Barça

La sòcia del Barça obligada a treure’s la samarreta denuncia la Policía Nacional

Jutjats. A Sílvia Guerrero no la van deixar entrar al Villamarín amb l’única samarreta que portava, una amb el missatge “Llibertat presos polítics”

Sílvia Guerrero, la sòcia del Barça que va ser obligada a treure’s la samarreta amb el missatge “Llibertat presos polítics” per poder entrar a l’estadi Benito Villamarín i poder veure la final de la Copa del Rei que disputaven el Barça i el València el passat 25 de maig, va denunciar ahir la Policia Nacional i la seguretat privada encarregada de controlar els accessos a l’estadi del Betis, per considerar que van vulnerar els seus drets fonamentals. Guerrero va anar ahir a la Fiscalia de Barcelona acompanyada de Sergi Blázquez, l’advocat de l’associació de juristes Drets que porta el cas després que aquesta associació es posés a disposició de la sòcia del Barça. A la sortida, Blázquez va confirmar que havien posat la doble denúncia pels delictes d’atemptats a la integritat moral, abús d’autoritat, coaccions i vulneració de drets fonamentals. “Volem que s’iniciïn les accions legals oportunes. Hem aportat la identificació dels agents implicats. Volem que es depurin les responsabilitats”, va dir Blázquez. “El que va passar va ser indignant i el tracte rebut, denigrant. Vaig néixer l’any 74 i pensava que vivíem en un país on la llibertat la teníem completa. He decidit fer aquesta denúncia per ajudar en la recuperació dels drets i les llibertats. Feia temps que volia denunciar el que vaig haver de viure abans de la final. No volia que el meu cas quedés en una anècdota, crec que hem d’alçar la veu davant d’aquestes injustícies”, va dir Guerrero.

Els fets van passar quan Sílvia Guerrero intentava entrar al Benito Villamarín. La seguidora del Barça portava una samarreta en la que demanava la llibertat dels presos polítics que en aquell moment estaven sent jutjats en el Tribunal Suprem. Agents de la Policia Nacional li ho van impedir advertint-li que, si volia accedir a l’estadi, havia de treure’s la samarreta.

Com que Guerrero no portava cap altra samarreta, va deixar la que portava en el control i va superar aquell primer cordó en sostenidor. Quan va arribar al segon control, un altre agent de Policia i la seguretat privada del Benito Villamarín van tornar a impedir-li el pas a l’interior de l’estadi, al·legant aquesta vegada que no podia entrar en roba interior. Finalment, va poder entrar i veure el partit gràcies a la solidaritat d’un altre seguidor del Barça que li va deixar la seva samarreta.

Guerrero es va reunir amb representants del FC Barcelona dies després de la final, però des del club se li va dir que si volia presentar una denúncia, ho havia de fer a títol personal. La seguidora blaugrana va quedar decebuda.

LES FRASES

He decidit fer aquesta denúncia per ajudar en la recuperació de les llibertats
Sílvia Guerrero
sòcia del barça denunciant
El que va passar va ser indignant i el tracte que vaig rebre per part de la policia, denigrant
Sílvia Guerrero
SÒCIA DEL BARÇA DENUNCIANT
Hem aportat la identificació dels agents i volem que es depurin responsabilitats
Sergi Blázquez
advocat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)