Un altre desastre a Europa (4-0)

Barça. Els blaugrana repeteixen la desfeta del curs passat a Roma i cauen eliminats contra un Liverpool ple de baixes i cedint un 3-0 del partit d’anada d’una manera ridícula

El Barça semblava que era un equip més madur a qui la mateixa història, tan recent a Roma, no se li podia tornar a aparèixer. Però en la batalla futbolística, aquella que va quedar dissimulada en l’anada del Camp Nou gràcies a l’opulència del marcador; i en l’emocional, amb la tornada a domicili, els blaugrana han tornat a caure. I amb estrèpit. El Barcelona queda eliminat de la Champions League deixant que el Liverpool, sense els seus millors jugadors (Firmino i Salah, lesionats), obrés un miracle remuntant el 3-0 en l’anada. I ho ha fet de la pitjor manera possible: renunciant als seus principis futbolístics i amb un gol –l’últim, el de la derrota– ridícul, amb tota la defensa badant mentre el Liverpool picava un córner ras que deixava Origi sol dins de l’àrea petita. La copa linda ha passat de ser un desig i un objectiu a l’abast; a un discurs simpàtic que mai més ningú tornarà a esmentar.

El Liverpool s’ha avançat set minuts després de començar el partit per culpa d’una errada de Jordi Alba, materialitzada per Origi aprofitant el refús de Ter Stegen. El gol ha generat una pressió efervescent que el Barça ha sabut gestionar. Els blaugrana han tingut algunes ocasions, com ara un xut de Messi rebutjat per Allison i una oportunitat de Coutinho, però tampoc aconseguia possessions llargues i s’han limitat a esperar el seu moment. Aquest ha arribat a finals del primer temps quan primer Messi i després Alba han perdonat dues ocasions clares que han pogut canviar el signe del partit i de l’eliminatòria.

El desastre ha arribat després del descans. Els locals han començat avisant amb un cop d’esperó de Van Dijk que Ter Stegen ha salvat a la línia però el porter alemany no ha pogut fer res en una centrada des de la banda dreta que Wijnaldum, arribant des de la segona línia, ha rematat a gol (2-0, 51’). Dos minuts després s’ha confirmat la desfeta i la desaparició dels blaugrana del partit, l’eliminatòria i la Copa d’Europa: Wijnaldum ha rematat sense oposició amb el cap una pilota que s’ha colat pel fons de l’escaire.

El Liverpool ha calmat el seu desig amb l’eliminatòria empatada i ha abaixat el pistó. Però el Barça ja estava a la lona. I ho ha confirmat el gol ridícul de la derrota que ha agafat la defensa inexplicablement desconcentrada en un córner. La màxima expressió d’un altre desastre a Europa per a l’equip de Messi.