Barça

A Umtiti no li passa pel cap marxar del Barça

Mercat. Mentre el club no descarta la possibilitat de fer caixa amb ell, el defensa francès vol continuar vestint de blaugrana la pròxima temporada

La tercera temporada de Samuel Umtiti en el FC Barcelona ha estat, amb molta diferència, la pitjor del central francès des que vesteix de blaugrana. Si en les dues primeres va ser protagonista principal, com demostren els 43 i 40 partits que va disputar, respectivament, en l’últim curs ha tingut un paper clarament secundari que s’ha vist reflectit en una participació de només 15 partits. La complicada lesió en el cartílag del seu genoll esquerre que va haver de superar, i que no es va tractar segons els consells dels serveis mèdics del club, i el notable rendiment del seu compatriota Clément Lenglet que, com ell, ocupa la posició de central esquerre, expliquen aquesta davallada.

El cas és que, per tot plegat, el Barça està obert a escoltar ofertes per ell. En un moment com aquest, quan el club blaugrana necessita fer caixa i, sobre tot, quan ha posat l’ull en un futbolista com Matthijs De Ligt, que juga en la mateixa posició de Samuel Umtiti, la possibilitat de vendre’l està damunt la taula. El francès ha demostrat que pot oferir un rendiment de primer nivell i, amb 25 anys, el Barça espera que sigui un fitxatge interessant per a molts clubs d’Europa.

Qualitat de vida

Però resulta que el jugador no vol sortir. Umtiti, que va renovar el seu contracte l’any passat, fins el 30 de juny de 2023, no contempla la possibilitat de jugar enlloc més que en el Barça. “A Barcelona la qualitat de vida és superior. Per a mi, és el millor lloc per jugar i per viure. El clima, la mentalitat de la gent, el meu equip, els companys... Tot. No he somiat mai amb res millor. Cada dia em sento feliç de poder viure la meva passió i de fer-ho a Barcelona”, ha manifestat al portal Hypebeast, dedicat a la moda.

Preguntat per la lesió que l’ha afectat durant l’últim any, el dorsal 23 assegura que ha quedat enrere: “Estic millor. És cert que ha estat una temporada complicada per la lesió, però ja sabia que aniria així. Sabia que calia una transició, perquè vaig tenir moltes dificultats durant el mundial. Crec que ha valgut la pena. En el tram final de la temporada he pogut tornar jugar i he recuperat bones sensacions. Ara em prepararé per estar al dos cents per cent el pròxim curs”.

El cert és que Umtiti ha viscut un calvari en la temporada 2018/19 per culpa d’un genoll que va decidir no operar en contra de la voluntat dels metges del Barça, i que, per molt que en els últims mesos ha aparegut més que en la primera part del curs, no es pot negar que no passa pel millor moment de la seva carrera. El cas és que, a més de que no vulgui marxar del Barça, el seu fitxatge podria plantejar dubtes molt raonables en els possibles compradors.

FI DE CONTRACTE

2023
Tres temporades
més té signades el Barça amb Umtiti, que va renovar fa tot just un any el seu contracte.
Sabia que calia una transició amb la lesió que he patit al genoll. Crec que ha valgut la pena
Samuel Umtiti
DEFENSA DEL FC BARCELONA
Barcelona és el millor lloc per jugar i per viure. No he somiat mai amb res millor. Em sento feliç de poder viure la meva passió aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)