Barça

Lluís Cortés: “No tenir l’etiqueta de favorites ens treu pressió”

Champions League femenina. Tot i la teòrica superioritat del rival, l’Olympique de Lió, el tècnic blaugrana considera que l’equip no ha de perdre l’estil i farà un plantejament valent

El Barça ja ha fet història, ara falta acabar-ho de rematar en una final contra l’Olympique de Lió en la qual el conjunt blaugrana no hi arriba com a favorit. El tècnic, Lluís Cortés, s’ha mostrat, però, amb confiança de poder superar el campió de les últimes tres edicions de la Champions i alçar el primer títol europeu del femení blaugrana.

L’Olympique, favorit

“Hem de competir la Champions amb molta il·lusió. És cert que és un premi i que no era la nostra prioritat, però l’hem de competir al màxim, jugar-la amb ambició, il·lusió i anar a guanyar-la”.

“Estem acostumats a ser els favorits i jugar amb les cartes canviades ens ajuda a no tenir pressió. Tot el que ens passi serà positiu”.

El rival

“L’Olympique ens porta anys d’avantatge i son un referent on mirar-se perquè son el camí a seguir. Un equip que ha guanyat les tres ultimes Champions és un equip que tots ens agradaria ser, però ho hem d’aconseguir sense oblidar la nostra manera”.

“El problema del Lió és que son molt bones per fora, però si et protegeixes per fora, et fan mal per dins. Tenen jugadores capaces de jugar de diferents maneres. Tenen velocitat amb les laterals i les extrems i acumulen molta gent a banda, però a nivell defensiu hem d’estar juntes i evitar els duels individuals. Ens tocarà córrer més que mai”.

“En la semifinal, el Chelsea va tenir una aposta atrevida, aprofitant els espais que deixa l’Olympique quan ataca. I és que tenen els seus punts dèbils i son aquests els que intentarem atacar. A més no estan acostumades a jugar sense tenir la pilota i hem d’intentar que sigui així”.

Ser valents tot i l’entitat del rival

“Si volem fer coses molt diferents ens equivocarem. Hem de ser fidels a la nostra idea, tot i que hi ha matisos que cal tocar i per això estem treballant aquestes dues setmanes. Però no farem un plantejament gaire diferent perquè no tindríem èxit”.

“L’aspecte emocional és clau en tots els partits. Perquè a la lliga potser ets superior, però surts relaxat i acabes perdent. En una final de la Champions, motivar les jugadores és molt fàcil, però hem de trobar el punt òptim de motivació i de confiança per no pecar ni d’excés ni de falta”.

“Ser valent no implica desprotegir-se. Intentarem deixar la porteria a zero perquè és el que ens ha fet forts. Contra el Bayern, per exemple, amb un gol ens va servir per guanyar els dos partits i en la final és l’objectiu perquè com a mínim així arribarem als penals. Però tot això no va renyit amb voler tenir la pilota i atacar perquè atacar bé pot ser la millor defensa possible”.

La fita

“És un reconeixement no només a la bona feina que s’ha fet en aquest club sinó també a tot el futbol espanyol”.

Al setembre ni m’imaginava estar aquí, és evident, però ja que hi som anem a gaudir-ho. Això es un camí i no acaba el dissabte. S’han fet moltes coses bé, però també hi ha coses a millorar. Estem en el camí correcte, però és evident que encara hem de millorar perquè sinó hauríem guanyat la lliga i la copa. El dissabte no consolidarà res, això seria afegir una pressió que no ens correspon. iI guanyem serà un premi a la bona feina i ho hem de gaudir. Si surt bé, genial; i sinó, almenys que acabem orgulloses i sabent que ho hem fet bé.

Les baixes

“Viatgem totes perquè son dies que qualsevol ajuda és bona. La baixa de Hamraoui es molt important perquè ens ha aportat molt durant tota la temporada, sobretot a la Champions. Per altra banda, Patri Guijarro porta cinc mesos aturada i tenim dubtes que pugui jugar”.

Les opcions

Una eliminatòria a doble partit contra un equip a priori superior seria més difícil, per a un partit, on el component emocional estarà molt present, tenim més opcions. Pot passar qualsevol cosa i hem d’intentar fer bé allò que depèn de nosaltres.

Martens

“Lieke és una jugadora important i ho ha demostrat sobretot en aquest tram final de temporada. Hem d’aprofitar que està en un bon moment, amb confiança. Ens aporta talent i necessita un punt de llibertat i confiança per mostrar-lo”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)