Barça

Laporta, crític amb la directiva

Dur. Diu que s’han allunyat de l’estil, que no hi ha projecte i explica que ell no fitxaria Griezmann

El d’ahir va ser un dia gran per a la Johan Cruyff Foundation. Va celebrar la seva tradicional jornada de portes obertes, un dia que sempre era molt especial pel mite holandès, un dia en què Johan Cruyff gaudia amb els nois necessitats, amb o sense discapacitat, als quals la seva fundació ajuda. Un dia després de fer entrega a Abelardo del trofeu que l’acredita com a millor entrenador de l’any per a la Johan Cruyff Foundation, grans amics de l’holandès es van reunir a la Mar Bella per participar de la diada de la fundació al costat de 700 nens i nenes i de la família Cruyff, representada per Danny, Susila, Chantal i Jordi.

Entre els assistents hi havia l’expresident del Barça Joan Laporta, que va fer una valoració de la temporada de l’equip d’Ernesto Valverde, mostrant-se crític amb el joc i la junta directiva, i discrepant de Pep Guardiola, que havia lloat la feina de l’equip. “No estic d’acord amb en Pep. Amb ell ens ho passàvem millor que ara. És veritat que conservem quasi tota la columna vertebral, Piqué, Messi, Busquets, però només ens divertim amb els gols de falta de Messi. Guardiola no hauria permès a la junta fer alguns fitxatges. El club s’allunya de l’estil de Cruyff, hem abandonat la Masia, i el resultadisme és un cercle viciós. Estem perdent uns anys que podrien ser gloriosos i ens conformem amb uns resultats que són insuficients”, explicava l’expresident, que va analitzar la derrota contra el Liverpool que tant de mal ha fet al barcelonisme quan va ser interrogat per un possible retorn de Neymar. “És un gran jugador que no ha funcionat a París. Al costat de Messi, rendeix millor, com tothom. Un jugador que és acceptat per Messi, sempre millora. S’han de portar jugadors per recuperar l’estil. Això ho ha de marcar la direcció esportiva, però si em pregunteu qui és el secretari tècnic del Barça, no ho tinc clar, perquè són cinc. No hi ha un projecte esportiu i la línia és erràtica. El problema de Liverpool no és perdre, perquè si perds amb el teu estil, com a mínim et queda el teu estil”, va dir Laporta, que no es va mostrar gens clar quan se li va preguntar sobre la continuïtat de Valverde. “És una decisió de la junta. No sé si ho han fet de manera forçada. Ells el consideren l’entrenador idoni per a aquest projecte, però no sé si hi ha projecte. Les polítiques les han de marcar les persones que creguin en aquest estil. Ara aniran a cop de talonari i fitxaran”, va explicar l’expresident, que es va mostrar més contundent respecte al possible fitxatge d’Antoine Griezmann: “Si jo fos president, no el fitxaria”, va dir un Laporta que va demanar no carregar de més responsabilitat Messi. “No se li pot exigir més. Ho dona tot, i gràcies a ell hem guanyat molt en els últims anys. Necessita un equip que faci brillar la seva figura i el seu regnat.”

L’advocat també va parlar de la possibilitat de tornar a presentar-se a les eleccions. “Sé que tenien pensat avançar les eleccions aquest estiu si es guanyava el triplet i jo estava preparat per presentar-me perquè tinc un model molt clar per al Barça per revertir aquesta situació. Si ho faré més endavant, ja ho veurem. Hem d’esperar que això millori, tot i que ho veig complicat amb aquesta directiva.”

EL JOC

“La gent només es diverteix amb els gols de falta de Messi. Han eliminat l’estil”

Jordi Cardoner defensa Valverde i Segura

Qui podria ser el candidat continuista de l’actual junta en les properes eleccions, Jordi Cardoner, va estar també present en la diada de la Johan Cruyff Foundation. Ho va fer com a màxim responsable de la Fundació FC Barcelona, que col·labora amb la de Johan Cruyff. Cardoner, tot el contrari que Laporta, va defensar l’equip i també la continuïtat de Valverde i Pep Segura. “Crec que el president va ser molt clar amb Valverde. No era necessari anunciar que continuava, però en el moment que es va dubtar si seguia, el va ratificar. Enquestes en contra? No hi crec. Aquest és un moment de gestionar la situació i no de prendre decisions dràstiques. No gestionem el club des de la preocupació. El que ens preocupa és continuar donant victòries als aficionats. Pel que fa a Segura, està fent molt bé la seva feina i hem de deixar que l’acabi.” Cardoner, que no va voler parlar ni de fitxatges ni de baixes, sí que va lloar el rendiment del grup. “La temporada ha estat bona, però entenc que hi ha hagut una decepció. Guanyar una lliga és guanyar una lliga. Són vuit d’onze. Recordo quan era petit, com costava guanyar-ne una.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)