Barça

Quan les finals es jugaven a Chamartín

Les tres finals de copa en què es van enfrontar el Barça i el València es van disputar al feu del Real Madrid

En les dues que van guanyar els blaugrana, van necessitar la pròrroga per tombar els valencians

Fa anys, que les finals es juguessin a territori blanc, al barri de Chamartín de Madrid, no era una excepció impensable. De fet, era pràcticament un fet que es repetia amb una certa assiduïtat. I era d’allò més natural que el Barça alcés la copa del Generalísimo en territori hostil.

Contra el València, ho va fer en dues de les tres finals en què s’han vist les cares tots dos equips amb un títol de copa en joc i amb Chamartín d’escenari principal. “S’ha de destacar la imparcialitat del públic”, va voler recalcar Sancho Dávila, aleshores president de la Federació Espanyola de Futbol, després de la final de 1952. El Barça, com en la de 1971, va guanyar, però amb més esforços dels previstos, segons la premsa d’aleshores, que sempre va donar com a favorit els blaugrana abans dels tres enfrontaments (1952, 1954 i 1971).

En totes tres finals es va omplir de gom a gom l’escenari madrileny i, excepte la que va guanyar el València, van complir amb els desitjos de l’espectador neutral, que s’ho va passar bé veient duels d’alt voltatge i molt igualats. De fet, les finals de 1952 i 1971 es van haver de decidir en la pròrroga. A més, es van sobrepassar xifres d’espectadors impensables avui dia: 80.000, 113.000 i 100.000 aficionats es van aplegar a Chamartín per veure les tres finals entre el Barça i el València que s’han disputat en la història d’una copa que, darrerament, costa que es decideixi al feu blanc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)