Barça

Ultimàtum a De Ligt

No han agradat al Barça els dubtes que ha mostrat en públic el central, i el club, que vol una decisió ràpida, creu que el seu fitxatge cada vegada és més difícil

En el seu Instagram va aparèixer una publicació amb la frase de Cruyff que deia: “Qui dubti de jugar al Barça, ja no ens serveix.” El francès diu que l’autor va ser un ‘hacker’

“Qui dubti de jugar al Barça, ja no ens serveix.” Aquesta cèlebre frase de Johan Cruyff va aparèixer ahir al migdia en el compte d’Instagram del secretari tècnic del Barça, Éric Abidal. Va aparèixer acompanyada d’una foto de l’holandès i d’un comentari del francès que deia: “Gràcies, Johan, tens raó.” Hores després, des del club es va informar que Abidal no havia escrit aquell comentari, que li havien piratejat el compte d’Instagram, i el comentari va desaparèixer. El club va reaccionar després que aquell missatge fos interpretat com un adeu a Matthijs De Ligt, central holandès que vol fitxar el Barça i que diumenge, després de jugar la final de la Nations League amb la seva selecció, va manifestar els seus dubtes sobre fitxar o decantar-se per alguna de les altres ofertes que té.

Hagi escrit o no Abidal el comentari polèmic d’ahir, el cert és que al Barça se li està acabant la paciència amb De Ligt i vol que el jugador de l’Ajax defineixi aviat el seu futur, sent poc optimistes amb un desenllaç feliç per a l’entitat catalana, sobretot després que ahir el representant del jugador, el sempre controvertit Mino Raiola, es desplacés a París. El Barça fa mesos que va tancar un acord amb l’Ajax per 75 milions d’euros, acord que quedava supeditat al fet que els blaugrana es possessin d’acord amb el jugador i el seu representant. Des del Barça van contactar amb De Ligt i li van proposar un contracte per cinc anys i un sou de 7-8 milions d’euros que el central estava disposat a acceptar. Però les seves grans actuacions en la lliga de campions van fer que li arribessin més ofertes que l’han fet dubtar, especialment una del París Saint-Germain molt millor econòmicament que la del Barça. A l’oferta francesa, s’hi afegeix el fet que De Ligt no veu clar que al Camp Nou tingui els minuts que vol, tenint en compte que haurà de competir amb Piqué, Lenglet i, de moment, Umtiti. Aquestes dues raons el fan dubtar i agafar-se un temps de reflexió que al Barça no ha agradat i que veuen com un senyal que el jugador s’allunya del Camp Nou. Per això, el club ha volgut llançar un missatge a De Ligt perquè prengui una decisió de manera ràpida, un ultimàtum a un jugador que molta gent desitja veure vestit de blaugrana.

Un d’ells és l’holandès Ronald de Boer, exjugador del Barça i també de l’Ajax. “De Ligt pot jugar a qualsevol equip. Si em preguntes on prefereixo que jugui, et diré que al Barça perquè té la mateixa idea que l’Ajax. No tindrà problemes d’adaptació. El PSG és un equip molt bo, amb bons jugadors, però no és l’equip al qual està acostumat De Ligt. Crec que seria una errada que anés al PSG. El veig més proper al Barça que al PSG”, va explicar ahir l’holandès en un torneig de golf en què també va participar Pep Guardiola, que, al contrari del Barça, demana paciència amb De Ligt. “Creieu que els jugadors que venen al Barça no ho fan convençuts? Que té dubtes? Ja es decidirà”, va dir el de Santpedor.

LES FRASES

Creieu que els jugadors venen al Barça si no estan convençuts? Si té dubtes? Ja es decidirà
Pep Guardiola
Cometria una errada si anés al PSG. El Barça té la mateixa idea de joc que l’Ajax i s’hi adaptaria bé i ràpid
Ronald de Boer

Ernesto Valverde, que vol De Ligt, ja fa dies que treballa

Ernesto Valverde, després de perdre la final de copa contra el València, es va agafar uns dies de vacances i desconnexió, en què va marxar a Grècia, on és molt estimat després del seu pas per l’Olympiacòs. El tècnic del Barça, de retorn a Barcelona, ha mantingut trobades els últims dies tant amb el president del club, Josep Maria Bartomeu, com amb el mànager general, Pep Segura.

Bartomeu va voler transmetre a Valverde la seva total confiança, com ha fet en públic diverses vegades i després d’insistents rumors sobre una destitució ja descartada. A més, va posar el tècnic al dia dels diferents moviments de mercat que pensa fer el Barça aquest estiu, com va fer també Pep Segura. L’entrenador espera l’arribada de De Ligt i està d’acord amb el més que possible fitxatge d’Antoine Griezmann. També espera un lateral esquerre i un porter amb garanties si acaba marxant Jasper Cillessen. Pel que fa a les baixes i a la necessitat de vendre determinats jugadors per fer caixa, Valverde es va oposar a la sortida del croat Ivan Rakitic, un jugador que considera fonamental per al joc i l’equilibri de l’equip. Tampoc li agradaria que marxés Nélson Semedo, amb una oferta de l’Atlético de Madrid.

Valverde també va decidir que els jugadors que no disputen la copa Amèrica tornin a la feina el 14 de juliol per passar les proves mèdiques i un dia després els entrenaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)