Barça

Moltes fitxes damunt el tauler

El Barça vol liquidar avui, o dilluns a tot estirar, el serial Griezmann amb el pagament dels 120 milions d’euros de la clàusula. Serà l’advocat del jugador qui anirà a la seu de LaLiga

En l’apartat de sortides, el club té molts temes encara pendents de resoldre. Diumenge comença la pretemporada i molts jugadors no tenen la continuïtat garantida

A tan sols dos dies per al tret de sortida de la pretemporada 2019/20, el FC Barcelona continua treballant per mirar de tancar alguna de les moltes carpetes que encara té obertes. En el capítol d’arribades, avui tots els ulls estaran posats a la seu de la Lliga de Futbol Professional, on s’espera que el serial Griezmann visqui per fi el seu últim episodi. El Barça, segons ha pogut saber L’Esportiu, té previst, avui sí, fer efectiu el pagament de la clàusula del francès. No serà cap representant del club ni tampoc el futbolista qui facin acte de presència a les oficines de LaLiga. Serà un advocat d’Antoine Griezmann qui entregarà el famós taló de 120 milions d’euros.

El jugador, aïllat a Eivissa durant aquests últims dies en espera del vistiplau definitiu, volarà cap a Barcelona tan bon punt s’hagi consumat definitivament el pagament de la clàusula. No hi ha agenda oficial encara sobre la seva presentació, però Ernesto Valverde l’espera dilluns en el primer entrenament del Barça 2019/20. Abans, diumenge, la plantilla està convocada a la ciutat esportiva per passar les habituals i protocol·làries proves mèdiques. Griezmann ja podria ser-hi present, però els que hi seran segur són l’holandès Frenkie de Jong i el porter brasiler Neto, les dues cares noves per a la pròxima temporada ja confirmades.

Messi, Luis Suárez, Arthur, Arturo Vidal i Coutinho, els cinc futbolistes que han participat en la copa Amèrica, tenen encara uns quants dies de vacances pendents, i tampoc hi serà Wagué, que està disputant la copa d’Àfrica amb el Senegal.

Nous fitxatges al marge, en aquest primer dia de feina s’espera veure molts coneguts: Ter Stegen, Piqué, Jordi Alba, Lenglet, Umtiti, Semedo, Todibo, Sergi Roberto, Malcom, Busquets, Rakitic, Aleñá, Rafinha, Dembélé i Iñaki Peña. Tots ells estan citats demà passat per fer-se les revisions mèdiques, però no tots tenen garantida la continuïtat al cent per cent. El Barça encara ha de fer neteja al vestidor.

Fins ara s’han produït set baixes. Jasper Cillessen ha marxat traspassat al València per 35 milions d’euros, André Gomes ha passat a ser propietat de l’Everton després que el club anglès pagués 25 milions d’euros i Denis Suárez ha tornat a Vigo després que el Celta pagués 12,9 milions d’euros per ell. Marc Cardona ha deixat 2,5 milions d’euros a les arques i jugarà en l’Osasuna aquest pròxim curs, i Jeison Murillo, Kevin Prince Boateng i Thomas Vermaelen, que acabaven contracte, marxen sense deixar cap rèdit econòmic. Cas especial és el de Cucurella. L’Eibar ha abonat els 2 milions d’euros pactats amb el Barça per fitxar-lo, però el Barça el recomprarà i li buscarà una sortida.

Ter Stegen, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto, Busquets, Arthur, Aleñá, Suárez i Messi són els únics futbolistes amb l’etiqueta d’intransferibles. La resta estan en el mercat i alguns estan més fora que a dins del club. És el cas ja conegut de Rafinha, que semblava que ho tenia fet dies enrere amb el València, però que de moment no hi ha novetats. Homes com Malcom i Todibo també estan a l’expectativa a veure què passa amb el seu futur. Sobren fitxes sl tauler de Valverde, i més si tenim en compte que encara han d’arribar fitxatges. Precisament la voluntat de fer caixa o mirar d’abaratir alguna d’aquestes operacions que el club es planteja abordar, com la de Neymar, fa estar en estat d’alerta màxima noms com Umtiti, Rakitic, Coutinho i Dembélé. Quatre futbolistes amb un gran cartell, que a priori compten per a la pròxima temporada, però que podrien acabar entrant en alguna operació en qualsevol moment. Arturo Vidal també forma part del club dels transferibles, però la intenció del xilè és esgotar els dos anys que li queden de contracte, tal com va confirmar de nou ahir mateix a la premsa xilena en un acte social que va protagonitzar el jugador a San Joaquín (Xile), acompanyat de 700 nens i nenes del programa Reyes del Barrio. Un cas més delicat és el del lateral portuguès Nélson Semedo. El Barça no vol ni sentir a parlar de la possibilitat de deixar-lo marxar, però el jugador, el seu agent i l’Atlético de Madrid no semblen disposats a rendir-se tan aviat.

CONTRACTE FINS AL 2020

CONTRACTE FINS AL 2021

CONTRACTE FINS AL 2022

CONTRACTE FINS AL 2023

CONTRACTE FINS AL 2020

CONTRACTE FINS AL 2022

CONTRACTE FINS AL 2023

CONTRACTE FINS AL 2023

CONTRACTE FINS AL 2023

TENSA ESPERA

Griezmann, a Eivissa, espera el vistiplau definitiu del seu advocat per volar a Barcelona
Rakitic
Setmanes enrere el club va comunicar a l’agent de Dembélé que estigués tranquil. Però el Barça escoltarà ofertes si són econòmicament potents. Les lesions i el seu tarannà juguen en contra de la seva continuïtat. El seu talent hi juga a favor. La clau que obre la porta del retorn de Neymar al Barça. Interessa al PSG i també al Bayern de Munic.
Semedo
El club compta amb ell. El problema és que Semedo està incòmode amb la situació d’haver-se de repartir tants minuts amb Sergi Roberto. Absent en el mundial de Rússia però titular en la Nations League, sap que el seu lloc a la selecció passa per ser titular indiscutible al seu club. Cants de sirena des del Wanda. Pendent d’una conversa amb Valverde.
Arturo Vidal
L’arribada de Frenkie de Jong endureix encara més la competència al mig del camp, i Arturo Vidal ho sap. El xilè, que ha rebut ofertes del futbol xinès, es vol quedar en el Barça malgrat tot. Ahir ho va tornar a dir a San Joaquín (Xile), en un acte social en què va participar amb la seva fundació: “El meu futur és a Barcelona. Tinc dos anys més de contracte.”

BAIXES A BON RITME

El club ha oficialitzat set comiats i ha ingressat per ara uns 75 milions

MÉS SORTIDES

Rafinha, Malcom i Todibo podrien ser els pròxims. Hi ha nou jugadors en estat d’alerta
Coutinho
La copa Amèrica l’ha revalorat. El fet d’haver estat proclamat campió amb el Brasil el situa de nou entre els noms interessants d’aquest mercat. El seu divorci amb l’aficionat culer és evident. No ha trobat a Barcelona la felicitat que sí que va trobar en la Premier League. Com Umtiti, Dembélé i Rakitic, podria entrar en l’operació Neymar. Agrada a París.
Rafinha
Si aquesta temporada el seu protagonisme ha estat més aviat pobre, el futur imminent pinta més negre encara. L’arribada de Griezmann, i qui sap si de Neymar, generen un overbooking evident a la zona d’atac. Candidat clar a abandonar el club. Se l’ha relacionat amb l’Arsenal, l’Everton i el Saint-Étienne, però per ara cap oferta seriosa. El Barça, en compàs d’espera.
Malcom
El brasiler marxa segur aquest estiu. És l’únic dels candidats clars a sortir en aquesta finestra de mercat que no ha consumat el seu adeu del club abans del tancament de l’exercici anterior. El València de Marcelino hi va al darrere, però la falta d’entesa en el preu del traspàs entre els dos clubs ha refredat les negociacions. El jugador vol anar a un equip Champions.
Todibo
Estiu rere estiu el nom d’Ivan Rakitic apareix en totes les llistes de possibles traspassos. El croat és un jugador fix per a Valverde. La seva condició de titular indiscutible el converteix en intransferible, però la seva edat (31 anys) pesa i el Barça sap que un futbolista del seu talent i el seu palmarès és una bona carta a la màniga per fer caixa per afrontar altres operacions.
Umtiti
Jean-Clair Todibo és un dels altres noms que sonen amb força per canviar d’aires. En el seu cas, però, més que un traspàs, el Barça el que busca és una operació en forma de cessió. El club entén que un jugador de la seva edat necessita minuts per créixer com a futbolista, i ara mateix és difícil que els pugui tenir en el primer equip amb la competència actual.
Dembélé
El gran beneficiat de les carbasses de Matthijs de Ligt al Barça. Si l’holandès hagués aterrat al Camp Nou, el francès hauria quedat relegat al rol de quart central. El seu any gairebé en blanc continuen fent dubtar Valverde, que no veu clar el retorn de la millor versió d’Umtiti. Però sense De Ligt, les seves possibilitats de quedar-se és cert que han augmentat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)