Barça

Una opció que creix

Els responsables esportius del Barça consideren que Griezmann encaixaria perfectament en l’equip i que és la millor alternativa en el mercat per a la davantera perquè té gol i aportaria la competència necessària

Serà de 120 milions a partir del 30 de juny i també caldrà convèncer l’afició de la bondat del fitxatge

23

milions

té de fitxa avui dia’

El 6 d’abril passat es va celebrar una mena de referèndum al Camp Nou al voltant d’Antoine Griezmann. Setmanes abans del duel entre el Barça i l’Atlético de Madrid, el duel que pràcticament va deixar sentenciat el títol de lliga, es va tornar a relacionar amb força el nom del davanter francès amb el club blaugrana. Els madrilenys havien quedat eliminats de la Champions i van començar a sorgir moltes informacions que Griezmann es penedia d’haver dit que no a fitxar pel Barça a l’estiu i que volia abandonar l’Atlético per, aquest cop sí, incorporar-se al club blaugrana.

Un sector important del Camp Nou va dictar sentència. El davanter francès va ser xiulat cada cop que tocava la pilota i va haver d’escoltar algun càntic amb un missatge força contundent des de l’espai d’animació. “Griezmann, cabrón, fuera del Camp Nou.” Clarament va significar un avís per a navegants per si des de la junta directiva es pensava reobrir la possibilitat de fitxar-lo de cara a la temporada vinent. En aquell moment, però, els rectors del club no tenien gens clar tornar-ho a intentar perquè la majoria encara estaven dolguts per la seva negativa a venir i, sobretot, per la manera amb què ho va fer. Allargant-ho en el temps i a través d’un documental, el ja famós La decisión, que, a més a més, va estar produït per una de les empreses de Gerard Piqué, amb qui la directiva també es va enutjar. Malgrat tot, alguns directius, i també des de la secretaria tècnica, no volien tancar les portes.

L’escenari després de la desfeta contra el Liverpool en la Champions ho ha canviat tot. El consens al voltant de tornar a intentar el fitxatge de Griezmann ha crescut entre la directiva i a hores d’ara aquesta opció no para de créixer. Descartat Jovic, el francès s’ha situat com el gran objectiu de cara a reforçar la davantera blaugrana per a la temporada vinent. Des del club estan convençuts que Griezmann encaixarà perfectament en l’equip i que es necessita un futbolista de la seva qualitat per generar més competència en una línia que amb prou feines n’ha tingut. El francès pot jugar en les tres posicions del davant. No s’ha d’oblidar que Luis Suárez ja té 32 anys i que acaba de passar per la sala d’operacions. Malgrat les seves bones xifres en la lliga, a Europa l’uruguaià s’encalla. Fora de casa no marca des del 2015 al camp de la Roma i aquesta temporada només va fer-ho en el partit contra el Liverpool al Camp Nou. Un futbolista indiscutible com Griezmann en la plantilla obligaria tots els davanters a intentar estar al màxim en tots els partits al marge de les grans possibilitats que s’obririen per fer rotacions. Amb 28 anys, Griezmann encara pot oferir un bon rendiment durant algunes temporades.

A partir del 30 de juny, el seu fitxatge costarà 120 milions d’euros, així que no caldria negociar amb l’Atlético un preu pel seu traspàs. Ara bé, perquè el Barça pugui afrontar econòmicament aquest fitxatge abans caldria desprendre’s d’algun futbolista que deixi diners a la caixa i tingui una fitxa elevada. El FC Barcelona ja ha fitxat De Jong per 86 milions i necessita fer encara més incorporacions. El club escoltarà ofertes per Coutinho, que ha ofert un rendiment molt decebedor aquesta temporada. Pel que fa a la fitxa, Griezmann està disposat a rebaixar-se-la perquè el Barça en cap cas li pagarà els 23 milions d’euros que ara està cobrant a l’Atlético de Madrid.

Si el club acaba per fitxar-lo, l’últim pas que caldria fer és convèncer l’afició de les bondats de la incorporació després que aquests deixessin molt clar en el partit al Camp Nou que no el volien. Pel que fa a la plantilla, els pesos pesants, Messi el primer, ja veien amb bons ulls la seva arribada a l’estiu, tal com van dir públicament.

CANVI D’OPINIÓ

El consens sobre tornar a intentar el seu fitxatge ha crescut després de Liverpool

OPERACIÓ DURA

El seu preu és alt però si es ven Coutinho es podria afrontar amb més garanties

LA GENT NO EL VOL

L’afició del Barça el va xiular i fins i tot insultar en el partit contra l’Atlético

Unes xifres que l’avalen

Antoine Griezmann té una llarga trajectòria en la lliga espanyola i les seves xifres avalen el seu possible fitxatge. Entre la Real Sociedad i l’Atlético de Madrid ha disputat un total de 319 partits de lliga i ha marcat 136 gols. En competicions europees ha jugat 64 partits i ha fet un total de 28 gols, 22 dels quals en la Champions i els altres 6 en la UEFA, una competició on només ha jugat 8 partits. La resta, 56, han estat en la màxima competició continental. En la copa del Rei, els seus números també són molt bons. Ha marcat 16 gols en 30 partits. En total són 180 gols en 413 partits. Els seus millors registres són amb l’Atlético de Madrid, on és el jugador franquícia amb unes xifres de 133 gols en 255 partits. Aquesta temporada, però, no ha estat tan encertat de cara a porteria i en la lliga, de moment, només ha pogut fer 15 gols en 35 partits, n’ha fet 2 en la copa del Rei i 4 en la Champions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)