Bateig de Griezmann, De Jong i Neto

Triple debut. Primers minuts com a blaugrana dels tres nous fitxatges en el primer test de la gira japonesa, amb bones sensacions tot i la derrota

42

passades

bones de 42 intents de De Jong

Antoine Griezmann no jugava un partit de futbol des del dia 21 del passat mes de maig. Aquell amistós al Teddi Malcha Stadium contra el Beitar de Jerusalem, ja acabada la temporada 2018/19, va ser el seu últim capítol futbolístic amb l’Atlético de Madrid (2-1). El seu primer capítol amb la samarreta del Barça el va escriure ahir a Tòquio contra el Chelsea al Saitama Stadium (1-2). Bateig del crac francès com a blaugrana i estrena també de Frenkie de Jong i Norberto Murara, Neto. Triple debut.

Griezmann és l’únic dels tres nous fitxatges que va sortir com a titular en el primer onze de Valverde. Ho va fer actuant com a referència a dalt, en el rol de fals 9, acompanyat a les bandes pel seu compatriota Dembélé i per Collado. Al francès se’l va veure participatiu i amb especial feeling associatiu amb Jordi Alba, Ousmane Dembélé i Riqui Puig. Va baixar a rebre arrossegant els centrals fora de la seva zona de confort, va caure a la banda i va combinar gairebé sempre a un o dos tocs. Dos xuts en quaranta-cinc minuts: el primer, rebutjat pel central, ni tan sols va trobar porteria i el segon va marxar alt després de connectar amb Jordi Alba. Poques oportunitats de gol, però bona química amb els socis amb els quals li va tocar estrenar-se ahir, en espera de l’arribada de la patum, Messi i Luis Suárez.

Una entrada lletja de Jorginho al francès, amb els tacs per davant en una pilota dividida, va causar l’ensurt del partit al minut 17. Griezmann es va queixar del genoll. Falsa alarma.

Més encara ha hagut d’esperar Frenkie de Jong per viure els seus primers minuts com a blaugrana. Fitxat un 23 de gener i l’estrena, un 23 de juliol. Sis mesos exactes. L’holandès va ser un dels molts futbolistes que va sortir després del descans. Quaranta-cinc minuts també per ell. L’ex de l’Ajax va actuar en el rol de pivot defensiu, per davant de Lenglet i Todibo, i secundat per Rakitic. Del joc posicional de Sergio Busquets en el primer temps a l’atreviment i la mobilitat de De Jong en el segon. Concepció similar d’entendre el futbol i alhora perfils tan diferents. A De Jong se’l va veure sense complexes tot i la seva joventut, oferint sortida de pilota i aventurant-se amb alguna de les seves conduccions verticals marca registrada. Fi en la passada. Cap pèrdua.

De Jong va compartir terreny de joc amb Neto. El brasiler va tenir un parell d’intervencions destacades, sobretot una bona resposta de reflexos en un xut que s’havia enverinat després de tocar en Todibo. En el gol de Barkley (80’) potser li va faltar velocitat de reacció, tot i que és cert que el xut va anar francament ajustat al pal. Primera presa de contacte per als tres.

Estic content d’haver pogut disputar els primers minuts amb aquesta samarreta. El debut sempre és especial
Antoine Griezmann
Estic feliç pel debut. He tingut bones sensacions. Llàstima de la derrota, mai agrada perdre