Barça

El mur de les semifinals torna a alçar-se

Un problema històric. El Barça s’ha encallat en l’eliminatòria prèvia a la final en nou ocasions en la màxima competició europa

Guanyar el màxim tron europeu sempre és difícil, però el Barça ha estat històricament un dels equips que més a prop hi ha quedat sempre. L’eliminació a mans del Liverpool representa la novena vegada que els blaugrana es queden amb la mel a la boca en l’eliminatòria de semifinals. Si bé el club ha superat aquesta temporada els quarts de final, allà on s’havia quedat en les tres darreres edicions de la Champions, al llarg de la història el Barcelona ha estat reincident a l’hora de caure en l’eliminatòria prèvia al partit pel títol.

En la primera participació en la copa d’Europa, el Barça es va quedar a les semifinals, l’any 1960, en una eliminatòria contra el Madrid. A partir d’aquí, a l’entitat li va costar més aconseguir cotes altes: el 1975, el 2000 i el 2002 l’equip hi va arribar però també va quedar eliminat a les semifinals. Posteriorment, des del 2008 fins al 2013, el conjunt blaugrana va ser un habitual en les fases finals de la Champions i va quedar eliminat quatre vegades en aquesta fase, tot i que ho va combinar amb dues orelludes. Va ser l’època més prolífica de la història en la màxima competició europea. Des del 2013, el Barça només ha superat les semifinals una vegada, el 2015, i va ser el campió.

REINCIDÈNCIA

9
vegades
ha caigut el Barça en semifinals entre copa d’Europa i Champions League.

EL MUR

6
eliminacions
s’han produït en els quarts de final en la màxima competició europea.

POC HABITUAL

3
oportunitats
ha fallat el Barça per passar dels vuitens entre Champions i copa d’Europa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)