Barça

Messi es rebel·la

Copa Amèrica. El capità del Barça i de l’Argentina mostra el seu costat més inconformista per respondre al que considera un tracte injust per a ell i la seva selecció per part de la Conmebol

La temporada no hauria pogut acabar pitjor per al millor futbolista del món. Una targeta vermella, la segona que veu en 825 partits de carrera, li va fer abandonar la gespa abans d’hora en l’últim partit del curs, la ingrata final de consolació de la copa Amèrica. Expulsió injusta i pluja sobre mullat. En el minut 37, un àrbitre amb el cognom del Cid Campeador va decidir que Messi no mereixia continuar jugant després d’una topada amb el xilè Gary Medel, que es va encarar amb ell i el va colpejar repetidament amb el pit. Segons reflecteix l’acta, el capità del Barça i de la selecció argentina va veure la vermella pel fet d’“enfrontar-se amb l’adversari en un incident succeït quan la pilota ja no estava en joc, propinant-li un fort cop amb l’espatlla.” Sobre el fogós Medel, també expulsat, el paraguaià Mario Díaz de Vivar escriu que “va donar, amb brutalitat, cops amb el pit i el braç a l’adversari (Messi) fins a ser contingut pels seus companys”.

Ni xilens ni argentins han acceptat la decisió arbitral. “Són coses del futbol, que han de quedar a dins del camp”, considerava Gary Medel sobre el seu incident amb Messi. “Però l’àrbitre va decidir malament. Amb una targeta groga per a cadascun s’acabava tot. Es va equivocar”, hi afegia. Messi, per la seva banda, parlava en termes similars: “Ell [Medel] juga sempre al límit i, després d’una acció com aquesta, habitual en el futbol, em sembla que l’àrbitre s’ha excedit una mica. Amb la groga per a tots dos n’hi hauria hagut prou”, assenyalava. “Me’n vaig molt enfadat perquè no mereixia aquesta vermella. Estàvem fent un bon partit, ens havíem col·locat en avantatge… Però, lamentablement, hi ha molta corrupció en els àrbitres”, sentenciava després.

Serial desagradable

De fet, la targeta vermella que li va ensenyar Díaz de Vivar és només l’episodi final del desagradable serial que el 10 blaugrana ha viscut en la copa Amèrica. Tot plegat ha provocat que no recollís, al costat dels seus companys, la medalla per als tercers classificats del torneig. “No hi vaig anar per tot una mica. Crec que no hem de formar part d’aquesta corrupció, després de la manca de respecte que ens han manifestat en aquesta copa. Marxem amb la sensació que sobràvem”, etzibava sobre aquest assumpte, un cop acabat el partit, a l’Arena Corinthians de São Paulo. El cas és que un Messi fins ara desconegut s’ha fet visible durant les darreres setmanes al Brasil. Rebel i inconformista, el capità de l’albiceleste no ha callat davant el que ha considerat un tracte injust cap als seus i, sense alçar la veu, amb el seu discurs serè, ha colpejat fort la Conmebol, l’organisme responsable de la copa Amèrica: “Me’n vaig amb la sensació que no ens han permès ser a la final. El partit contra el Brasil i el d’avui [en referència al duel contra Xile] han estat els dos millors que hem fet.” A l’Argentina hi ha qui el veu més a prop que mai de Maradona.

Messi, que assegura que les seves paraules després de la derrota contra el Brasil, en la semifinal, li han passat factura, hauria de ser conscient també que pot rebre una sanció important per les seves manifestacions contra el màxim organisme futbolístic de Sud-amèrica. Hi ha mitjans que parlen d’un càstig de dos anys sense poder defensar la samarreta de la seva selecció. El que sembla segur és que la vermella que va veure dissabte no li permetrà jugar els dos pròxims partits oficials amb l’Argentina, que són els dos primers de la lligueta classificatòria per al mundial de Qatar, previstos per al pròxim mes de març. El capità del Barça podrà, en canvi, disputar els amistosos que la selecció que dirigeix Scaloni té previst jugar abans d’aquesta data.

LA SANCIÓ

2
partits
es perdrà Messi per l’expulsió contra Xile. Els primers de la fase de classificació mundialista.
Me’n vaig amb la sensació que no ens han permès ser a la final. Marxem amb la sensació que sobràvem
Leo Messi

PARAULA DEL 10

No vaig anar a recollir la medalla per tot una mica. Em sembla que no hem de formar part d’aquesta corrupció
Medel juga al límit i, després d’una acció així, habitual en el futbol, l’àrbitre s’ha excedit. Amb la groga per a tots dos n’hi hauria hagut prou

La Conmebol parla d’acusacions infundades

La Confederació Sud-americana de Futbol (Conmebol) va qualificar com a “acusacions infundades” i “inacceptables” les dures manifestacions de Messi després de ser expulsat contra Xile. Poques hores després d’aquell partit, la Conmebol va emetre un comunicat en el qual, sense esmentar de forma expressa Messi, es defensa de les crítiques del 10 blaugrana. “En el futbol, de vegades es guanya i de vegades es perd i un pilar fonamental del fair play és acceptar els resultats amb lleialtat i respecte. El mateix s’ha de fer amb les decisions arbitrals, que són humanes i sempre seran millorables”, assenyala la nota. “És inacceptable que, arran d’incidents propis de la competició, en què van participar 12 seleccions, totes en igualtat de condicions, s’hagin llançat acusacions infundades que falten a la veritat i posen en dubte la integritat de la copa Amèrica”, continua dient.

La Conmebol considera, així mateix, que aquestes acusacions “representen una falta de respecte a la competència, a tots els futbolistes participants i als centenars de professionals de la Conmebol, institució que, des del 1916, treballa incansablement per fer transparent, professionalitzar i desenvolupar el futbol sud-americà”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)