Barça

Mala peça al teler

De Ligt sembla que s’allunya cada dia una mica més del Camp Nou. Des del Barça no se’l dona per perdut de manera taxativa, però es respira cert escepticisme i resignació, en espera d’un gir de guió

El PSG anuncia l’arribada de Leonardo, íntim de Raiola, i la venda de Diaby en clau de ‘fair-play financer’

Continuar bevent de la font on raja l’elixir cruyffista que ha mamat des de petit o acceptar la morterada de diners que el PSG li ha posat damunt la taula? Mantenir-se fidel a una idea futbolística a la qual ha viscut abraçat des que era un nen o deixar-se atrapar pels llargs tentacles de Nasser al-Khelaïfi? Jugar al costat de Leo Messi i del seu íntim amic Frenkie de Jong o deixar-se seduir pels mateixos cants de sirena que van hipnotitzar Neymar en el seu dia? Seguir la recomanació de veus fiables com ara la del seu seleccionador, Ronald Koeman, o deixar-ho tot en mans del seu agent Mino Raiola? Barcelona o París? El Camp Nou, el Parc dels Prínceps o l’Allianz Stadium de Torí? També Cristiano li va allargar la mà en la final de la Nations League. Matthijs de Ligt continua desfullant la margarida. Tres pètals. El Barça, el PSG o la Juve.

El serial De Ligt continua omplint planes i planes de diaris. El futur del jugador continua sense resoldre’s. A can Barça, però, cada vegada hi ha més escepticisme pel que fa a la possibilitat que acabi vestint de blaugrana. No és cap certesa. Són només sensacions. I per ara les sensacions no són gaire bones. Hi ha cert pessimisme en les altes esferes del club. La intromissió del PSG i la Juve ha fet mal. Fa dies que no existeix cap contacte oficial nou entre el Barça i De Ligt i Mino Raiola. I això inquieta. Preocupa. Des del club ho interpreten com un senyal que l’allunya del Camp Nou. El Barça sap que no pot competir econòmicament amb l’oferta astronòmica del PSG i tampoc amb la de la Juve. Els 6-7 milions d’euros que li ofereix el Barça semblen irrisoris al costat dels 10 que oferiria el conjunt italià i semblen morralla davant els 20 milions de fitxa salarial que estaria disposat a pagar-li Al-Khelaïfi, segons una informació publicada dijous per The Guardian. Una barbaritat per un central de 19 anys, per molt que tots els entesos coincideixin a veure’l com el gran central de la pròxima dècada. El gran pecat, no haver tancat l’operació abans, com sí que es va fer amb De Jong.

El Barça es manté ferm

El Barça s’ha plantat. No apujarà la seva oferta. Josep Maria Bartomeu no agafarà cap més avió si no és per signar definitivament el contracte. El president blaugrana ja va viatjar el mes de maig a Amsterdam i des del club es considera que ja estan totes les cartes damunt la taula. Tot explicat. Hi ha acord amb l’Ajax (75 milions d’euros) i hi havia acord amb el jugador. En passat. Perquè en les últimes setmanes tot sembla haver fet un gir direcció a París. Fins i tot equips com ara el Liverpool i l’United semblen fora de la cursa, tot i que en aquests casos mai es pot dir de manera taxativa. Bartomeu va fer un moviment presidencialista guanyador ara fa uns mesos en el cas De Jong. La seva intervenció i el seu viatge llampec a Amsterdam van servir per convèncer Frenkie, però De Ligt està costant més que mossegui l’ham. Econòmicament l’oferta del Barça és inferior a la de la resta, però des del club hi havia el convenciment que, com en el cas de De Jong, altres factors com ara el projecte esportiu, la filosofia de club i la carta Messi resultarien bons arguments per consumar el fitxatge. Però ara mateix es veu De ligt cada dia més lluny. No se’l dona per perdut del tot, però gairebé.

De Ligt vol tenir garantida la titularitat i, amb Piqué en el gran estat de forma mostrat aquesta temporada, sap que només queda una plaça i la competència amb Lenglet seria dura. També amb Umtiti, si s’acabés quedant.

El PSG es mou

El PSG, que ahir va saber que debutarà en la pròxima Ligue1 el dia 10 d’agost contra el Nimes, va fer oficial també ahir a la tarda l’arribada de Leonardo com a substitut d’Antero Henrique com a director esportiu, una circumstància que tampoc ajuda el Barça tenint en compte la bona relació Leonardo-Mino Raiola. El club parisenc també va fer oficial el traspàs Moussa Diaby al Bayer Leverkusen per uns 15 milions d’euros. Tim Weah, fill del mític George Weah, també apunta al Lille. Operació sortida a París en marxa per fer encara més caixa i quadrar els números. Fins a l’1 de juliol el PSG no anunciarà cap contractació per no incomplir el fair-play financer. Queden 15 dies. Al Barça, de moment, resignació i a l’expectativa.

‘FAIR-PLAY’ FINANCER

El PSG ha iniciat la seva particular operació sortida. L’1 de juliol, data clau

EN ESPERA

El silenci de De Ligt molesta i des del club hi ha el convenciment que s’ha fet tot i més

Suárez: “Ni volia portar els nens a l’escola després del KO d’Anfield”

“Alguns diuen que Leo veta un jugador o n’imposa un altre, i la realitat és que ell no diu ni «ai». No diu res de cap tècnic ni de cap jugador ni de res. En la selecció crec que actua igual. Sé que hi ha gent que li pregunta coses, la seva opinió en certs temes, i ell sempre diu el mateix: «A mi no em preguntis, pren tu la decisió’.» Són paraules de Luis Suárez en una entrevista concedida a la Fox. Defensa ferma del seu amic. Nega que Messi tingui l’última paraula en temes de gestió esportiva. A ningú se li escapa, però, que l’argentí té veu i vot i pes important com a veu autoritzada del vestidor. Segur que aprova el fitxatge de De Ligt, igual que l’aprova Cristiano, que el voldria a la Juventus.

Luis Suárez també s’ha sincerat sobre com va viure el KO d’Anfiled. “Després de l’eliminació de la Champions contra el Liverpool volia desaparèixer del món. Van ser els pitjors dies de la meva vida i de la meva carrera esportiva, juntament amb el que va passar en el mundial del 2014. No volia ni portar els meus fills a l’escola”, confessa en l’entrevista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)