Barça

La clau de volta

Una bona venda de Coutinho és imprescindible tant per pagar la clàusula de Griezmann com per intentar el retorn de Neymar

El brasiler podria acabar al PSG dins l’operació de Ney o fer el camí de tornada a Anglaterra

“No ho sé. El futur ningú el sap. Jo ara mateix estic centrat a jugar amb la meva selecció.” És la resposta que va donar Coutinho a un periodista quan aquest li va preguntar si continuaria al Barça la temporada vinent. I era sincer. Conscient que en aquests moments el seu futur està en l’aire, com el de la majoria de jugadors de la plantilla blaugrana exceptuant alguns escollits. Malgrat que encara no s’han produït excessius moviments en aquest mercat estival al voltant del FC Barcelona, el club té previst ser un actor rellevant un cop comenci el juliol. Els primers adeus ja es produiran la setmana vinent, però n’hi ha d’altres que requeriran més temps i negociacions molt més complexes.

La sortida de Coutinho s’engloba en aquest segon grup. Perquè hi ha diversos condicionants que fan que la seva marxa no sigui bufar i fer ampolles. Per començar, estem parlant del fitxatge més car de la història del Barça entre fix i variables i que només fa un any i mig que és al club, així que encara s’ha amortitzat poc del seu traspàs. Això obliga el club blaugrana a vendre’l per una quantitat ja elevada per no tenir una pèrdua comptable de grans dimensions. La quantitat hauria de ser d’uns cent milions d’euros. Una xifra que ja limita, i molt, els potencials interessats en ell.

El FC Barcelona no hauria volgut haver de posar Coutinho en el mercat. Es va confiar moltíssim en ell perquè es convertís en el relleu d’Andrés Iniesta, però ha resultat un fracàs. El seu primer any va ser correcte, però aquesta última temporada sencera ha estat una absoluta decepció. No ha rendit ni quan ha jugat al mig del camp ni quan ha jugat a la banda. I la direcció esportiva ha decidit escoltar ofertes per ell perquè no ha mostrat cap símptoma de rebel·lar-se durant tot l’any malgrat que d’oportunitats no n’hi han faltat. Ha demostrat molt poc caràcter per capgirar la seva situació. A més a més, el divorci amb la grada ha estat evident. Amb aquest escenari, el Barça ho va veure clar. Si aconseguia vendre’l a un bon preu podria afrontar amb més garanties les fortes inversions previstes per a aquest estiu.

Una d’aquestes, reunir els 120 milions d’euros per poder pagar a partir del primer de juliol la clàusula de rescissió de Griezmann. Era gairebé l’un per l’altre. Un cop ha entrat en escena la possibilitat del retorn de Neymar, aconseguir una bona venda de Coutinho ja és absolutament imprescindible. Una de les opcions que té el Barça és intentar incloure’l en l’operació per rebaixar la possible factura a pagar juntament amb altres jugadors, com poden ser Rakitic, al qual el PSG vol des de la temporada passada, o Umtiti. No seria un mal destí per a Coutinho. De fet, Neymar ja va demanar fa mesos el seu fitxatge quan no tenia tan clar que volia marxar de París. Al PSG hi ha un grup de brasilers potent i ara ha tornat a aterrar Leonardo a la direcció esportiva.

Tenint en compte que el Barça, si l’acaba venent, no es conformaria amb menys de 100 milions, l’altre destí on podria anar Coutinho és Anglaterra. El camí de tornada en la lliga on va triomfar és una opció que agrada, i força, al FC Barcelona. De fet, el gran objectiu de la direcció esportiva és intentar que la majoria dels descartats acabin a la Premier perquè són els clubs que més diners tenen. Descartat el Liverpool per motius obvis, hi ha dos clubs que han mostrat interès per Coutinho. Un és el Manchester United, que vol reforçar-se amb jugadors de qualitat per tornar a tenir possibilitats reals de disputar la lliga al seu veí ciutadà del City i al Liverpool, al marge dels altres conjunts importants. En contra hi ha el fet que els red devils no disputaran la Champions la temporada vinent, encara que Coutinho ja va sacrificar aquesta competició quan va venir al Barça en el mercat d’hivern. L’altre club que ha pensat en ell és el Chelsea, que el veu com a substitut de Hazard, però el problema és que els londinencs no poden fitxar en dues finestres de mercat per culpa de la sanció de la FIFA.

Marxi o es quedi, Coutinho s’ha convertit en la clau de volta del que pugui acabar fent el Barça en el mercat de fitxatges d’aquest estiu.

LA XIFRA

100
milions
d’euros és la quantitat mínima que acceptaria el Barça per vendre Coutinho
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)