Barça

Neymar, serà llarg i molt difícil

Representants del Barça i l’entorn del brasiler han mantingut converses. Al pare del jugador no li van agradar algunes de les condicions que posa el club per a un retorn

A la zona noble del Camp Nou ja ningú amaga que el gran desig del president, Josep Maria Bartomeu, és portar al Barça aquest estiu tant Antoine Griezmann com Neymar. El francès, per qui el club blaugrana pagarà els 120 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió a partir de l’1 de juliol, és una petició de la direcció esportiva i l’entrenador, amb els quals coincideixen alts executius i directius. El retorn del brasiler és una petició de l’estrella i capità de l’equip, Leo Messi, que va fer saber a Bartomeu que el seu desig era compartit per Neymar, sabedor que s’havia equivocat marxant fa dos estius al PSG. Al cos tècnic ja li està bé sumar qualitat i talent al grup, i la directiva, contrària en un primer moment al retorn d’un jugador que té denunciat el club, s’ha anat convencent a poc a poc perquè saben que, com va dir Pep Guardiola, a Messi se l’ha de tenir sempre content i feliç.

Així que una vegada tothom convençut, a qui més feina l’espera és a Òscar Grau, el CEO del club, que ha de trobar la fórmula per fer possible el retorn de Neymar al Camp Nou.

El president ha avisat diverses vegades que l’estiu serà llarg. Des dels despatxos ho confirmen i asseguren que, ara per ara, el retorn del brasiler és molt complicat, tot i que ja no es veu impossible, com fa uns mesos. És molt difícil perquè dependrà de molts factors i perquè s’han de complir una sèrie de condicions. I perquè els primers contactes entre representants del club i l’entorn del jugador, bàsicament el seu pare, no han anat bé. El Barça, perquè sigui possible el retorn de Neymar, posa una sèrie de condicions. Una és que Neymar demani públicament disculpes per haver marxat, així com declari el seu desig de marxar del PSG i tornar al Barça. És aquesta condició la que sembla de més fàcil compliment. En les primeres converses entre les dues parts també s’ha parlat d’altres condicions, de caire econòmic. Neymar hauria de retirar la demanda que va presentar contra el club blaugrana quan va marxar. El club i el jugador tenien pactada una prima de renovació d’uns 47 milions d’euros a pagar en dos anys. Quan va marxar se li devien 26 milions del segon pagament, que el Barça no li va abonar, i que encara els té dipositats davant de notari a l’espera de la resolució del judici. Neymar va demandar el club reclamant aquest diners i un 10% més en concepte d’interessos. El Barça va reaccionar amb una altra demanda en què demana a Neymar els 21 milions del primer pagament i 8,5 milions més per incompliment de contracte. El club entén que si Neymar ha de tornar al Barça, ha de renunciar a la quantitat que reclama, amb la qual cosa no està gaire d’acord el pare del futbolista.

En les primeres converses també es va parlar de la fitxa del futbolista, que en el PSG és superior als 30 milions d’euros per temporada. El Barça considera aquesta quantitat inassumible i diu que si el brasiler té tantes ganes de tornar haurà de rebaixar-se el sou i cobrar els 22 milions que tenia pactats amb el Barça quan va decidir marxar, ara fa dos estius. Aquesta condició, evidentment, tampoc no va fer gaire gràcia al pare del futbolista.

Complicat és arribar a un acord amb Neymar, i des del club també saben que serà molt complicat arribar a un acord amb el PSG, club amb el qual el Barça no té bona relació després de casos com els del mateix Neymar, Verratti o Rabiot. Els representants barcelonistes encara no han contactat amb el club francès, i esperen que sigui Neymar qui faci el pas de demanar públicament la seva marxa i demani al PSG que li posin un preu. Als despatxos d’Arístides Mallol esperen a saber quin serà el preu de sortida de Neymar, mentre estudien diverses propostes per poder fer efectiva l’operació. El club busca patrocinadors que ajudessin a pagar els diners que exigiria el fitxatge, i també es voldria fer entrar jugadors en l’operació per no haver de fer un gran esforç econòmic, i sobre la taula es posaran els noms de Coutinho, Rakitic, Umtiti i fins i tot Dembélé.

Massa peces que costarà fer encaixar per completar el puzle d’una operació que des del Camp Nou ja no veuen impossible, tot i que sí asseguren que continua sent difícil i que portarà molt d’esforç per totes les parts i molt temps. Serà llarg, l’estiu, però aquella foto del trident que va ajudar el president Bartomeu a guanyar les eleccions l’any 2015 podria tornar a repetir-se. Això sí, els tres amics haurien de conviure amb un quart jugador: Griezmann.

EL SOU

El Barça demana una important rebaixa que no agrada a l’entorn del brasiler

EL PSG

El club no ha contactat amb els francesos i vol que el primer pas el faci Neymar

A Anglaterra parlen d’un intercanvi per Pogba

El París Saint Germain hauria ofert al Manchester United la possibilitat de fer un intercanvi de jugadors pel que Neymar aniria a Old Trafford i Paul Pogba aterraria a París, segons explicava ahir el diari anglès The Independent. Seria una possibilitat estudiada pels francesos, que han decidit desfer-se de Neymar i donar el lideratge del projecte a Kylian Mbappé.

Segons el mateix diari, el vicepresident del Manchester United, Ed Woodward, hauria refusat la proposta francesa per dos motius: el primer, perquè no vol deixar marxar el migcampista francès, que també és un dels grans objectius del Real Madrid a petició de Zinedine Zidane. El segon motiu és el gran salari que té Neymar, unes 900.000 lliures a la setmana, més del doble del sou que cobra el futbolista més ben pagat del Manchester United, el davanter xilè Alexis Sánchez.

El que sembla clar és que el PSG està disposat a prescindir de Neymar i que el jugador brasiler també està disposat a marxar d’un equip on va anar per liderar un projecte i aspirar a guanyar la Pilota d’Or i on ha aconseguit menys visibilitat. Neymar té clar que la seva primera opció és tornar al Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)