Barça

Elogi a l’autoestima

Tot i l’etiqueta de teòric suplent de Ter Stegen, Neto aterra al Camp Nou autoproclamant-se “el millor porter del món” i somia alçar la Champions que se li va escapar el 2017

El 3 de juny del 2017 a Norberto Murara, Neto, li va tocar viure la cara més amarga del futbol. El brasiler, aleshores suplent del carismàtic Gigi Buffon en la Juve, perdia aquell dia amb els seus excompanys de la vecchia signora la final de la Champions a Cardiff contra el Madrid de Zidane. Encara avui té clavada aquella espina. Sap què és guanyar la Serie A, la supercopa i la copa italiana amb la Juve i la copa del Rei amb el València, però anhela aixecar algun dia una Champions. És el seu gran repte. També ho és per al mateix Barça, després dels desencisos de les últimes temporades. Neto confia fer realitat el seu somni a Barcelona: “Soc un guanyador i vinc aquí a guanyar títols. Quan un arriba al Barça aquest ha de ser el seu objectiu. El meu gran desig és guanyar una competició tan important com la Champions. Sé què és perdre’n una, i ara el que vull és guanyar-la.” Màxima ambició des del minut 1.

Titular indiscutible a la porteria de Mestalla en les dues últimes temporades, a Neto tothom li atribueix ara el rol d’actor secundari a la porteria del Camp Nou, a l’ombra de Ter Stegen. Ell no accepta aquest paper de l’auca, almenys d’entrada. La seva autoestima és alta i arriba per posar les coses difícils a l’alemany: “Si Ter Stegen és el millor porter del món? El millor soc jo. Penso així. Sé quines són les meves qualitats.” Ambició i personalitat. “Crec que la competència ens ajudarà a tots a millorar. També a la porteria. El Barça té uns magnífics professionals. A Marc-André el respecto moltíssim. Però per a mi venir al Barça és fer un pas endavant important. Vinc a créixer encara més i vull ajudar el grup a aconseguir encara més títols. Per a mi és un autèntic honor jugar en el Barça, i ja tinc ganes de començar a treballar i demostrar les meves qualitats”, assegurava ahir en la seva presentació oficial a l’Auditori 1899.

Acompanyat en tot moment per la seva dona, la seva filla i el seu agent, Neto va viure ahir el seu gran dia. A pocs dies de complir els 30 anys (el dia 19), el brasiler arriba al Barça en plena maduresa esportiva, després del seu pas per la Fiore, la Juve i el València. El seu fitxatge pel Barça és el millor regal anticipat d’aniversari: “Fitxar pel Barça és un premi, però els premis són per a aquells qui fan mèrits. La vida són cicles, i el cicle en el València havia acabat.”

Suplent en la final de copa del Villamarín contra el Barça i absent en la llista de Tite per a la copa Amèrica, a Neto li ha tocat viure aquests dos títols de manera agredolça. El primer des d’un segon terme deixant el protagonisme a Jaume Domènech, i el segon directament des de fora, veient com Alisson tocava la glòria. Ni Marcelino ni Tite el van privar ahir de la possibilitat de viure un gran dia: “Avui soc la persona més feliç del món. He tingut unes vacances increïbles, he estat tranquil i ara arribar al Barça és un somni”, assegura.

Marxa Jasper Cillessen i arriba Neto, el porter més car de la història del club (26 milions d’euros fixos i 9 en variables) i el segon d’origen brasiler que vesteix la samarreta blaugrana. Neto hereta el dorsal 13 de l’holandès i entra al club del mateix Cillessen, Bravo, Pinto, Reina, Hesp, Angoy i Busi pare.

FELIÇ

El dia 19 fa 30 anys. El seu fitxatge pel Barça és un regal anticipat
Si Ter Stegen és el millor del món? El millor soc jo. Penso així, i aquesta ha de ser la mentalitat. Sé quines són les meves qualitats
Neto

DORSAL 13

Hereta el número de Cillessen, Bravo, Pinto, Reina, Hesp, Angoy i Busquets
Soc un guanyador, i vinc aquí a guanyar títols. Sé què és perdre una Champions, i ara vull guanyar-la
Neto
Cillessen ha estat un gran professional. Li vull agrair personalment tota la seva dedicació i li desitgem sort
Josep Maria Bartomeu
Neto és un porter amb personalitat i molta experiència a Itàlia i en la lliga espanyola. Ens ajudarà molt
Éric Abidal
Neto és un porter contrastat. Jugar en el Barça no és fàcil. L’hem patit en el passat i esperem que ara ens ajudi a nosaltres en aquest nou repte
Josep Maria Bartomeu

“Vull jugar la Champions, la lliga i la copa”

Després de tres temporades com a suplent de Ter Stegen, Cillessen va ser presentat ahir a València, al costat del president Anil Murthy. L’holandès, que primer va voler parlar amb Murillo, Koeman i Maduro, arriba a Mestalla amb ganes de menjar-se el món: “Tinc 30 anys, i després de tres anys a la banqueta vull jugar-ho tot.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)