Barça

Perdut De Ligt, els tècnics creuen en les possibilitats de Jean-Clair Todibo

La defensa. Creuen molt en el jove central francès de 19 anys després que hagi tornat una setmana abans als entrenaments i de com està progressant

Matthijs de Ligt es va convertir ahir de manera oficial en jugador de la Juventus. L’Ajax ingressarà 75 milions d’euros més 10,5 en variables i el central holandès jugarà a l’equip italià fins al 2024. Tindrà una clàusula de rescissió de 150 milions d’euros. El fitxatge de De Ligt se li escapa al Barça, que va arribar a tenir un acord amb l’Ajax, però no amb el jugador, que, segons explicava ahir, ha preferit jugar en un equip que li assegurava la titularitat i s’ha vist seduït per la manera de defensar de la lliga italiana. “La majoria dels meus ídols han estat italians: Baresi, Maldini, Nesta, Costacurta...”, va dir el jove central holandès.

Perdut De Ligt, el Barça fa una aposta clara per un altre jove futbolista que la direcció esportiva espera que pugui créixer molt aquesta temporada. Es tracta del central francès Jean-Clair Todibo, de només 19 anys, que va arribar al Camp Nou el mes de gener passat procedent del Tolosa per un milió d’euros després que el seu club l’amenacés de tenir-lo sis mesos a la graderia. Només havia jugat deu partits en el primer equip del Tolosa, però la direcció esportiva confiava i confia molt en un futbolista que creuen que pot ser un nou Varane. “Té velocitat, anticipació i bona sortida de pilota”, diuen des de la ciutat esportiva Joan Gamper, i destaquen “les ganes que té de progressar i anar a més”. “Va acabar la temporada jugant el mundial sub-20 amb la seva selecció i va tornar una setmana abans de les vacances”, assenyalen els tècnics. Todibo s’entrena a la ciutat esportiva Joan Gamper des d’una setmana abans que els seus companys en companyia del seu bon amic Ousmane Dembélé.

Destaquen també la seva potència física i la seva manera d’entrenar-se, i esperen que tingui paciència, perquè comença l’any sent el quart central, darrere de Piqué, Lenglet i Umtiti, però estan segurs que tindrà més oportunitats que el curs passat, en què va jugar un parell de partits, un a Osca i un altre a Vigo, a les ordres de Valverde, que el veu de central i no com a mig centre, posició en la qual va jugar en la copa Catalunya a Sabadell contra el Girona.

La idea de la direcció esportiva és que Todibo tingui més protagonisme, però sobretot que agafi experiència i aprengui al costat de Gerard Piqué, el líder de la defensa blaugrana, perquè pugui ser el seu relleu en un futur.

Todibo tindrà un parell d’oportunitats de començar a mostrar la seva progressió i adaptació a l’estil del Barça en la gira que l’equip blaugrana començarà demà al Japó i en la qual s’enfrontarà al Chelsea i al Vissel Kobe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)