un fill que va néixer aquí. La meva filla se sap les cançons del Liverpool, venen tots al partit, la gent de la cuina m’ha donat regals per a ells, aquí m’estimen molt.”

Sobre tot el que li va donar el Liverpool, Luis Suárez va ser clar. “Em va fer més professional, vaig millorar molt tècnicament; ser capità del Liverpool va ser una cosa única. Si vaig arribar a l’elit del futbol, al Barça, va ser gràcies al meu pas pel Liverpool”, reconeixia l’uruguaià, que avisa del perill que té jugar a Anfield. “Juguem en un estadi amb molta història. Tenim un bon resultat, però venim del cop i l’experiència de l’any passat. Ells tenen un plus aquí. Aquí ells juguen amb un jugador més, per com t’empeny la seva gent. Nosaltres som professionals i hem de conviure amb això, estar a l’altura d’unes semifinals de Champions. Hem d’evitar que marquin i es fiquin en l’eliminatòria perquè la seva gent encara pressionarà més”, afirma. I per evitar el risc de remuntada, l’uruguaià té clar com ha de jugar el Barça: “Ells pressionaran des del primer segon, hem d’estar atents a tots els detalls, no tenir pèrdues absurdes, no fer faltes absurdes i no entrar en la dinàmica que ells volen de partit d’anada i tornada.”

Les xifres
82
gols
va fer Luis Suárez en tres temporades i mitja amb la samarreta del Liverpool, en què va disputar 133 partits
80
milions
d’euros va pagar el Barça al Liverpool l’any 2014 per aconseguir els serveis de l’uruguaià
31
gols
va fer l’uruguaià en la Premier en la seva última temporada a Anglaterra. Li van servir per guanyar la Bota d’Or
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)