Barça

Valverde

Entrenador del Barça

“No podem enterrar el cap i desaparèixer”

Valverde ara té el repte més difícil des que va agafar les regnes del Barça: aixecar la moral d’un equip que va caure estrepitosament en el seu objectiu principal –la Champions–, amb vista a l’últim títol de la temporada. La copa s’ha convertit en un trofeu menor però necessari per no enrarir més l’ambient i, d’altra banda, afermar la seva figura, ja avalada pel president i el vestidor.

El missatge principal que va enviar el veterà entrenador va anar dirigit als seus jugadors: “Està clar que quan tens una patacada sempre és dur, però hem d’afrontar les coses com venen i amb enteresa. No podem enterrar el cap i desaparèixer”, va afirmar el preparador, que va donar valor a la final de copa: “Hi donem importància perquè estem davant la possibilitat de fer un doblet un altre cop, donar un altre títol al club.”

Continuïtat

Valverde també va voler relativitzar el fet que la seva figura hagi quedat molt tocada després de la desfeta a Anfield Road i que la consecució de la copa marqui la frontera entre continuar o no la temporada vinent en el càrrec. “Em preocupa guanyar i prou. Els entrenadors ens l’estem jugant sempre per una raó o per una altra. Marcelino, per exemple, ha estat a la corda fluixa aquesta temporada i el Madrid ha canviat dues vegades d’entrenador. És part de l’espectacle”, va manifestar el tècnic, que, d’altra banda, està satisfet amb les paraules de Bartomeu, que el va ratificar en el càrrec: “No em posa més pressió per a la final. El club sempre ha respectat la meva feina. No tinc cap queixa de la directiva o el president. Estic encantat”, va manifestar.

Assoleixi o no el títol de copa, la temporada 2018/19 quedarà marcada per la desfeta a Anfield, de manera que l’entrenador encara dona voltes al partit de tornada. “Penses molt després del partit, però no tinc tan clar que hauria canviat alguna cosa. Segur que no hauria posat Dembelé contra el Celta [es va lesionar]. Ara sí, amb el 2-0 vam caure a terra i no ens vam aixecar, això sí que ens ho hem de fer mirar”, va assenyalar el tècnic, que vol tancar el debat sobre l’estil: “Atacar és la finalitat, i el control i la possessió és un mitjà. Qui domina el partit és qui té les ocasions. Hem de tenir el control de la pilota, però fer-ho per atacar. No podem tenir la possessió per estar al nostre camp i, així, fomentar la pressió. Vull tenir la pilota, que sigui una circulació ràpida, però que sigui al camp contrari.”

RATIFICAT

“El club sempre ha respectat la meva feina. No tinc cap queixa de la directiva”

L’ESTIL

“Vull una circulació ràpida de pilota, però que sigui al camp contrari”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)