Barça

El Barça espera pacient per Neymar

Mercat. El preu de sortida és desorbitat i espera que la guerra entre el jugador i el PSG el faci més assequible

“No ha canviat res des de divendres per a nosaltres.” És l’única frase que el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va dir en la presentació de Neto en relació amb el possible retorn de Neymar al Camp Nou. Aquell divendres, Bartomeu havia reconegut que sabia que Neymar volia marxar del París Saint Germain, i també que el club francès no volia que el brasiler marxés. “No hi ha cas Neymar”, va dir. En una entrevista a Le Parisien, però, el nou director esportiu del PSG, Leonardo, admetia un primer contacte amb el Barça, fet a través de l’intermediari Pini Zahavi, i també que l’adeu de Neymar no serà una qüestió sentimental sinó econòmica. “Neymar pot deixar el PSG si hi ha una oferta que ens convingui a tots”, diu Leonardo.

La posició del Barça en el cas és molt clara. Paciència. El mercat és molt llarg i fins al 30 d’agost encara queda molt. El club blaugrana té pràcticament tancat un acord amb el futbolista, però no farà cap moviment que comprometi la salut econòmica del club, que no és que estigui per llançar coets. Per això esperarà. Neymar ha demanat al Barça que acceleri l’operació perquè no vol tornar a París, però el club blaugrana prefereix esperar que la guerra entre el brasiler i el seu club porti a un escenari favorable per als seus interessos. Perquè el preu de sortida de Neymar estaria en els 300 milions d’euros, quantitat que està molt lluny del que pot pagar el Barça, i espera que baixi molt. De fet, el que es pretén és incloure futbolistes en l’operació (Coutinho, Dembélé i Umtiti sempre han estat en boca del PSG) que facin que el desemborsament econòmic sigui poc.

Des del Barça, que continuen sense descartar que Neymar es pugui quedar en el PSG i expliquen que no faran cap bogeria, apunten que esperaran a veure què passa el proper 15 de juliol, dia en què Neymar té previst incorporar-se als entrenaments del PSG, equip que dilluns ja el va declarar en rebel·lia.

Segons el pare i representant del futbolista, el jugador i el club van pactar el retorn als entrenaments el dia 15, perquè Neymar tenia un parell d’actes de la seva fundació, en els quals col·laborava el mateix club francès, els dies 10 i 13 de juliol. Segons el club parisenc, Leonardo, nou director esportiu, li va trucar per dir-li que havia de tornar el dia 8, ja que considerava que havent caigut lesionat el dia 6 amb la selecció brasilera abans de l’inici de la copa Amèrica, ja havia fet les vacances que li tocaven. En aquesta mateixa conversa, Neymar hauria dit a Leonardo que volia deixar el club, com ja ho havia comunicat abans a Antero Henrique, l’anterior director esportiu, i fins i tot al propietari, Nasser al-Khelaifi, que va fer unes dures declaracions en contra del brasiler. L’enfrontament entre Neymar i el PSG tindrà nous capítols, i el Barça hi estarà molt atent.

BARTOMEU

Continua dient que “no hi ha cas Neymar” i no farà cap bogeria perquè torni

Antoine Griezmann, avui o demà

L’Atlético de Madrid continua sense voler negociar la clàusula de rescissió d’Antoine Griezmann, i el Barça, que volia pagar-la a terminis, buscant els 120 milions d’euros que ha d’abonar al comptat per poder anunciar el fitxatge del davanter francès. Des del club blaugrana continuen treballant amb la idea que Griezmann pugui ser presentat divendres. La idea és que el davanter pugui pagar entre avui i demà els diners i trencar el seu contracte amb l’Atlético de Madrid. I és que des del Barça no es vol perjudicar més la situació del futbolista, declarat en rebel·lia pel club madrileny. Griezmann va ser cridat diumenge passat per començar la pretemporada a les ordres de Diego Simeone. El francès va comunicar al club madrileny que no s’hi presentaria al·legant estrès emocional i acollint-se també a la llei, que dona 30 dies de vacances per a qualsevol persona. Avui Griezmann farà 29 dies que està de vacances, així que divendres hauria de presentar-se sí o sí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)