Barça

Pendent de Neymar

El Bayern de Munic tempteja Dembélé per si no pot fitxar Leroy Sané, del Manchester City, i el francès medita molt seriosament deixar el Barça si acaben recuperant el brasiler

El club blaugrana li va dir que comptava amb ell al juny i que no el deixaria marxar si no arribava una oferta mínima de 100 milions d’euros

En l’edició del 27 de juny passat, aquest diari va publicar una enquesta entre entrenadors i exjugadors sobre la possible arribada de Neymar i de Griezmann al Barça, i en la tercera pregunta els demanàvem què farien amb Dembélé si el club acabava portant aquesta parella de jugadors. Només un va afirmar que abans es quedaria amb el brasiler perquè entenia més el joc, però ho condicionava també al fet que l’operació no fos econòmicament perjudicial per al club blaugrana. Tots els altres no van tenir el més mínim dubte: es quedarien el jugador francès, i per diversos motius: joventut, capacitat de desequilibri, habilitat amb les dues cames, i perquè es tracta d’un extrem pur. A més a més, tots ells consideraven que els seus problemes extraesportius i les petites manques de professionalitat eren absolutament reconduïbles.

Que Dembélé és un futbolista amb unes condicions extraordinàries no és cap novetat. Tenia pretendents abans de venir al Barça i avui en continua tenint. Un dels clubs que es mantenen a l’expectativa pel que pugui passar en aquest mercat estival és el Bayern de Munic. El conjunt bavarès s’ha quedat sense jugadors de banda, amb els adeus de Robben i Ribéry, i està analitzant diverses alternatives per cobrir aquestes baixes. El seu objectiu prioritari és Leroy Sané, pel que han ofert una quantitat econòmica més David Alaba, però estan topant amb la resistència del jugador a abandonar l’equip dirigit per Pep Guardiola. Si finalment no aconsegueixen convèncer Sané, dirigirien els seus esforços cap a Dembélé, encara que també s’han de complir alguns condicionants.

El primer és que el davanter francès accepti deixar el Barça. El mes de juny passat, el seu representant es va reunir a Barcelona amb membres de la direcció esportiva del club blaugrana, i aquests li van comentar que comptaven amb el seu representat de cara a la temporada vinent. El problema, però, és que les possibilitats del retorn de Neymar han anat creixent, i aquest factor ha provocat un canvi d’opinió en totes les parts. I el primer, en Dembélé. El jugador té com a prioritat quedar-se, però sap perfectament que l’arribada de Neymar li complicaria moltíssim les coses a l’hora de tenir minuts. Amb Messi, Griezmann, Luis Suárez i Neymar, guanyar-se un lloc de titular a la davantera blaugrana sembla pràcticament una quimera. Ara mateix medita seriosament la possibilitat de canviar d’aires si Neymar acabés arribant, i el Bayern de Munic no seria cap mala destinació, perquè ja coneix la Bundesliga.

En el FC Barcelona ja no són tan taxatius sobre la seva condició d’intransferible. Continuen pensant que és un jugador amb un futur espectacular i que té moltes condicions si aconsegueix tenir continuïtat i el respecten les lesions, el seu gran problema des de que va fitxar. Consideren que amb el pas del temps la seva comprensió del joc i la seva adaptació seria absoluta i el seu rendiment aniria en augment. Però la forta pressió que han exercit els pesos pesants de la plantilla respecte al retorn de Neymar i que aquests mai l’han acabat d’acollir del tot –les seves manques de professionalitat van ser censurades pels companys públicament– han obligat el Barça a replantejar-se el futur de Dembélé.

Ara bé, el club blaugrana té molt clar que no pensa malvendre’l. Es van pagar per ell 105 milions d’euros més 40 milions en variables al Borussia Dortmund, i són diners que caldria amortitzar. No s’escoltaran ofertes pel francès inferiors als 100 milions d’euros. El Barça sap que si finalment fitxa Neymar, pot perdre un futbolista de 22 anys amb una gran projecció, però està disposat a assumir aquest risc. Encara queden molts dies de mercat i des del club blaugrana insisteixen que l’operació és difícil perquè s’han de donar una sèrie de condicions. Però sembla clar que el futur de Dembélé està lligat al de Neymar.

PRETENDENTS

Si el Bayern de Munic no pot fitxar Sané, anirà amb força per Dembélé

EL JUGADOR

Vol quedar-se en el Barça però sap que si fitxen Neymar no tindrà gaires minuts

EL BARÇA

Compta amb ell, com van dir al juny al seu agent, però escoltarà ofertes molt altes

Boateng i Denis Suárez s’acomiaden del Barça

Kevin-Prince Boateng va deixar de ser jugador del Barça el 30 de juny i ahir es va voler acomiadar, a través d’un missatge a les xarxes socials. El davanter assegura que ha viscut “una de les experiències més emocionants de la meva carrera” i agraeix a tothom qui ho ha fet possible. Boateng té un punt d’autocrítica. “Hauria volgut donar més, però he donat tot el que he pogut en cada minut que se m’ha donat per honrar aquesta fantàstica samarreta.” Pel que fa a Denis Suárez, diu: “No ha estat fàcil deixar la meva segona casa”, però es mostra molt feliç per haver pogut jugar al costat dels millors i del millor, en referència a Messi. Reconeix que li quedaven dos anys de contracte però que en la vida cal “arriscar”, i té un especial record per Zubizarreta, que és qui el va fitxar per al Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)