Barça

Ernesto Valverde

Entrenador del FC Barcelona

“Volem arribar a l’1 de maig lluitant per tots els títols”

Comença la lliga i tornen les rodes de premsa prèvies als partits. En el cas del FC Barcelona, aquestes no només se solen cenyir al duel en qüestió, sinó que són aprofitades perquè l’entrenador de torn hagi de respondre sobre la majoria de temes d’actualitat que afecten l’equip o la institució. I com no podia ser d’una altre manera, Ernesto Valverde va haver de contestar moltes preguntes sobre Neymar i altres noms del mercat blaugrana.

El tècnic, però, no es va mullar gens ni mica sobre aquest tema. Sempre prudent, es manté a l’expectativa del que pugui passar en els pròxims dies, encara que sí que va reafirmar que està satisfet amb la plantilla que té actualment. “Jo estic al marge d’aquestes qüestions. Jo m’he de centrar en els jugadors que tinc. Tinc una posició de respecte cap als jugadors d’altres equips. Neymar està en el PSG i ja veurem què passa, jo d’això no puc dir res”, va assenyalar. Ni tan sols va comentar si la presència del brasiler li generaria problemes de gestió pel seu encaix. També se’l va qüestionar sobre possibles sortides, i en aquest sentit van aparèixer dos noms: el de Rakitic i el d’Arturo Vidal. De moment compta amb tots dos malgrat que “està tot obert”. Valverde es va mostrar crític amb el calendari del mercat de fitxatges. “És un inconvenient. No és normal que estiguem a punt de començar la temporada i hi continuï havent moviments. El normal és que l’equip que comença la lliga és el que tens, almenys fins al gener. Hauria de ser així. Ara hi ha quinze dies d’incertesa.”

Un dels noms que el PSG ha posat sobre la taula en la negociació per Neymar és Semedo. Valverde espera que es quedi i va justificar la presència de Sergi Roberto perquè vol “més dinamisme” al mig del camp. Això sí, va precisar que aquests són els seus plans ara mateix, però que tot pot canviar.

L’entrenador blaugrana va reconèixer que l’equip havia anat a més però que li ha faltat una setmana més d’entrenaments, i pel que fa a l’objectiu de la temporada, no amaga que és arribar al tram decisiu viu en totes les competicions. “Això és immillorable. El que vols és això, arribar a l’1 de maig podent guanyar tres títols. El nostre objectiu és repetir-ho, i el que no hem fet bé, millorar-ho.” És clar, també desitja millorar el joc de l’equip, encara que va utilitzar l’humor per referir-se a un dels debats recurrents a Can Barça. “Si em comparen tot el dia amb George Clooney ho tinc difícil; si ens comparen amb el millor Barça de la història ho tenim difícil”, va etzibar.

Finalment, va reconèixer que estrenar-se a San Mamés era complicat perquè vèncer allà mai és fàcil, i va lamentar el conflicte obert entre LaLiga i la federació pels horaris dels partits. “Em sembla increïble que no s’hagi solucionat, i crec que no ajuda, aquest conflicte.”

LA PRIMERA PRÈVIA

Tinc una posició de respecte cap als jugadors d’altres equips. Neymar està en el PSG i ja veurem què passa, d’això no puc dir res
El que vols és això, arribar a l’1 de maig podent guanyar tres títols. El nostre objectiu és repetir-ho i el que no hem fet bé, millorar-ho
Si em comparen amb George Clooney ho tinc difícil; si ens comparen amb el millor Barça de la història ho tenim difícil
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)