Barça

Semedo i la llei del silenci

Mercat. En ple serial sobre el seu futur al Barça, el lateral portuguès ha optat per la discreció i va evitar parlar en públic a la zona mixta després del partit contra Suïssa

Parlant en llenguatge col·loquial, al Barça li ha sortit un gra al mig de la cara amb el tema dels laterals. Problemes a la vista en una posició que fa només un mes semblava coberta. Primer, el mal final de temporada de Jordi Alba, amb els partits d’Anfield i del Villamarín com a moments altament crítics, ha convidat el club a reflexionar i a buscar-li competència a la banda esquerra perquè no s’adormi. Apostar pel retorn de Cucurella com a alternativa puntual d’Alba o fer caixa amb el jove futbolista del planter cedit aquest últim any a l’Eibar i fitxar un altre lateral de més experiència semblava que seria l’únic debat d’aquest estiu quant a carrilers, però no serà així. Hi ha cas Semedo a la banda dreta. Ho avançava dimarts Catalunya Ràdio i el silenci del mateix Nélson Semedo inquieta.

Semedo ha fet saber al club a través del seu agent, Jorge Mendes, que vol marxar. Anhela més continuïtat. El repartiment de minuts amb Sergi Roberto l’esgota mentalment. És així. I aquí al Barça se li origina un problema que aparentment no existia. Una hipotètica marxa del portuguès deixaria diners a la caixa, però tocaria reforçar també aquesta posició. I aquí apareix l’opció de Wague o mirar al mercat. Nou dilema.

De moment qui no parla és el mateix protagonista. Nélson Semedo va jugar dimecres contra Suïssa. Titular amb Portugal i completant els 90 minuts en la victòria dels de Fernando Santos en la copa de les Nacions (3-1). Després del partit, a la zona mixta, era una bona ocasió per copsar les impressions de Semedo respecte al seu interès en una possible sortida, però el lateral del Barça no va atendre la premsa. Va esquivar els periodistes. No va parlar. Tota la plantilla, amb Cristiano al capdavant, va passar per la zona mixta però a Semedo ni se’l va veure. Va ser dels primers a pujar a l’autobús de l’equip. La llei del silenci.

Per ara el Barça està tranquil. Qui vulgui el portuguès que pagui la clàusula (100 milions d’euros). Però és evident que ningú pagarà aquesta quantitat per Semedo. I també és evident que, tot i que la posició inicial del Barça sigui col·locar l’etiqueta d’intransferible al jugador, si arriba una bona oferta s’estudiarà.

Bon rendiment

Semedo va arribar al Barça fa dues temporades procedent del Benfica a canvi de poc més de trenta milions d’euros. El seu rendiment sempre ha estat correcte i professional. Mai cap estirabot, mai cap mala cara quan no li ha tocat ser titular. Cap sortida de to. Futbolísticament encara peca d’atreviment i bona presa de decisions en zones de transcendència real, però ha fet mèrits de sobres per disputar la titularitat a Sergi Roberto. De fet, en aquesta última edició de la copa del Rei és el futbolista del Barça que més ha jugat. Els mateixos partits que Clément Lenglet (nou), però més minuts el portuguès (647). Però la presència de Semedo en la copa no ha estat la mateixa que ha tingut en la lliga i en la Champions, on ha tingut menys minuts que Sergi Roberto. A Europa, el de Reus ha jugat 709 minuts, mentre que Semedo n’ha jugat 554. Un partit més (deu) però menys minuts. També en la lliga. Roberto ha estat el vuitè futbolista més utilitzat, amb 2.087 minuts. Semedo, més de quatre-cents minuts menys (1.601). El seu gol a Montilivi en el derbi contra el Girona d’aquesta temporada, l’únic que ha marcat amb la samarreta del Barça en dos anys.

Al Benfica, fa tres temporades, Semedo va ser titular en 31 partits de lliga i va jugar 2.781 minuts en l’última temporada allà, a Portugal. No ha tingut la mateixa continuïtat amb Ernesto Valverde en aquests dos anys: 1.601 minuts en la lliga aquesta temporada i 1.496 el primer any.

La presència del portuguès en l’onze ha anat en augment, certament, però Semedo sap que només el rol de titular indiscutible li assegura una plaça en la selecció. De fet, el fet d’haver quedat fora de la llista de Portugal en el passat mundial de Rússia el va deixar anímicament tocat. Ell vol més protagonisme i arriben cants de sirena des del Wanda. Simeone el vol. Ja ho veurem.

FAM DE TITULAR FIX

Va quedar fora del darrer mundial i sap que per tenir un lloc a la selecció ha de ser titular al club

LA DADA

647
minuts
de Semedo en la copa, el blaugrana que n’ha jugat més. A Europa i en la lliga, per sota de Roberto.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)