Barça

Amb camp per córrer

Arthur Melo ha estat una de les sorpreses més positives de la temporada perquè el seu futbol encaixa en l’ADN del Barça, però el cos tècnic i el club esperen més d’ell en la segona temporada, en què s’ha de consagrar

Arthur Melo ha estat una de les sorpreses més positives de la temporada. La majoria de fitxatges són melons per obrir i en el seu cas hi havia dubtes de com s’adaptaria al joc de l’equip perquè es tractava d’un migcampista molt jove i que provenia de la lliga brasilera, amb un ritme absolutament diferent del futbol europeu. A la direcció esportiva estaven convençuts que l’encertaven amb la seva arribada –abans d’hora per la marxa d’Iniesta– perquè el veien com un migcampista amb unes qualitats innates per triomfar de blaugrana. Bona visió de joc, excel·lent protecció de la pilota i molta capacitat d’associació. Bàsicament el que sol buscar el Barça en els seus homes a la zona ampla.

No tardarien a arribar els elogis. Comparacions amb Xavi Hernández que possiblement li van fer més mal que bé, però alimentades també pel mateix terrassenc i per Leo Messi, que no va dubtar a assenyalar-lo com el fitxatge que més l’havia sorprès positivament. “Salvant les distàncies, em recorda Xavi. Té un estil similar. Juga en curt i no perd la pilota”, va assenyalar l’argentí en una entrevista a Catalunya Ràdio a principis de temporada. Valverde va cuidar la seva inclusió en l’equip, gestionant-li les oportunitats per no carregar-lo de massa pressió. Hi ha un abans i un després del partit a Wembley contra el Tottenham. Allà va firmar una autèntica exhibició futbolística i es va guanyar la continuïtat en l’onze titular durant força partits. Llavors va arribar una lesió que el tindria apartat força temps dels terrenys de joc. Al novembre va tenir problemes musculars que s’allargarien fins al desembre i pràcticament també va estar desaparegut durant tot el mes de febrer, també per problemes musculars.

Quan va tornar, el seu joc se’n va ressentir. Li va costar tornar a agafar el ritme i Valverde sempre tenia planificat substituir-lo pels volts del minut 60 en cada partit per Arturo Vidal. A més a més, la seva incidència en l’organització del joc cada cop va ser més petita. Abús de la passada horitzontal i nul risc en buscar la passada vertical, aquella que trenca línies i que fa mal als rivals. No el va ajudar gens per la seva imatge tampoc l’escapada que va fer a París per anar de festa amb Neymar, malgrat que posteriorment va demanar perdó públicament i va agrair que els responsables del club i els companys amb més pes dins l’equip parlessin amb ell.

No es té el més mínim dubte al FC Barcelona que Arthur Melo serà un jugador important per a l’equip. Consideren que el seu primer any ha estat força positiu i estan convençuts que aquesta segona temporada serà la de la seva consagració. Ja sap quin és el ritme tant en els partits de lliga com en la Champions, sap que necessita treballar millor el seu aspecte físic per guanyar resistència i també que s’ha d’alliberar amb el seu futbol, ser més atrevit, deixar-se anar. En definitiva, arriscar-se. Segur que l’ajudarà l’arribada de Frenkie de Jong, un futbolista jove com ell i amb una personalitat espectacular. L’holandès no és dels que s’amaguen al camp. Sap jugar fàcil però si cal arriscar-se ho fa sense por. Sigui a l’hora de protegir la pilota o arrencant per sortir d’una pressió. De Jong fa pocs dies va elogiar Arthur. “És un gran jugador. És tècnic, és sobri, és molt, molt bo i tinc moltes ganes de jugar, estic ansiós per jugar amb ell”, va afirmar. Per descomptat, també hi va afegir que creu que són perfectament compatibles en un mateix onze. De fet, molts blaugrana ja sospiren per veure’ls plegats juntament amb Busquets dominant i monopolitzant la pilota en els partits.

Les seves xifres enguany

Arthur Melo ha acabat participant en 43 partits aquesta temporada, amb un total de 2.461 minuts. En la lliga ha jugat en 27 partits, en 19 dels quals sortint en l’onze inicial i en vuit com a suplent. Però també ha estat substituït en 19 ocasions. En la copa del Rei ha jugat en set partits, cinc sortint d’inici, i en la Champions ha participat en nou partits però en sis ha acabat marxant abans d’hora a la dutxa. Té una fiabilitat en la passada d’un 93% i ha guanyat 28 duels individuals. Lamentablement no ha pogut fer cap gol, un repte pendent, i ha donat dues assistències.

LA TRIPLETA IDEAL

Els barcelonistes sospiren per un mig del camp amb ell, De Jong i Sergio Busquets

EL QUE S’ESPERA

El Barça vol que guanyi resistència física i que sigui una mica més atrevit en el joc

LA DADA

93
per cent
d’encert en la passada ha tingut en el seu primer any al FC Barcelona

HAN DIT D’ELL

Salvant les distàncies, em recorda Xavi. Té un estil similar, juga en curt i no perd la pilota
Leo Messi
És un gran jugador. És tècnic, és sobri, és molt, molt bo i tinc moltes ganes de jugar, estic ansiós per jugar amb ell
Frenkie de Jong

Matisa la seva opinió sobre el seu joc al Barça i a la selecció del Brasil

Arthur Melo està concentrat amb la selecció del Brasil per disputar la copa Amèrica. Abans de l’inici de la competició van transcendir unes paraules seves en què afirmava que se sentia més “còmode” jugant amb la canarinha que no pas amb el Barça. El jugador ho va voler matisar: “Qui ho va escriure va ser una mica malintencionat, perquè el que jo vaig dir va ser que a la seleçao tenia una mica més de llibertat per anar enrere i poder treure la pilota. No hi ha una manera de jugar que sigui correcta i una altra equivocada; amb la selecció jugo d’una manera determinada, però jo no he dit que al Barcelona no em senti bé i que el que faci al meu club estigui malament.” Arthur va destacar que el Brasil i el Barça tenen sistemes diferents però que ell pot actuar perfectament en tots dos. “El Brasil i el Barcelona tenen actualment dos estils diferents, són dos equips que no actuen tàcticament igual. I jo estic adaptat als dos sistemes i puc jugar tant en un com en un altre sense cap tipus de problema. La major diferència és que al Barça començo a participar en la construcció més amunt, darrere de la primera línia de l’adversari, he de rebre més entre línies i arribar a l’atac. Aquí, amb la seleçao, vaig més enrere”, va detallar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)