Barça

Moguda a l’àrea esportiva del Barça

El vicepresident esportiu, Jordi Mestre, presenta la dimissió de manera irrevocable per discrepàncies amb l’àrea esportiva de la junta directiva del club

Com abans amb la continuïtat de Valverde, el possible retorn del brasiler divideix la junta directiva

Jordi Mestre, vicepresident esportiu del FC Barcelona des del mes de gener del 2014, havia de presentar demà davant la premsa, en companyia d’Éric Abidal, el secretari tècnic del primer equip, Frenkie de Jong com a nou jugador del Barça. Mestre ja no apareixerà davant els mitjans de comunicació després que ahir, per sorpresa, presentés la dimissió de manera irrevocable. Així ho va comunicar als seus companys de junta, alguns dels quals no s’ho acabaven de creure. Mestre dimiteix per qüestions personals i per discrepàncies amb l’àrea esportiva de la junta directiva. Aquesta àrea o comissió estava formada pel president, Josep Maria Bartomeu, el mateix Mestre i altres directius com ara Silvio Elías, Javier Bordas i Xavi Vilajoana. De fet, aquesta comissió es va reunir ahir i ja ho va fer sense la presència de Mestre. No dimiteix l’hoteler, segons va explicar ahir Xavier Bosch a Mundo Deportivo, ni per discrepàncies amb el president Bartomeu, amb qui l’uneix una gran amistat, ni per la manera de fer dels executius de l’àrea esportiva, Pep Segura, Ramon Planes i Éric Abidal. Les seves discrepàncies són amb els seus companys de junta. I és que, segons ha pogut saber aquest diari, es prepara una reestructuració important a l’àrea esportiva del club, que afectarà des del primer equip fins al futbol formatiu amb la qual Mestre no estava gaire d’acord. Aquesta ha estat la gota que ha fet vessar el got de la paciència del ja exdirectiu blaugrana.

A ningú se li escapa que Mestre plega en un moment molt important per al club, en ple mercat de fitxatges i quan s’està confeccionant la plantilla per a la temporada vinent. En aquest sentit, i segons algunes fonts, el ja exvicepresident esportiu, no estaria tampoc gaire d’acord amb els moviments que s’estan fent des del club per aconseguir el retorn de Neymar aquest estiu. I és que Mestre, entre altres coses, serà recordat per una frase, aquella en què va assegurar fa dos anys que el brasiler continuaria de blaugrana al 200%, però va marxar mesos després al París Saint Germain després de pagar els 222 milions de la seva clàusula de rescissió.

La dimissió de Mestre, el quart vicepresident que li dimiteix, a Bartomeu, des del 2015 i el cinquè directiu, no fa res més que confirmar els insistents rumors de divisió a la junta directiva per algunes de les decisions que s’han de prendre en matèria esportiva. Ja es va discrepar sobre la continuïtat d’Ernesto Valverde després de la derrota contra el Liverpool en la Champions i en la final de copa contra el València i també hi ha diversitat d’opinions en els fitxatges tant d’Antoine Griezmann, que serà presentat com a nou futbolista del Barça la setmana vinent, com de Neymar.

Una de les qüestions a resoldre després de la dimissió de Mestre és què passarà amb el manager general esportiu del club, Pep Segura, una vegada acabi el mercat de fitxatges. Segura sempre ha tingut la total confiança de Mestre, que l’ha defensat sempre que altres directius han qüestionat la seva feina.

Des del 2010

Mestre, propietari del Selenta Group i que precisament dimarts va ser nomenat president del Gremi d’Hotelers de Barcelona, forma part de la junta directiva del Barça des de l’any 2010, després del triomf de Sandro Rosell en les eleccions. Els primers anys va ser el màxim responsable del Barça B i també del futbol femení, i va ser una peça important en el salt al professionalisme d’aquest equip. L’any 2014, després de la dimissió de Rosell com a president, es va convertir en vicepresident esportiu en substitució de Josep Maria Bartomeu, que va passar a ocupar el càrrec de president.

Mestre no tenia cap intenció de convertir-se en l’escollit per Bartomeu per ser el candidat continuista en les pròximes eleccions a la presidència, a les quals ja no es podrà presentar l’actual president. De fet, Mestre ja havia comentat als seus íntims que la seva intenció era la de deixar el Barça amb el seu amic Bartomeu. El seu adeu, però, s’ha precipitat.

DES DEL 2014

Era vicepresident esportiu des que Rosell va dimitir i Bartomeu va ser president

PEP SEGURA

Caldrà veure què passa amb ell, ja que Mestre era un dels seus grans defensors

REESTRUCTURACIÓ

Es preparen canvis en l’àrea esportiva que alguns directius no accepten

Susana Monje, Carles Vilarrubí, Manel Arroyo... i ara Mestre

L’últim acte oficial i públic de Jordi Mestre va ser la signatura del nou contracte de la davantera Jennifer Hermoso com a nova jugadora del Barça femení precisament fa només un parell de dies. Mestre es converteix en el quart vicepresident que dimiteix en els últims anys. La primera a fer-ho va ser Susana Monje, l’aleshores vicepresidenta econòmica del club. Monje va renunciar al seu càrrec el novembre del 2016 i des del setembre del 2018 és Enric Tombas qui està al capdavant d’aquesta àrea. El segon de renunciar va ser el vicepresident de l’àrea institucional, Carles Vilarrubí, que va dimitir l’octubre del 2017, juntament amb el directiu Jordi Monés. Tant Vilarrubí com Monés van deixar el Barça després de tota la polèmica que va suscitar la disputa d’aquell Barça-Las Palmas jugat finalment a porta tancada l’1 d’octubre. Tots dos es van mostrar totalment contraris a la decisió final presa per la junta i al fet que s’acabés jugant aquell partit. L’últim cas fins al dia d’ahir havia estat el de la dimissió del vicepresident de màrqueting i media, Manel Arroyo, que va renunciar al càrrec just ara farà un any, el 16 de juliol del 2018. Després de l’adeu de Jordi Mestre, ja només conserva el càrrec el vicepresident de l’àrea social, Jordi Cardoner, respecte a aquella fotografia dels guanyadors de les eleccions del 2015. El president Josep Maria Bartomeu haurà de tornar a moure fitxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)