Barça

Un ‘all-star’ europeu

El rival. Campió en les tres últimes edicions de la Champions, l’Olympique disposa d’un equip ple d’estrelles: set de les primeres 15 classificades a la Pilota d’Or juguen al conjunt francès

En una dècada ja dominada pels clubs dels grans equips masculins, l’Olympique de Lió va ser el primer a fer una aposta decidida pel futbol femení i n’ha recollit els fruits en forma de cinc títols de Champions League des del curs 2010/11, els tres darrers consecutius. I és que el conjunt francès és el gran dominador del futbol europeu, un graó per sobre de la resta de rivals, com queda palesat en la llista de nominades de la Pilota d’Or del 2018: gairebé la meitat (set) de les primeres quinze classificades i un domini aclaparador al Vell Continent amb sis de les nou jugadores europees de la llista.

Ritme i verticalitat

Una autèntica constel·lació d’estrelles que formen una plantilla sobrada de físic i potència –només cal veure la seva capitana Renard– i amb jugadores de mig del camp cap endavant capaces de marcar diferències gràcies a la seva qualitat individual. Així pocs equips són capaços de prendre el domini al conjunt de Reynald Pedros, acostumat a imprimir un ritme alt als partits. Serà aquest un dels reptes que tindrà el Barça per fer mal a un equip que pateix quan no té la pilota. “No estan acostumades a jugar sense tenir la pilota i hem d’intentar que sigui així”, va dir el tècnic blaugrana, Lluís Cortés, en la roda de premsa de dimecres, conscient, però, que al seu equip li tocaria també serrar les dents en defensa. I és que les franceses no necessiten gaire elaboració per plantar-se a l’últim terç de camp per intentar percudir per fora gràcies a la velocitat de les seves laterals, eminentment ofensives, i la qualitat en l’un contra un de Cascarino i Le Sommer. “El problema del Lió és que són molt bones per fora; però si et protegeixes per fora, aleshores et fan mal per dins. Tenen jugadores capaces de jugar de diferents maneres. Tenen velocitat amb les laterals i les extrems i acumulen molta gent a banda, per això des del punt de vista defensiu haurem d’estar juntes i evitar els duels individuals. Ens tocarà córrer més que mai”, hi va afegir Cortés. I és que la qualitat de Marozsan a la mitja punta, les diagonals de Le Sommer cap a dins i, sobretot, la qualitat diferencial de Hegerberg, proclamada millor jugadora del món de l’any passat, són també altres grans perills del conjunt francès, una autèntica piconadora quan aconsegueix desplegar tot el joc ofensiu. I és que l’OL quan ataca hi va amb tot, confiant en la capacitat atlètica de la imponent Renard (1,87 m) i la rapidíssima Mbock, capaces de sostenir l’equip tot i viure a molts metres de la seva porteria.

Els punts febles

Més enllà de resistir, el Barça, que haurà de prestar atenció també a la pilota aturada, haurà d’intentar fer mal al seu rival a partir de les transicions, una arma en la qual l’exuberància i l’explosivitat d’Oshoala, sigui sortint d’inici o de refresc, poden ser clau per a les de Lluís Cortés, que podrien trobar una altra via per fer mal a l’esquena de les laterals. Acostumades a viure a camp rival i més avesades a atacar que defensar, Bronze i Bacha pateixen en l’un contra un i amb pilotes a la seva esquena.

LES CLAUS

Tenir la pilota i atacar l’esquena de les laterals rivals, clau per al Barça per fer mal

UNA CONSTEL·LACIÓ

Gairebé invencibles, les franceses tenen un equip ple d’estrelles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)