Barça

Una copa molt necessària

En un ambient encara enrarit per la desfeta europea contra el Liverpool, el Barça necessita alçar avui la seva cinquena copa del Rei consecutiva contra el València, envalentit, a Sevilla

Si ho aconsegueix, firmaria un doblet, el novè en la història del club, i que donaria molta més tranquil·litat per planificar el futur

A vegades, una copa de més et pot esguerrar una nit i el matí següent. Però també hi ha ocasions en què és molt necessària perquè t’ajuda a superar algunes penes o viure amb més alegria i distensió una situació complicada. No ho soluciona, però t’ajuda a passar el mal tràngol. I el Barça, ara mateix, es troba en aquest escenari. Necessita com mai abans alçar la copa avui al Benito Villamarín si no vol caure en un estat depressiu i posar més llenya en un foc que no deixa de cremar des que l’equip va caure eliminat de la Champions de forma sorprenent contra el Liverpool. De fet, fa la sensació com si la temporada per a l’equip blaugrana s’hagués acabat en aquella infausta i terrorífica nit a Anfield Road. L’equip ja era campió de lliga i tot el barcelonisme vivia amb il·lusió la possibilitat d’arribar a una nova final de la màxima competició europea, un fet que no passava des del 2015. Però aquell 4 a 0 va ensorrar les esperances del Barça i ha deixat el club, l’entorn i els jugadors immersos en un estat depressiu del qual encara no han sortit del tot. No s’ha parlat gens ni mica de la final de la copa del Rei que avui es disputen contra el València a Sevilla. Com si fos un partit que no interessa a ningú, que més aviat sobra en un final de temporada espatllat únicament per una nit nefasta. Una nit per oblidar. Segurament per aquest motiu el Barça va fer sortir a parlar Messi i Piqué.

Perquè aquests dies s’està parlant més de futur, d’entrades i de sortides i de la continuïtat d’Ernesto Valverde, de nou qüestionat malgrat que Messi demani la seva continuïtat, que no pas de la copa i de les qualitats del València, el rival avui a la nit i que, al contrari del Barça, espera aquesta final amb una alegria desbordant, com si fos la cirera del pastís de la magnífica segona volta que han fet en la lliga i que li ha permès classificar-se per a la propera edició de la màxima competició europea. Però encara que costi aixecar el cap, el Barça té motius més que suficients per rebel·lar-se i motivar-se per al duel al Benito Villamarín. Hi ha en joc el novè doblet en la història del club, un èxit espaterrant, i la consecució de la cinquena copa consecutiva, una gesta espectacular. Un títol és un títol. I tot el que no sigui guanyar desembocaria en un situació de difícil digestió perquè no permetria planificar amb pau i tranquil·litat el futur.

El Barça no ho té fàcil en aquesta final. El València és un equip complicat, que arriba a la cita en forma i que aquesta temporada ha aconseguit puntuar tant a Mestalla com al Camp Nou (dos empats). A més a més, el conjunt blaugrana té baixes de pes a la zona ofensiva. Luis Suárez va prioritzar la copa Amèrica a la final de la copa del Rei, i no hi serà, com tampoc Dembélé, que no hi arribarà a temps malgrat els esforços per intentar-ho. Coutinho ha entrat en la llista però també arriba molt just, i tenint en compte que també ha de disputar la copa Amèrica, és possible que comenci el partit des de la banqueta i el seu lloc en l’onze sigui per a Malcom. Aquest és, de fet, el principal dubte del Barça, que possiblement formarà amb Cillessen a la porteria, Semedo i Alba als laterals, Piqué i Lenglet a l’eix, un mig del camp amb Busquets, Arturo Vidal i Rakitic, i al davant amb Sergi Roberto, Messi i Coutinho o Malcom. Aquest és el principal dubte ara mateix d’Ernesto Valverde. El tècnic s’ha endut gairebé tota la plantilla, lesionats inclosos, cap a Sevilla, tenint en compte que hi ha la possibilitat d’alçar un títol.

El València té la baixa de Txerisev, lesionat al genoll, i Kang In Lee, que està concentrat amb el seu país. Però ha recuperat Garay i Kondogbia, que es disputarà una plaça amb Coquelin, així que té tots els seus millors efectius per plantar cara al Barça i intentar assolir un nou títol l’any del seu centenari. Es preveu una final apassionant.

EL BARÇA

Té baixes molt importants a la zona ofensiva, i Messi serà molt determinant

EL VALÈNCIA

Està en un molt bon moment de forma i després de classificar-se per a la Champions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)