Barça

Bartomeu infla pit per competir tot i ser un club singular

Jornades Ernest Lluch. Exigirà a la FIFA i a la UEFA que facin complir les normes per competir en igualtat

Les instal·lacions del Camp Nou van acollir la VI Edició dels Diàlegs Acadèmics Ernest Lluch d’Economia i Futbol per debatre sobre el següent tema: “Models de club: estructura de propietat i governança”. El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu va aprofitar aquesta jornada per fer una defensa de l’estructura de propietat del club blaugrana, que segueix en mans dels socis i per donar molt valor al fet de poder seguir competint amb aquestes condicions davant l’aparició d’altres clubs amb una capacitat infinita per generar recursos, com es el cas dels que són propietat de xeics, de fons d’inversió o de multimilionaris.

“És un orgull que el Barça sempre hagi sigut propietat dels socis, que el president sigui escollit en eleccions i que les grans decisions es prenguin en assemblea de compromissaris o, fins i tot, en referèndum.”, va assenyalar. “Tenim un model gairebé únic, som una anomalia dins el sistema. A més, gestionem uns diners i patrimoni que no són nostres, sinó dels socis.”. Això és, per Bartomeu, el gran tresor a mantenir i que, segons va explicar, requereix ser “molt forts econòmicament” i “creatius i ambiciosos” per poder competir contra els clubs -estat, als que va criticar i que va demanar a la FIFA i la UEFA que els tingui vigilats. “No em cansaré d’exigir a la FIFA i a la UEFA que facin complir les normes per competir en igualtat. No és just que hi hagi clubs amb ingressos que no provenen de l’esport. El Barça és el club que més factura al món i tots els ingressos vénen de l’esport. S’han d’imposar sancions exemplars als qui no compleixen amb el fairplay financer.”, va afirmar.

Bartomeu, a més a més, va destacar que gràcies a la bona gestió poden ajudar els socis, lluitar per seguir en l’elit i mantenir la identitat. “Sempre intentem mantenir les arrels a Catalunya, però amb una visió global. Impulsem polítiques socials, financem part dels desplaçaments dels socis... i tot això ho fem sense que tingui cap cost pels socis.”.

LES PARAULES DE BARTOMEU

No em cansaré d’exigir a la FIFA i a la UEFA que facin complir les normes per competir en igualtat. Si no es compleix, sancions
Tenim un model gairebé únic, som una anomalia dins el sistema. A més, gestionem uns diners i un patrimoni que no són nostres

Gil Marín: “Griezmann, al Barça”

El conseller delegat de l’Atlético de Madrid, Miguel Ángel Gil Marín, va assegurar que Antoine Griezmann jugarà en el Barça la temporada vinent. El dirigent del club madrileny no té el més mínim dubte que així serà malgrat que el propi davanter francès encara no vol confirmar on anirà. L’últim cop que va parlar del seu futur va ser des d’Andorra, on va jugar amb França un partit classificatori de l’Eurocopa del 2020. “Tinc molt clar on jugarà Griezmann, se sap des del març... al Barça”, va dir Gil Marín a Movistar Plus. El fitxatge de Griezmann pel Barça es podria fer oficial el dia 1 de juliol quan la seva clàusula de rescissió baixarà dels 200 als 120 milions d’euros. Malgrat que falta la confirmació ningú té cap dubte que el francès aquest estiu si que serà blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)