Barça

Pressa per vendre

El Barça necessita tancar alguna operació de venda abans de final de juny i de la finalització de l’exercici

Els cedits –Denis Suárez, André Gomes i Cucurella– i Cillessen, els més ben situats per marxar aviat

A la secretaria tècnica del FC Barcelona se li pot tirar el temps a sobre si la setmana vinent no pot tancar alguna operació de sortida en el mercat d’estiu. Abans del 30 de juny –és a dir, poc abans que es tanqui l’exercici–, el club blaugrana vol haver venut algun jugador amb el qual no compta per poder presentar més bons números quan toqui presentar el balanç i el pressupost de la temporada vinent. La intenció és ingressar entre 60 i 70 milions. A més a més, la llista de futbolistes per col·locar aquest estiu és força llarga –fins a nou de transferibles– i alguns d’aquests requeriran negociacions llargues i dies de molta feina. El mes de juny està assenyalat al calendari com a clau per avançar en les vendes.

Ara bé, des de la direcció esportiva, comandada per Pep Segura, Éric Abidal i Ramon Planes, es té molt clar que no es vol regalar cap futbolista o malvendre’l per culpa de les presses. L’estiu passat, per primer cop en molt de temps, l’entitat va tenir superàvit entre les altes i les baixes, i aquest any s’intentarà fer el mateix, encara que són conscients de les dificultats.

Prioritat per als cedits

Les operacions, en teoria, més fàcils de tancar són les que afecten els jugadors que estaven cedits a altres clubs i que el Barça no té intenció de recuperar per quedar-se’ls, sinó per tornar-los al mercat i, si pot ser, per negociar un traspàs i no una nova cessió. El primer d’aquests casos és el de Denis Suárez. La intenció del club blaugrana era aconseguir uns 20 milions pel migcampista gallec, però les ofertes que té pel jugador no arriben, ni de bon tros, a aquesta quantitat. L’Arsenal té una opció de compra que no farà efectiva i el seu destí més previsible serà el València, perquè és on Denis vol anar perquè Marcelino García Toral el vol i representaria tornar a la lliga i en un equip d’entitat, el vigent campió de la copa del Rei i que també disputarà la Champions. Hi ha altres equips que també s’han interessat pel gallec, però sembla complicat que es puguin aconseguir més de deu milions per ell.

L’altre futbolista que té moltes possibilitats de desvincular-se del Barça aquest juny és André Gomes, cedit a l’Everton. El portuguès ha tingut un bon rendiment en la lliga anglesa i són diversos els equips que el voldrien. Un d’aquests és el club on ha jugat cedit aquesta temporada, i també el West Ham o el Tottenham. El Barça el va pagar a preu de jugador consolidat –35 milions d’euros més variables– i vol recuperar gairebé tota la inversió feta. El club blaugrana sap que els equips de la Premier League tenen un alt potencial econòmic i esperarà que arribi la millor oferta. La temporada passada ja van ingressar quantitats més que considerables de l’Everton per Yerry Mina –30,2 milions– i per Digne –20 milions–. Amb aquests precedents estan convençuts que poden aconseguir 30 milions d’alguns dels clubs que volen André Gomes.

L’últim dels jugadors que la temporada passada va jugar cedit en un altre equip és Cucurella. L’Eibar va pagar els dos milions d’euros per quedar-se’l en propietat, però el Barça pagant-ne quatre el pot recuperar. I aquesta és la idea. El club considera que pot aconseguir uns deu milions pel lateral o extrem esquerre després de la seva bona temporada sota les ordres de Mendilibar, i també perquè es tracta d’un futbolista jove i amb projecció. Hi ha diversos equips europeus que el volen, sobretot d’Alemanya. També és molt probable que hi hagi moviments amb Cillessen, amb molt bona anomenada entre diversos clubs europeus. Amb l’adeu de l’holandès s’espera recaptar una quantitat important de diners, encara que no s’arribi als 60 milions de la clàusula.

L’EXERCICI

El club vol vendre abans del 30 de juny per valor d’uns 60 o 70 milions d’euros

DENIS SUÁREZ

El Barça creu que serà impossible aconseguir els 20 milions que vol pel jugador

ANDRÉ GOMES

Esperaran la millor oferta i confien en la forta economia de la lliga anglesa

CUCURELLA

S’ha de decidir aviat si es paguen els quatre milions d’euros per recomprar-lo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)