Barça

Cillessen ja és del València per 35 milions d’euros

Mercat. L’operació portarà Neto del València al Barça. En el traspàs del brasiler hi haurà variables

Ha costat, però per fi ja és oficial. El Barça va fer oficial ahir, passats dos quarts de deu de la nit, el traspàs de Jasper Cillessen al València. El porter holandès, que havia arribat a la capital del Túria dilluns i que dimarts al matí havia passat la revisió mèdica, va haver d’esperar fins aquella hora per signar el seu nou contracte amb el seu nou club. Cillessen jugarà en el València fins al 30 de juny de 2023 i tindrà una clàusula de rescissió de 80 milions d’euros.

Que l’anunci del traspàs trigués tant es deu a la darrera petició feta pel Barça en una operació que portarà al Camp Nou qui encara és porter del València, Neto. El club blaugrana separa els dos traspassos, que sempre havien estat considerats com un intercanvi de cromos. Les dues entitats havien pactat valorar els dos porters en 30 milions d’euros, una xifra que ajudava els dos clubs a tenir un bon tancament econòmic del curs i que solucionava també la petició que havien fet els dos porters. Cillessen volia deixar el Barça perquè no volia continuar una temporada més sent el suplent de Ter Stegen i Neto volia anar-se’n del València després d’haver topat amb el tècnic, Marcelino García Toral, en les últimes setmanes del curs perquè va perdre la titularitat en favor de Jaume Domènech.

Però el que estava pràcticament acordat, el Barça va demanar canviar-ho. La junta directiva va considerar que la valoració que s’havia de fer de Cillessen havia de ser més alta que la de Neto. I la solució que es va trobar després d’un parell de dies de discussions va ser la de valorar el traspàs de Cillessen en 35 milions d’euros. Neto, que serà anunciat aviat com a nou porter del Barça després d’haver passat ja la revisió mèdica a São Paulo, on es troba de vacances, costarà al Barça menys dels 35 milions d’euros que li ha costat Cillessen al València. Això sí, s’inclouran una sèrie de variables en el contracte que faran que el club de Mestalla pugui arribar fins a 35 milions d’ingressos. Neto signarà pel Barça per tres temporades.

L’operació ajuda els dos clubs a quadrar balanços econòmics. La venda de Cillessen, tot i que no hi haurà pràcticament cap ingrés en diners, serà comptabilitzada en aquest exercici, restant la quantitat que quedés per amortitzar. En canvi, el cost de Neto es comptarà a partir del curs vinent i desgranat en els anys de contracte que tingui el porter amb el Barça.

Cillessen ja va pronunciar les seves primeres paraules com a valencianista. “Des que em van traslladar la proposta, no en vaig dubtar. El València és un club amb història. Vaig parlar amb Koeman i Maduro i no vaig dubtar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)