Barça

Cartes sobre la taula

Éric Abidal, Javier Bordas i André Cury es reuneixen amb Leonardo a París, però l’acord per Neymar continua en suspens

Al PSG no el sedueix la fórmula de la cessió amb clàusula de compra obligatòria

L’últim gol de Neymar amb el PSG cal anar a buscar-lo a l’Stade Raymond Kopa, el camp de l’Angers, i cal remuntar-se a l’11 de maig. Tres mesos. Assistència de Dani Alves i gol de Neymar. El primer ja fa dies que va ser presentat amb el São Paulo i el segon continua amb una única idea al cap: abandonar París com més aviat millor. Neymar continua obcecat amb el desig de tornar a Barcelona. Però ja se sap que una cosa és la voluntat del jugador i una altra, la de Nasser al-Khelaïfi, més proper a Florentino Pérez que a Josep Maria Bartomeu. Barça-PSG-Madrid, partida d’escacs al cub amb desenllaç incert i capítols nous cada dia. Especialment interessant l’últim que s’ha emès.

És difícil assegurar amb fermesa a hores d’ara el final del serial sense por d’equivocar-se. Els camins del Senyor són inescrutables i en l’univers Neymar tot pot passar. El que un dia és blanc, un altre dia pot ser negre. Però ara mateix sí que hi ha una certesa damunt la taula: el Barça ha mogut fitxa de manera formal en les últimes hores. Tal com desvelava RAC1, el Barça i el PSG s’han reunit a París per acostar posicions. El secretari tècnic, Éric Abidal, va encapçalar la delegació blaugrana desplaçada a la capital francesa. El policia bo. Abidal va estar acompanyat per Javier Bordas, membre de l’àrea esportiva, i per l’empleat del club André Cury, un dels actors principals al seu dia en la trama que va acabar portant Neymar al Barça procedent del Santos. Abidal, la cara amable; Bordas i Cury, els dos negociadors durs. Tots tres es van trobar a París amb el director esportiu del PSG, Leonardo de Araujo. Contacte oficial.

Abidal, Bordas i Cury van transmetre al PSG l’interès real del club a recuperar Neymar una vegada el futbolista s’ha col·locat ell mateix en el mercat. El Barça no es mou per ara de la seva idea inicial. Vol el jugador, però no pot pagar ara mateix la morterada que demana el campió de França. La proposta blaugrana continua sent incloure jugadors en l’operació. I els noms que hi ha damunt la taula són Philippe Coutinho i Ivan Rakitic. El Barça estaria disposat a cedir aquests jugadors i pagar entre 80 i 100 milions d’euros, una fórmula similar a la que han practicat, per exemple, el Tottenham i el Betis en el cas de Giovani Lo Celso. El Barça estaria disposat a pagar, però ho faria l’estiu vinent mitjançant una clàusula de compra obligatòria. La fórmula de la cessió amb clàusula de compra obligatòria, però, continua sense acabar de fer el pes al club parisenc, que prefereix diners en metàl·lic de manera immediata. Tampoc s’acaben d’entendre els dos clubs amb l’intercanvi de cromos. Coutinho, després del no a la Premier League, continua sent la gran carta a jugar, però el PSG està també interessat en un home que ja va despertar el desig de l’Atlético. Es tracta de Nélson Semedo. El Barça ja va dir no a l’Atlético de Madrid. Caldrà veure si acaba sent tan inflexible amb el PSG.

A primera hora del matí, Le Parisien ja anava en aquesta línia amb una informació en què parlava d’una oferta de Coutinho més 80 milions d’euros. A la tarda, el portal francès Paris United parlava d’una proposta superior, 100 milions, i fins i tot de la remota possibilitat que el jugador passés la revisió mèdica divendres. Res. Calma. El mercat en la lliga espanyola tanca el 2 de setembre.

Dins del serial Neymar, apuntin a l’agenda un nou capítol, divendres, en territori britànic. Just el dia que el Barça debutarà en la lliga contra l’Athletic, Bartomeu i Al-Khelaïfi coincidiran per terres angleses en la pròxima reunió de l’Associació Europea de Clubs (ECA) per tornar a parlar, entre altres coses, de la reforma de la Champions. També hi serà Florentino. Nova trobada, aquest cop en territori neutral.

L’acord entre clubs continua distant, però cada dia que passa sembla més difícil tornar a veure Neymar feliç lluint la samarreta del PSG, una fotografia que fa mesos que no es produeix. De moment, sis partits del PSG en els últims 30 dies –quatre amistosos de pretemporada i dos partits oficials– i ni rastre de Neymar, ja sigui per un motiu o per un altre. Thomas Tuchel espera un desenllaç aviat. Ernesto Valverde, també.

ELS TERMINIS

L’escenari ideal per al Barça continua sent pagar d’aquí a un any, però el PSG vol diners ara

SEMEDO NO ES MOU

El PSG continua pensant en Nélson, però el Barça ja va dir no a l’Atlético

CROMOS I ‘CASH’

L’opció de Rakitic, Coutinho i diners no desagrada a París, però hi ha desacord de xifres

NEYMAR, PACIENT

Neymar continua sense parlar i aïllat a l’Algarve amb amics i familiars

Neymar, relaxat a Benagil

Neymar continua sense pronunciar-se públicament sobre el seu futur, però sí que s’està deixant veure per les xarxes socials. Si la nit de dilluns assistia al concert de la cantant brasilera Paula Fernandes, que va tenir lloc a l’Algarve, dimarts aprofitava el dia lliure concedit pel PSG als seus futbolistes per navegar amb el seu pare i alguns amics per aigües portugueses, concretament a les coves de Benagil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)