Barça

Marcelino: “La majoria d’entrenadors no sabem com parar Messi”

Marcelino García Toral. Entrenador del València CF

Marcelino García Toral està davant del seu gran dia. La seva primera final. Partit en majúscules. Després de 22 anys de professió i després de 705 partits a les banquetes, l’actual tècnic del València afronta la seva primera gran final de copa del Rei com a entrenador. Es juga el títol a una sola carta contra l’actual campió de copa i de lliga. Contra un Barça que ha guanyat els últims quatre títols de copa i que ara busca fer el repòquer. Mal client per al València. Marcelino mai ha guanyat contra el Barça. En els 20 precedents anteriors, 14 derrotes i 6 empats. Mal balanç. Però en una final, a un sol partit, pot passar de tot. I Marcelino sap, a més, que la ferida de Liverpool continua supurant. L’ambició és màxima: “Estem aquí per intentar guanyar al Barça. És un moment de la temporada idoni. Estem bé. Ens hem classificat per jugar la Champions la temporada vinent i això ha estat un plus anímic. Estem preparats i tenim clar que per guanyar haurem d’assolir el nostre nivell màxim quant a joc, atreviment i coratge.”

El Barça afronta aquesta final amb moltes baixes en atac. No hi seran, per exemple, ni Luis Suárez ni Ousmane Dembélé. Però sí Leo Messi. Marcelino no se’n refia. Sap de sobres quin peu calça el Bota d’Or 2019: “La capacitat del Barça en atac és enorme, així ho diuen els números. Ens obligarà a un esforç defensiu enorme. La majoria d’entrenadors no sabem com parar Messi, però nosaltres ho intentarem. Esperem que no tingui el seu millor dia”, desitja.

Marcelino sap també que serà clau el suport dels aficionats valencianistes desplaçats a Sevilla. Invoca l’esperit d’unió de grup i grada: “És un orgull representar tota aquesta gent que ens farà costat, passi el que passi. La unió és indispensable per créixer i fer un València cada vegada millor.”

GRAN REPTE

Marcelino afronta la seva primera gran final després de 705 partits a les banquetes

RATXA NEFASTA

Mai ha guanyat contra el Barça. El seu balanç: 14 derrotes i 6 empats

MOTIVAT

“Estem aquí per intentar guanyar. Hem d’oferir el nivell màxim en joc i coratge”

Parejo: “Poder aixecar la copa seria un somni”

Si guanyar aquesta final és un repte majúscul per a Marcelino, per a Dani Parejo és senzillament un autèntic somni. El capità del València anhela aixecar la copa: “Estic a poques hores de jugar una final amb el València. És increïble. Per a mi seria un somni aixecar un títol amb aquest equip, i encara més en un any tan significatiu com aquest, en l’any del centenari.” “El Barça sempre és favorit en aquest tipus de partits per la seva experiència i perquè té el millor jugador del món, però les finals s’han de jugar.” El València no guanya cap títol des del 2008. Hi ha fam, segons Jaume Domènech: “Tenim la possibilitat d’aconseguir un títol important i considero que hem arribat a aquesta final amb prou confiança per poder aconseguir-ho.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)