Barça

Talent amb interrogants

La hipotètica arribada conjunta de Neymar i Griezmann al Barça, o la d’un dels dos, genera opinions per a tots els gustos entre els enquestats per L’Esportiu

Dembélé genera més consens. Molts vots a favor de la seva continuïtat

Neymar i Griezmann. Neymar o Griezmann. Conjunció copulativa o conjunció disjuntiva. Dos cracs mundials que poden vestir de blaugrana la pròxima temporada. Una simple lletra canvia l’escenari ostensiblement. Més canvia encara si hi afegim un tercer factor: Ousmane Dembélé. La continuïtat de l’extrem francès a Barcelona és un altre enigma a resoldre dins l’equació en el supòsit que s’acabi consumant el retorn del 10 de la canarinha al Camp Nou i el Barça acabi fitxant també el 7 dels bleus. Totes les possibilitats estan obertes ara mateix. Hi ha debat.

Neymar va fugir de l’allargada ombra de Leo Messi anhelant asseure’s en el tron del futbol mundial. El lícit desig de voler regnar en solitari. Dos anys i tres lesions importants més tard, sospira per tornar a Barcelona. La ciutat de la llum no brilla tant com es pensava. París i el PSG no l’han catapultat al primer graó del podi. Al contrari, s’ha devaluat futbolísticament. Kylian Mbappé li ha robat molts focus. Neymar vol tornar al Camp Nou. L’esperen Messi i Suárez. El brasiler té el beneplàcit dels seus dos amics de Whatsapp i també el del clan brasiler, format pel Coutinho, Arthur i Malcom, si és que continuen tots tres.

A Antoine Griezmann, per la seva banda, l’espera amb els braços oberts el clan francès format per Lenglet, Umtiti i Dembélé, si també segueixen tots tres. Griezmann va deixar penjat el Barça la temporada passada per aferrar-se al somni de guanyar una Champions amb l’Atlético al Wanda Metropolitano. El lícit desig de ser un heroi a casa teva. Un any més tard, també fa marxa enrere. Com Neymar. El francès creu que ha fet mèrits per asseure’s a la mateixa taula que Messi i Cristiano. Ara el que voldria és compartir equip amb el primer.

Neymar vol reconduir la seva carrera esportiva a Barcelona, Griezmann vol venir al Camp Nou per fer el salt definitiu al primer pla. Tots dos tenen dues Pilotes de Bronze. Ara volen jugar al costat de l’home que té cinc Pilotes d’Or i sis Botes d’Or. L’un té la Champions del 2015, l’altre té el mundial del 2018. Talent superlatiu en tots dos casos. I la pregunta clau: tenen lloc tots dos en el Barça de la temporada 2019/20? I Dembélé? L’arribada de tots dos o la d’un dels dos implica necessàriament la sortida d’Ousmane? El Bayern de Munic, segons informava el mitjà alemany Sport Bild, té el francès en l’agenda per si no pot fitxar Leroy Sané, del Manchester City, el seu objectiu prioritari després d’haver-se quedat sense extrems amb les marxes de Ribéry i Robben. Precisament, el seu tècnic, Pep Guardiola, assegurava ahir en un acte de la Fundació Cruyff als Hostalets de Pierola, que reunir grans jugadors com són Neymar i Griezmann no és cap problema, sempre que tingui el consens de tothom dins el club. “Tot depèn del que vulgui la secretaria tècnica, l’entrenador, el club... Els bons sempre són benvinguts. I sí, són molt bons”, va afirmar Guardiola, que també va elogiar el talent dels holandesos De Ligt i del ja blaugrana Frenkie de Jong.

Avui dia, el futur no està escrit. Ernesto Valverde espera.

PEP GUARDIOLA

Assegura que els bons jugadors sempre són benvinguts i que tots dos ho són

Jaume Olivé Tècnic i excoordinador del futbol de base del Barça

1. Jo no fitxaria cap dels dos. En el cas de Neymar haig de dir que és un perfil de jugador que no compleix amb les obligacions del professional. I en el cas de Griezmann no ho veig, perquè tindrà un espai per on navega Messi, i això ja és prou motiu per no valorar aquesta situació.

2. Si he de triar, diria que Griezmann és més professional.

3. Dembélé s’ha de quedar a la plantilla i jugar de titular! El problema no és del jugador, és del cos tècnic, que no ha sabut estar-hi a sobre. Però és un jugador amb molt bones condicions i que pot aportar moltíssim a l’equip.

Pepito Ramos Exentrenador i membre de l’ABJ

1. Parlem de dos grandíssims futbolistes, això és evident, però em genera dubtes l’opció de fitxar-los tots dos. Un equip ha d’estar equilibrat, i ara sense ells el Barça ja pateix un cert desequilibri. Amb ells dos podria aparèixer un problema tàctic greu.

2. Triaria Neymar. Griezmann ocupa el rol de Messi. Neymar ha triomfat aquí, coneix la casa, el vestidor el vol, no li cal adaptació... Però per un preu desorbitat tampoc el fitxaria.

3. Apostaria per Dembélé. És jove, un extrem pur, hàbil amb les dues cames... I la seva vida privada és reconduïble.

Manolo Márquez Entrenador de futbol

1. Griezmann el fitxaria sense cap mena de dubte. És un golejador de talla mundial i el Barça necessita aquest tipus de jugadors, tot i que l’estiu passat no va ser del tot correcta la seva actitud.

2. Si hagués de triar un dels dos, em decantaria per Griezmann.

3. Neymar és millor que Dembélé. Són d’un perfil similar però el brasiler entén millor el joc. En aquest cas, em costa mullar-me perquè el rendiment de Neymar últimament destaca més fora que dins dels terrenys de joc, però Dembélé tampoc és cap exemple. Si l’operació econòmica no fos negativa, jo els canviaria, però ho veig molt difícil després de com va sortir.

1. Veuria bé fitxar Griezmann i Neymar, o tots dos és una opció incompatible? 2. Qui prioritzaria, si només pot venir un dels dos? 3. Què caldria fer amb Dembélé?

1. No els fitxaria. Cap dels dos. Antoine Griezmann és un jugador acomodat. Crec que seria una errada. No l’he vist compromès amb l’Atlético aquesta temporada i no el veig per al Barça. Neymar ha de decidir què vol. Títols o diners? El grup ara està equilibrat i l’arribada de Neymar posaria en risc aquesta estabilitat.

2. Neymar, si decideix que vol guanyar i no està pendent d’altres coses.

3. Jo, Dembélé me’l quedaria perquè té molt marge de creixement. És un futbolista extraordinari a qui s’ha d’educar. L’han de secundar els jugadors veterans, el club i el cos tècnic. Té grans condicions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)