Barça

Hiroki Abe

Barça B

Hiroki desperta passions

El nou fitxatge del Barça B revoluciona la ciutat esportiva en la seva estrena davant la premsa i ‘roba’ per un dia els focus a Griezmann

Amb Messi i Suárez fora de circulació, poc s’hauria imaginat Antoine Griezmann que en la seva primera setmana a Barcelona, després de gairebé dos anys parlant del seu fitxatge pel Barça dia sí, dia també, ara, un cop consumat i només tres o quatre dies després de la seva presentació oficial, hauria de cedir tan aviat part de la quota mediàtica a un jove de només 20 anys. I menys encara que seria un nano amb fitxa del Barça B. A Hiroki Abe [28-01-1999, Tòquio] l’adoren els flaixos. És una realitat. Entre 40 i 50 professionals, comptant periodistes, fotògrafs i càmeres, van estar presents ahir en la seva primera roda de premsa. La sala polivalent annexa al camp número 7 de la ciutat esportiva va quedar senzillament col·lapsada. El primer equip s’estava entrenant a la mateixa hora a porta tancada a pocs metres de distància, però tota l’atenció mediàtica tenia propietari.

Hiroki desperta passions. Sobretot al seu país. I el Barça pensa jugar aquesta carta en la gira pel Japó que farà l’equip del 21 al 28 de juliol. Filó mediàtic per expandir la marca Barça. Entre demà i dissabte serà oficial la llista definitiva dels noms que pujaran a l’avió, però Hiroki té bitllet, tret d’una sorpresa d’última hora. Del cara a cara amb Luis Suárez el passat 21 de juny a Porto Alegre a compartir gira amb Antoine Griezmann. Escollit millor talent jove de la J-League 2018, titular en la copa Amèrica 2019 amb el Japó al costat de Take Kubo, contracte amb el Barça fins al 2023 i ara la gira amb el primer equip. Fa vertigen només de pensar-hi. Allau d’emocions, als seus 20 anys.

“Hiroki és un jugador desequilibrant, ràpid i intel·ligent. I el més important, arriba amb fam per aprendre. I això és bàsic a la seva edat. Arriba a un futbol diferent i a un país nou, i cal paciència. Ha d’adaptar-se al nostre futbol i al Barça, i això suposa temps”, avisa García Pimienta. A ell també se’l veia aclaparat per tantes càmeres.

Unes petites molèsties a la zona del maluc dret van impedir que el japonès pogués exercitar-se ahir a la tarda amb la resta de companys del Barça B. Res greu. Repòs per precaució. Ahir tocava atendre la premsa. “El Barça és un gran club. Només cal veure tota l’expectació que hi ha avui aquí, amb tants periodistes. Intentaré adaptar-me ràpid a la cultura, el menjar i l’idioma. Vinc aquí per créixer futbolísticament, sense posar-se terminis específics. Els companys m’han rebut de forma magnífica. Tots m’estan ajudant en aquests primers dies”, explica. Per ara, la barrera de l’idioma és el principal maldecap. Hiroki no parla castellà ni anglès. Feina extra per al servei de traductors del club. El jugador rebrà classes particulars de castellà i català a la Masia un cop comenci la dinàmica de la temporada, i el club ha decidit que el seu traductor no estarà al terreny de joc en els entrenaments. Estarà a fora, i només se’n farà ús en casos extrems. Que parli la pilota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)