Barça

La pretemporada del Barça tindrà dues gires

Dos continents. Als dos partits amistosos ja anunciats al Japó, se n’hi afegiran en els pròxims dies dos més contra el Napoli als Estats Units

Tres continents veuran el Barça aquest estiu. Aprofitant que l’equip d’Ernesto Valverde no ha de disputar cap supercopa, l’estatal perquè es jugarà durant el mes de gener amb un nou format i a l’estranger i l’europea després de quedar eliminat en les semifinals de la Champions, els departaments econòmic i de màrqueting del club es van posar a treballar per trobar nous partits amistosos que generessin més ingressos, més partits a afegir a la gira ja anunciada pel Japó. I tot i que encara no ha estat confirmat pel club, el cert és que el Barça viatjarà també als Estats Units per jugar un parell d’amistosos contra el Napoli.

La idea inicial del club era fer una gira extensa per l’Àsia i que l’equip visités la Xina aprofitant el viatge al Japó, però no va acabar de concretar-se l’estada a la Xina perquè sense Messi els organitzadors locals no estaven disposats a pagar el que volia el Barça pels amistosos. Així que la primera part de la pretemporada es farà entre el 20 i el 27 d’agost només per terres japoneses. El desplaçament, organitzat per Rakuten, tindrà dos partits amistosos ja anunciats. El Barça s’enfrontarà al Chelsea, campió de l’Europa League, a Tòquio, el 23 de juliol. Quatre dies després, el 27 de juliol, jugarà contra el Vissel Kobe, club propietat d’Hiroshi Mikitani, propietari de Rakuten i en el qual juguen Iniesta, Villa i Sergi Samper. El partit es jugarà a Kobe. Està previst que aquesta gira es faci sense els futbolistes que disputaran la copa Amèrica.

Després dels dos partits al Japó, l’equip tornarà a Barcelona, on el 4 d’agost està previst que es disputi el trofeu Joan Gamper. No està confirmada la data ni el rival, però tot indica que serà l’Arsenal d’Unai Emery, finalista de l’Europa League, l’equip que s’enfrontarà als de Valverde en el partit que serveix de presentació de la plantilla davant l’afició.

Entre la gira per l’Àsia i el Gamper, es va buscar també la disputa d’un amistós per Europa. La idea era anar a jugar un partit contra el Zenit a Sant Petersburg; però, tot i que no està encara descartada, aquesta possibilitat ha perdut força en els últims dies.

En canvi, sí que ha aconseguit el departament de màrqueting trobar dos partits als Estats Units, molt ben pagats perquè ja els disputarien els futbolistes que jugaran la copa Amèrica, amb Messi al capdavant. El club no ha anunciat res ni ho dona per definitiu, sobretot esperant el vistiplau de Valverde, però tot indica que el Barça s’enfrontarà dues vegades al Napoli, una a Miami, allà on el conjunt blaugrana va jugar contra el Real Madrid fa dos estius, en el que va ser l’últim partit de Neymar amb el Barça. L’altre partit seria en el Michigan Stadium d’Ann Arbor, estadi de futbol americà de la Universitat de Michigan, propera a la ciutat de Detroit. Aquesta gira, que està pendent de la signatura dels contractes perquè sigui oficial, es faria durant la segona setmana d’agost.

El Barça tornarà després per jugar dos partits a Barcelona per preparar l’inici de la lliga, previst per al cap de setmana del 17 i 18 d’agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)