Barça

Vengui qui pugui

Mercat. El Barça per ara no ha oficialitzat cap sortida, però la necessitat de quadrar els números abans del 30 de juny l’obliga a accelerar totes les negociacions aquesta setmana

Passejar per l’emblemàtic Khan El Khalili en qualsevol època de l’any és sinònim de compra assegurada: teles, artesania, espècies, perfums, instruments musicals, souvenirs... De tot i més. L’art de vendre. Autèntics mercaders. Al cor del Caire dominen l’ofici. Menys bregats estan als despatxos del Camp Nou. Al Barça sempre li ha costat moure’s amb diligència en el mercat a l’hora de vendre. Vendre bé. Etiqueta de club comprador. Ara, la necessitat de fer caixa per invertir en fitxatges obliga al canvi de guió. Molt moviment durant els primers dies de mercat a les oficines del club, però per ara totes les sortides continuen en stand by.

Que hi ha pressa per vendre és una certesa. Data idònia: abans del 30 de juny. Qualsevol ingrés suma a l’hora de quadrar els comptes en el tancament de l’exercici anterior. Però de moment continua sense fer-se oficial cap sortida. La venda d’André Gomes a l’Everton és una de les operacions que més treballada està ara mateix. La seva sortida és imminent. Falten els habituals serrells. L’equip anglès pagarà al voltant d’uns 25 milions d’euros per quedar-se en propietat el futbolista portuguès. Aquesta setmana també hauria de resoldre’s el futur de Jasper Cillessen. En aquest cas, canvi de cromos amb Neto. De fet, des de València es diu que l’operació podria quedar tancada entre dimarts i dimecres. Mestalla també podria ser el destí de noms com Rafinha i Denis Suárez. Tots dos interessen a Marcelino. En el cas del futbolista gallec, cedit aquesta última temporada a l’Arsenal, podria canviar Londres per València o també per Vigo, perquè en les últimes hores el Celta ha trucat a la porta. I la terra tira. Denis veuria de bon ull jugar a Balaídos encara que no sigui un projecte Champions com el del València. En el cas de Rafinha les converses continuen i el jugador segueix exercitant-se en solitari a la ciutat esportiva Joan Gamper en espera de notícies. El Barça acceptaria una venda al voltant dels 15 milions d’euros en el cas del brasiler.

Els noms de Coutinho i Dembélé són casos a banda. Tots dos suposarien una forta injecció de diners en el cas de deixar el club. Respecte a Dembélé, el Barça va reunir-se aquesta setmana amb el seu agent, Moussa Sissoko, per transmetre-li que el club compta amb ell per a la pròxima temporada. Però a ningú li escapa que si arriba una gran oferta, el Barça s’hi podria posar bé. Coutinho té les portes obertes. El brasiler és la clau d’entrada d’homes com Griezmann i Neymar. El PSG, el United i el Chelsea han mostrat interès i ahir el portal Le10sport parlava d’un possible retorn a Anfield. En la informació publicada es parla d’un interès de Jurgen Klopp per recuperar-lo. En tot cas, és prou significatiu que ni Coutinho ni Dembélé apareguin per exemple en el cartell promocional del Gamper entre el Barça i l’Arsenal difós pel club divendres. També Umtiti i Rakitic poden entrar en algun tipus d’operació. Tots dos, però, es resisteixen a moure’s de Barcelona.

Les cartes estan damunt la taula i els ingressos per vendes aconseguits en les últimes dues finestres de mercat haurien de ser un bon mirall. Fa dos estius els 222 milions d’euros que el PSG va pagar per la clàusula de rescissió de Neymar van deixar un dineral a les arques del club. Però també són interessants les vendes fetes l’estiu passat. Paulinho va tornar al Guangzhou per 50 milions d’euros i la gran operació va ser la de Yerry Mina. El seu gran mundial el va fer créixer en el mercat i el Barça el va poder vendre per 30,25 milions d’euros a l’Everton. El conjunt anglès va ser un bon aliat. També va pagar 20 milions per Lucas Digne i 2,25 milions per la cessió d’André Gomes. El retorn d’Aleix Vidal al Sevilla va deixar 8,5 milions a la caixa i per Deulofeu el club va ingressar 13 milions d’euros. L’adeu dolç d’Iniesta i les cessions de Denis, Cucurella i Arda Turan van tenir incidència en la reducció de massa salarial. També va marxar Ortolà. I les vendes de Marlon i Arnaiz van deixar 6 i 5 milions respectivament. En la llista també hi entra el cas de Paco Alcácer. El Dortmund va pagar inicialment dos milions d’euros per la cessió i al final, al novembre, va exercir l’opció de compra per 21 milions d’euros més després del bon rendiment d’Alcácer en la Bundesliga. Molt menys rèdit va deixar en el mercat d’hivern la discutible venda de Munir al Sevilla (1 milió). En total, uns 160 milions d’euros. El camí està traçat. Cal fer-lo de nou.

60 milions d’euros

33 milions d’euros

50 milions d’euros

222 milions (clàusula)

42,5 milions d’euros

LES SORTIDES DE JUGADORS QUE MÉS DINERS HAN DEIXAT A LA CAIXA EN LA HISTÒRIA DEL BARÇA

160
milions d’euros
en vendes va aconseguir el Barça sumant les dues últimes finestres de mercat
Munir 1 M
Sevilla
Paco Alcácer 2+21 M
Dortmund
Paulinho 50 M
Guangzhou
Yerry Mina 30,2 M
Everton
Digne 20 M
Everton
Deulofeu 13 M
Watford
Aleix Vidal 8,5 M
Sevilla
Marlon 6 M
Sassuolo
Arnáiz 5 M
Leganés
Venut al Chelsea també el 2014. El segueix Yerry Mina (30,2), a l’Everton l’any passat.
Luís Figo
Al-Khelaïfi va pagar la clàusula de rescissió el 2017 per dur-lo a París. Rècord absolut.
Neymar
L’any 2000 Florentino se’l va endur cap a Madrid. El Camp Nou no li ho ha perdonat.
Paulinho
Alexis Sánchez
Viatge d’anada i tornada. Fitxat del Guangzhou el 2017 per 40 M i venut un any després.
Cesc
Venut a l’Arsenal el 2014 després de tres temporades com a blaugrana.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)