Barça

Neymar, en el mercat

El PSG no descarta un traspàs del brasiler aquest estiu si no hi ha un canvi d’actitud del jugador i si arriba una oferta espectacular que sobrepassi de molt els 100 milions d’euros

Al Barça creuen que el davanter s’acabarà quedant a París

El 3 d’agost del 2017, el PSG va anunciar el fitxatge de Neymar. Accedien a pagar els 222 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió per alliberar-lo del seu contracte amb el FC Barcelona, i al jugador es van comprometre a pagar-li un salari de 30 milions d’euros nets per cadascuna de les cinc temporades que firmaria, més un bonus. Una operació estratosfèrica a tots els nivells, la més costosa de la història, però que a París van considerar que podrien fer rendible perquè s’enduien el que possiblement era el tercer millor futbolista del món en aquells moments i el que per la seva joventut estava cridat a liderar el futbol després de Messi i Cristiano Ronaldo. El PSG el va convertir en el pal de paller del seu projecte esportiu i hi van veure la figura decisiva per poder conquerir la Champions, el somni de Al-Khelaïfi i dels propietaris del conjunt francès.

Però en el món del futbol el que avui és blanc demà pot ser negre. I a l’inrevés. I l’escollit per dur un equip a les cotes més altes de la seva història, dos estius després, s’ha convertit en un petit problema. I això es el que li ha passat al PSG amb Neymar. El club parisenc s’ha afartat d’algunes actituds del brasiler i, segons va informar el prestigiós diari L’Equipe, ja no el declara intransferible i escoltarà ofertes si aquestes són d’una magnitud XXL. Vaja, que superin folgadament els 100 milions d’euros. El diari explica que l’intermediari Pini Zahavi, seria l’encarregat de preparar l’operació per endur-se el jugador del PSG. Coincideix la informació amb les afirmacions que va fer Nasser Al-Khelaïfi en una entrevista que avui surt publicada a France Football. “Vull jugadors disposats a donar-ho tot per defensar l’honor de la samarreta i unir-se al projecte del club. Ja en parlarem amb els que no vulguin o no ho entenguin. Per descomptat que hi ha contractes que s’han de respectar, però la prioritat a partir d’ara és l’adhesió total al nostre projecte.” Aquest mateix missatge també el va dirigir cap a Mbappé, l’altre gran estrella de l’equip, i que públicament tampoc s’ha mostrat gaire implicat amb el PSG.

No afirma amb rotunditat que vulgui desprendre-se’n, però sí que no és intocable i que li exigeix un canvi d’actitud. “Ningú el va obligar a signar aquí. Ningú el va empènyer. Va venir amb ple coneixement de causa per sumar-se a un projecte. Repeteixo que Neymar, com tots, ha de creure en el nostre projecte i donar totes les garanties de la seva implicació. Mentre segueixi sent el cas, no hi haurà cap problema”, assenyala.

Ho veuen de toc atenció

En el Barça no creuen que Neymar acabi marxant del PSG aquest estiu. Més aviat consideren que les afirmacions de Al-Khelaïfi són un toc d’atenció perquè el brasiler es posi les piles i solucioni els seus problemes d’actitud i s’acabi implicant més amb l’entitat a partir d’ara. Segons informava el mitjà le10sport, el brasiler ha aturat les negociacions per la seva renovació i que l’arribada de Leonardo a la secretaria tècnica es deu, precisament, per avançar en l’ampliació del contracte del seu compatriota. El van fitxar perquè es convertís en el líder que els portés a triomfar en la Champions i segueixen pensant el mateix. De fet, un altre mitjà francès i molt proper al PSG, Paris United assegurava que Neymar era intransferible.

Caldrà esperar a veure finalment què acaba passant, però el club blaugrana no se sent pressionat per ser un actor actiu en tot aquest procés. Saben que a Neymar li agradaria tornar a vestir la samarreta del Barça i que la plantilla el rebria amb els braços oberts –el prefereixen a Griezmann, per exemple– però l’operació la donen pràcticament per impossible des del punt de vista econòmic. Caldria negociar amb el PSG un traspàs que es podria enfilar fins als 180 milions d’euros i assumir una fitxa de prop de 30 milions d’euros. Per molt que Neymar acceptés rebaixar-se-la, com també farà Griezmann, aquesta seguiria estan just per sota de la de Leo Messi. I, és clar, caldria empassar-se l’orgull per acceptar el retorn d’un futbolista que va marxar fa dos estius i que es va querellar contra el club. I, per acabar, doblegar-se a una petició dels pesos pesants del grup just en un moment en què s’està debatent que cal que els jugadors perdin pes en les decisions esportives.

TOC D’ATENCIÓ

Ningú el va obligar a signar aquí. Ningú el va empènyer. Va venir amb ple coneixement de causa per sumar-se a un projecte

AL-KHELAÏFI

Li exigeix més implicació i millor actitud, i si no, escoltarà ofertes per ell

EL BARÇA

Consideren que és un toc d’atenció i veuen l’operació impossible per diversos motius

RENOVACIÓ

El brasiler té aturades les negociacions per ampliar el vincle amb el PSG
Neymar, com tots, ha de creure en el nostre projecte i donar totes les garanties de la seva implicació
Nasser Al-Khelaïfi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)