Barça

La xiulada de sempre i càntics de llibertat

Molt soroll. La tradicional xiulada a l’himne espanyol va tornar a ser contundent i a la grada també hi va haver un record per als presos polítics

Un dels principals focus d’atenció de la final, com no podia ser d’una altra manera, va estar en els prolegòmens del partit. Xiulada majúscula a l’himne espanyol. Un clàssic. Havia estat així en les últimes quatre finals que havia jugat i guanyat el Barça al Camp Nou, al Vicente Calderón i al Wanda Metropolitano, i va repetir-se de nou ahir al Benito Villamarín. La Policía Nacional va requisar xiulets i algunes pancartes a alguns aficionats en els exhaustius controls de seguretat que van tenir lloc als diferents accessos de l’estadi, però res va poder impedir la xiulada. Hi va haver soroll. Molt soroll. Se sabia. També càntics de “Llibertat! Llibertat!”, càntics d’“Independència! Independència!” i altres de suport als presos polítics.

Altres van optar per posar-se d’esquena al camp quan va sonar l’himne per la megafonia de l’estadi. Però no tothom va poder expressar-se lliurement. Va ser el cas, per exemple, d’una aficionada culer que va voler entrar al Villamarín amb una samarreta a favor de la llibertat dels presos polítics i que va acabar en sostenidors. La Policía Nacional no li va permetre accedir al recinte amb la samarreta.

Capítols tristos com aquest al marge, durant tota la jornada es va viure un gran ambient de futbol a tota la ciutat de Sevilla. Pur futbol. Gran ambient a les zones d’aficionats del Barça i del València i gran ambient també als bars i als carrers. Molt color. I força esportivitat en general entre les dues aficions.

Abans del partit al gol on estaven ubicats bona part dels aficionats culers es va desplegar un gran pancarta on es podia llegir “Tots units som Barça”. També hi va haver tifo del València: “Somiar. No tenim sostre”. Aquest últim lema va ser premonitori. La copa, en direcció cap a la capital del Túria. Vuitena copa del Rei per al València en la seva història i el Barça sense doblet. Valverde no repetirà doblet. De fet, ahir, després del segon gol del València va haver d’escoltar alguns càntics en contra de la seva continuïtat. Debat obert.

CONTROLS

La policia va requisar xiulets i va negar l’accés de samarretes amb component polític

EN EL PUNT DE MIRA

Amb el 0-2, Valverde va haver de sentir crits en contra de la seva continuïtat

Els ultres, la gran taca de la final

No tot va ser fair play a Sevilla. La final també va estar marcada lamentablement pels incidents provocats per un grup d’ultres la nit abans del partit. La Policía Nacional va detenir un total de 23 boixos nois pels aldarulls produïts al barri de Nervión. Segons fonts policials, els ultres anaven armats amb pals i altres utensilis perillosos i van causar alguns danys al mobiliari urbà de la zona. Hi va haver càrregues policials contra els violents i cinc policies van acabar ferits i van necessitar assistència mèdica. El punt exacte dels aldarulls va ser el carrer Hernando del Pulgar i als carrers annexos. María Fernández, portaveu de la policia a Sevilla, ha confirmat en les últimes hores que també van participar ultres del Sevilla i del València en els incidents.

El desplegament de cossos de seguretat durant el mateix dia de la final va ser d’uns 2.500 efectius policials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)