Barça

Una fotografia que Valverde encara no té al seu àlbum

Mercat. Neymar i Dani Alves podrien coincidir de nou en el Barça. L’Esportiu ha pogut confirmar que la setmana passada hi va haver una reunió Alves-Barça. El seu retorn passa per l’adeu de Semedo

Junts aixecant la Champions del 2015 cap al cel de Berlín. Junts celebrant al Camp Nou la supercopa d’Espanya del 2013 en el que va significar el primer títol plegats amb la samarreta del Barça. Junts conquerint la lliga el 2015 i repetint el 2016 a Granada. Junts també en la fotografia de les dues últimes lligues guanyades pel PSG. Junts amb el Brasil, a Maracanã, guanyant aquella final de la copa Confederacions contra Espanya. Tant és. Trobaríem mil instantànies. A Barcelona, a París i al Brasil. Neymar i Dani Alves. Dani Alves i Neymar. Somriure etern davant d’una càmera. Dos personatges de talent innat i adorats pels flaixos. Garantia de xou. També d’espectacle. Dins i fora. El futbol els ha unit. Pols atrets.

Curiosament, però, a un caçador de la fotografia perfecta com Ernesto Valverde li falta aquesta imatge al seu àlbum. Neymar i Dani Alves han coincidit als vestidors del Barça, del PSG i de la canarinha. Tota una vida futbolística en comú plena d’imatges l’un al costat de l’altre. Però a Valverde li falta aquesta foto. Faria bé, això sí, de no guardar la càmera gaire lluny. Els camins del Senyor són inescrutables.

Reunió confirmada

Paral·lelament a l’operació Neymar, el mercat pot acabar certificant un altre retorn al Camp Nou. Per què no veure de nou junts Neymar i Alves en el Barça? Ja veurem què passa. Per ara, en el cas del lateral brasiler, hi ha una certesa: no continuarà en el PSG. El mateix Dani Alves ho va deixar clar a les seves xarxes socials diumenge. Fi de cicle a París. El seu destí podria ser Barcelona. I aquí hi ha una segona certesa: Alves s’ha ofert al Barça. Segons ha pogut confirmar L’Esportiu amb fonts de l’entorn del futbolista brasiler, hi ha hagut contactes entre Dani Alves i el Barça. La setmana passada hi va haver una reunió entre totes dues parts. En aquella conversa l’entorn d’Alves va transmetre al club que el jugador no havia acceptat l’oferta de renovació que li havia proposat el PSG i que veuria amb bons ulls un retorn al Camp Nou. El Barça va escoltar, i ara mateix la tornada d’Alves no és un escenari que es pugui descartar. La clau d’entrada, això sí, la té Nélson Semedo. El club no es vol desprendre del portuguès, però l’Atlético de Madrid continua trucant fort a la porta. Una venda de Semedo permetria el retorn d’Alves. El brasiler arribaria amb la carta de llibertat i a cost zero, de la mateixa forma que va marxar el 2016. També a Torí saben com va la cosa en aquest sentit.

El Barça, opció preferent

France Football publicava ahir una llista de cinc possibles destinacions per a Alves. El Barça és una opció preferent. També el Manchester City. A Alves el sedueix jugar en la Premier després d’haver-ho fet a LaLiga, la Serie A i la Ligue1. També el sedueix un retrobament amb Guardiola. Allà tindria ferotge competència amb Kyle Walker. Menor competència tindria al Camp Nou. Sense Semedo, Sergi Roberto i Wagué serien els que li disputarien el lloc. L’Inter de Milà, el Dortmund i un retir daurat a la Xina serien les seves altres tres opcions ara mateix.

La via Barça passa pel cas Semedo. També és cert que el club estudia altres opcions abans que la d’Alves en el cas que Semedo marxi i calgui reforçar el lateral dret. Però també és veritat que la candidatura de Dani Alves és ferma. En contra, els seus 36 anys i el fet que seria una solució a curt termini. A favor, el fet que arribi lliure contractualment, que conegui sobradament el club, la casa, el vestidor i la lliga, i que tot i la seva edat avançada estigui encara en un moment de forma físic notable. Titular indiscutible amb el Juventus fa tres temporades, titular amb el PSG i titular també amb Tite en la copa Amèrica que s’està disputant aquests dies al Brasil. Titular i amb gol. Golàs. Magnífica, la diana que va marcar al Perú l’altre dia. Gol, a més, en el seu partit número 113 amb la canarinha, els mateixos que Pelé. Paraules majors.

Si guanya la copa Amèrica amb el Brasil, Dani Alves sumarà ni més ni menys que el seu 43è títol com a professional. Ningú en tota la història del futbol ha guanyat tants trofeus com ell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)